Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Μέσω ΝΑΤΟ η Τουρκία επιδιώκει τον έλεγχο του Αιγαίου

Ευάγγελος Βενιζέλος: "Αν το θέμα της αντιπυραυλικής ασπίδας το χειριστεί η Τουρκία μπορεί να δημιουργηθεί θέμα επιχειρησιακού ελέγχου στο Αιγαίο"

Αυτά μεταξύ άλλων ανέφερε ο υπουργός εθνικής άμυνας κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των μελών της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής ενώ τόνισε ότι είναι λανθασμένη η αντίληψη περί περιορισμού των πτήσεων των ελληνικών αεροσκαφών πέραν του ορίου του25ου μεσημβρινού.
Να θυμίσουμε ότι η Τουρκία ζητεί τη διοίκηση ορισμένων τομέων του ΝΑΤΟϊκού αντιπυραυλικού αμυντικού συστήματος προκειμένου να εγκρίνει την εφαρμογή του, όπως δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Βενιζέλο δεν τα λες καλά η δεν σε ενημέρωσαν σωστά. Η Τουρκία τον τον έλεγχο του Αιγαίου τον έχει πάρει εδώ και χρόνια με δικές σας αποφάσεις. Εσείς αποφασίσατε να δίνετε αεροπορική εικόνα των Ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών που πετούνε στο Αιγαίο στο αεροπορικό στρατηγείο στη Νάπολι πριν αυτό μεταφερθεί στη Σμύρνη . Ποια ήταν η εκτίμηση για μια τέτοια ενέργεια που διακαώς επιθυμούσε το ΝΑΤΟ και τι προσδοκούσε η Ελλάδα από μια τέτοια κίνηση; Ακόμη και σήμερα δεν έχει γίνει ανάλυση των επιπτώσεων εκείνης της τραγικής απόφασης. Και λέω τραγικής για να μην αναφέρω την λέξη ανόητης. Τι προσδοκά η Ελλάδα από το νέο στρατηγικό δόγμα του ΝΑΤΟ; Είμαι πολύ περίεργος να μάθω εάν η λέξη προσδοκία υπάρχει σε σχετικό ενημερωτικό. Το λέω αυτό γιατί ακολουθούν τα χειρότερα με το conectivity και δυστυχώς δεν υπάρχουν επιτελείς με κρίση και αντίληψη, διότι αυτά πηγάζουν από τις γνώσεις και τις εμπειρίες των επιτελών που σήμερα δεν διαθέτεις διότι τους έφαγε ο Σάκις. Όσο για τις πτήσεις στο Αιγαίο των Ελληνικών μαχητικών μην γίνεσαι γραφικός στους ιπταμένους της πρώτης γραμμής .
Βενιζέλο ντροπή δεν είναι να παραδεχθείς τα λάθη σου με τις επιλογές και τις αποφάσεις σου αλλά να μην προσπαθείς να τα αποτρέψεις λόγω αλαζονείας.
Η αντιπυραβλική ασπίδα είναι το τυρί, την φάκα την βλέπεις;