Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Τα ανώνυμα blog του φταίνε του Πάγκαλου!

Σε παραποίηση από ανώνυμα blog έριξε ο Πάγκαλος τις ευθύνες για την απαξίωση εκ μέρους του των στρατιωτικών και των ανδρών των Σωμάτων Ασφαλείας!
Πάρε το βίντεο με ότι ακούσαμε και το βγάλαμε αμέσως. Η ανωνυμία φταίει αν εσύ δεν μπορείς να κρύψεις το μίσος που τρέφεις για εμάς; Για να δούμε τι λέει και το βίντεο!


Σε παραποίηση του νοήματος των δηλώσεών του από κάποια ΜΜΕ και ανώνυμες ιστοσελίδες απέδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τον θόρυβο που δημιουργήθηκε από τις πρόσφατες δηλώσεις, ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε» και ότι «οι Ενοπλες Δυνάμεις είναι μη παραγωγικές».
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκανε εκτενή αναφορά στο θέμα αυτό κατά τη χθεσινή ομιλία του σε αξιωματικούς μηχανικούς της Πολεμικής Αεροπορίας, στο Πολεμικό Μουσείο. Υποστήριξε ότι η φράση «μαζί τα φάγαμε» αναφερόταν στη συναλλαγή που επί δεκαετίες επικρατούσε μεταξύ πολιτικών και πολιτών και οδήγησε στο να αποτελούν σήμερα οι μισθοί και οι συντάξεις το 65% των κρατικών δαπανών. Οσο δε για τη μη παραγωγικότητα των ένστολων, μιλούσε με καθαρά οικονομικούς όρους, στους οποίους δεν μπορεί να αποτιμηθεί η παραγωγικότητα ούτε των στρατιωτικών ούτε των αστυνομικών ούτε των παπάδων.

Εδωσε, μάλιστα, και ένα παράδειγμα, λέγοντας στους μηχανικούς ότι εσείς είστε παραγωγικοί, φτιάχνετε τα αεροπλάνα, παράγετε μετρήσιμο οικονομικά έργο. Οι ιπτάμενοι βεβαίως πετάνε, κινδυνεύουν, το αναγνωρίζουμε, αλλά με οικονομικούς όρους δεν παράγουν. Το παράδειγμα αυτό φαίνεται να ικανοποίησε τους ένστολους, που το χειροκρότησαν.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε στο πάγιο αίτημα των μηχανικών αεροσκαφών να έχουν την ίδια εξέλιξη με τους ιπτάμενους. Οπως είπε ο κ. Πάγκαλος, η κυβέρνηση το γνωρίζει και το εξετάζει.
Γ.ΤΣΑΚ.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλά μας κάνει δε μας έφτασε το φτύσιμο που μας έριξε από την τηλεόραση τον φώναξαν και στο Πολεμικό Μουσείο να μας τα χώσει...και εμείς θεωρούμε το φτύσιμό του ψιχάλα της βροχής αυτοί είμαται...κάτι ήξερε ο κ. ΥΕΘΑ και μας αποκάλεσε αυτιστικούς..

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ
Δυστυχώς η ανθρωπότητα δεν ευτύχησε ακόμη να μπει στην περίοδο της «αιώνιας ειρήνης», που οραματίστηκε ο Καντ και έτσι ακόμη εξακολουθεί να ισχύει ότι «ο πόλεμος είναι η συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα».
Αναγκαστικά λοιπόν, στρατός εγγυάται την κρατική οντότητα, την ελευθερία του λαού, την εθνική ανεξαρτησία, την εδαφική κυριαρχία, την υπεράσπιση του κοινωνικού συμφέροντος.
Ο στρατός που επιτυγχάνει τα παραπάνω είναι αποδοτικός.
Και σε οικονομικό επίπεδο…
Ποιος θα μπορούσε για παράδειγμα να ισχυριστεί ότι ο στρατός των ΗΠΑ δεν προωθεί τα οικονομικά συμφέροντα της υπερδύναμης ανά τον κόσμο.
Αλλά για να έρθουμε στη γειτονιά μας: Ποιος διανοείται να χαρακτηρίσει το στρατό της Τουρκίας αντιπαραγωγικό; Όχι βέβαια στο …εσωτερικό της χώρας (αυτό θα ήταν θανάσιμο αμάρτημα) αλλά και στο εξωτερικό.
Αναλογιζόμενοι τις δικές μας υποχωρήσεις, λόγω συσχετισμού δυνάμεων και τα συνακόλουθα αυτών οφέλη της Τουρκίας, αντιλαμβανόμαστε εύκολα, ότι η στρατιωτική ισχύς μετατρέπεται σε έναν παραγωγικότατο οικονομικό μηχανισμό.
Στη δημοκρατία ο στρατός είναι όργανο της πολιτικής εξουσίας.
Είναι το μέσο που θα εφαρμόσει την εθνική στρατηγική της χώρας και σαν τέτοιο είναι παραγωγικός ή αντιπαραγωγικός ανάλογα με τον τρόπο χρήσης του. Την προετοιμασία και την αξιοποίηση του από την κυβέρνηση.
Στην περίπτωση μας, ο στρατός δεν είναι αποδοτικός, γιατί η κυβέρνηση μας δε θέλει αποδοτικό στρατό.
Όταν η εθνική στρατηγική που καταρτίζεται από την κυβέρνηση είναι ενδοτική, τότε ο στρατός που πρέπει να υπηρετήσει ή να προσαρμοσθεί στη στρατηγική αυτή, είναι απαραίτητο να είναι αντιπαραγωγικός.
Όταν η κυβέρνηση … αγωνίζεται για περιστολή κυριαρχικών δικαιωμάτων, συνδιαχείριση στο Αιγαίο, συνεκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου, κυπροποίηση της Θράκης Ανανοποίηση της Κύπρου, ένας παραγωγικός στρατός μπορεί να είναι και επικίνδυνος.
Στην περίπτωση αυτή ο εχθρός δεν είναι εξωτερικός αλλά εσωτερικός.
Είναι ο πατριωτισμός, η εθνική αξιοπρέπεια,το αγωνιστικό φρόνημα, η ιστορία, που πρέπει να νικηθούν.
Κύριος φορέας (εξ αποστολής) των στοιχείων αυτών είναι ο στρατός.
Είναι απαραίτητο να απαξιωθεί, να διασυρθεί, να υποτιμηθεί, στα μάτια του πολίτη.
Να λουφάξει… Αλλιώς αποτελεί εμπόδιο.
Η συγκεκριμένη δουλοπρεπής πολιτική υπηρετείται από καρικατούρα στρατού ανδρεικέλων, ασπόνδυλων, αριβιστών , εγκάθετων, παντός καιρού που τους ενδιαφέρει μόνο η προσωπική τους ανέλιξη.
Γι’ αυτό ο αντιπρόεδρος μας χαρακτηρίζει αντιπαραγωγικό το στρατό. Σε σχέση πάντα με την μειοδοτική πολιτική της κυβέρνησης. Αν συναινείς να παραδώσεις το μισό Αιγαίο τι χρειάζεσαι του πιλότους;

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΒΙΩΝΟΥΜΕ.
ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΕ Ο κος ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΕΙΠΑΜΕ;
(ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ;)
ΔΡΟΜΟ - ΔΡΟΜΟ - ΔΡΟΜΟ,ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΣΙΩΠΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΝΙ ΠΟΥ ΚΥΜΑΤΙΖΕ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ; ΤΟ ΠΗΡΕ Ο ΑΕΡΑΣ;
ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΣΤΙΣ ΙΟΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ; ΕΕΕΕΕ ΠΑΓΚΑΛΕ;
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΦΕΡΕΙΣ ΠΙΣΩ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ;
θΑ ΕΠΡΕΠΕ ΟΜΩΣ ΟΙ ΜΑΝΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΡΑΣΤΟΥΝ (ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ Η ΚΑΤΑΡΑ ΚΑΙ Η ΕΥΧΗ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΠΑΝΤΑ ΠΙΑΝΕΙ).
ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΓΝΗΣΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ
ΚΙ ΕΡΧΕΣΕ ΕΣΥ ΚΑΙ ΛΕΣ ΟΤΙ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.
ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΧΛΕΥΗ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ.

ΕΝΑΣ ΤΕΜΠΕΛΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ (ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ) ΟΠΩΣ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕΣ.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ , ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΠΑΓΚΑΛΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ.

νατασσα είπε...

ειμαι ελληνιδα στο ονομα και στη ψυχη κυριε παγγαλε!!!!ακομη το γραφει και η ταυτοτητα μου,απορω πως σας ξεφυγε......προσεξτε οργη ελληνων με τη προκλητικη σταση σας αναδυαται!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτά να τα πειτε στα λαμόγια του ΕΣΜΑ και της αρπαχτής. Ο Κεπίδης ήταν παρών για να τονώσει το ηθικό μια και έχουνε κεσάτια τελευταία; ONE BY ONE ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΣΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΙΣ ΑΡΠΑΧΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΣ ΔΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΤΙ ΠΑΡΗΓΑΓΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ Τ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΞΙΓΚΙ!!!ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΡΕΜΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΛΩΣΤΗ ΓΤ ΔΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΑ Κ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ Η ΠΑΤΕΝΤΑ ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ Κ ΝΑ ΚΑΝΟΝΙΖΟΥΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ,ΠΑΣΧΑ,ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Κ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΕΥΡΩ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΦΕ ΣΤΟ ΠΙΟ ΦΘΗΝΟ ΚΑΦΕ!!!ΕΛΕΟΣ ΘΩΔΩΡΗ!!!ΚΡΙΜΑ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ Κ ΔΝ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΟΥΤΕ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΤΗΝ ΔΩΣΟΥΝ ΓΙΑΥΤΗ!!!ΑΡΑΓΕ ΠΟΣΟ ΚΥΝΑΙΝΕΤΑΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Η΄ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΧΡΕΩΣΤΙΚΟΙ?ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΥΡΙΕ ΠΑΓΚΑΛΕ Κ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ!!!ΦΤΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΩΡΑ ΓΤ ΘΑ ΠΑΡΕΚΤΡΑΠΩ Κ ΘΑ ΣΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΩ ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ Κ Η ΑΝΤΡΟΦΗ Μ ΔΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ!!!ΕΣΑΣ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΠΕ!!!ΟΤΙ ΠΗΡΑΤΕ ΔΩΣΑΤΕ!!!ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΠΑΓΚΑΛΕ!!!ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ Κ ΜΕ ΓΑΛΕΤΑ!!!ΕΣΕΙΣ?ΔΝ ΝΟΜΙΖΩ.