Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Ποιά η διαφορά Κότας και F-16?

«Καταρρίψτε ένα Τουρκικό Α/Φ και μετά ζητήστε επίσημα συγνώμη ...»

Διάβασα σε αμυντικό ιστοχώρο:

«Άλλα κόλπα» άρχισαν από σήμερα οι Τούρκοι στο Αιγαίο. Δεν είναι απλώς το γεγονός ότι έστειλαν για πρώτη φορά μετά από 4,5 χρόνια φωτοαναγνωριστικά RF-4Ε στο Αιγαίο και για πρώτη φορά εδώ και χρόνια επάνω από ελληνικά νησιά, είναι το αντικειμενικό γεγονός αυτής της ενέργειας: Κατά τα ΝΑΤΟϊκά, αλλά και διεθνή δεδομένα αεροπορικής συμπεριφοράς, η παραβίαση Εθνικού Εναέριου Χώρου από συνδυασμό μαχητικών και αναγνωριστικών και μάλιστα με τον τρόπο που έγινε (τριπλή υπέρπτηση), συνιστά «επιθετική ενέργεια». Με κάθε δικαίωμα στον αμυνόμενο να απαντήσει…
Ακόμα και στην περίπτωση του Κώστα Ηλιάκη δεν είχαμε τόσο «τραβηγμένη» συμπεριφορά και ίσως να είναι η πρώτη φορά που έχουμε υπέρπτηση συνδυασμού μαχητικών και αναγνωριστικών επάνω από ελληνικά νησιά.
Στο ΓΕΑ δεν μπορούν να ερμηνεύσουν με τακτικά δεδομένα την κίνηση αυτή, παρά μόνο με πολιτικά: "Δε νομίζω ότι έχουν ανάγκη να ανιχνεύσουν την αμυνιτκή μας διάταξη στο Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι. Ακόμα και αν έχουν κάποια ... απορία, αρκούσε να στείλουν, όπως και κάνουν συνέχεια, UAV και να δουν αυτά που θέλουν. Ακόμα και τα RF-4 από τα τουρκικά χωρικά ύδατα θα έκαναν καλή δουλειά. Νομίζουμε ότι απλώς ήθελαν να δείξουν ότι "τέλος η εκεχειρία" που είχαμε μετά τον Ηλιάκη" σημείωνε ανώτερος επιχειρησιακός αξιωματικός του ΓΕΑ.
Και σχολιάζω:
• Στο ΓΕΑ δεν μπορούν να ερμηνεύσουν: Εάν δεν μπορούν τότε τι κάνουν εκεί? Τι κάνει το ΓΕΕΘΑ, ο ΥΠΕΘΑ και ο κάθε ένας που είναι εκεί για να προστατεύει τη χώρα και τους πολίτες της?
• Αρκούσε να στείλουν όπως κάνουν συνέχεια UAV και να δουν αυτά που θέλουν: Και γιατί δεν καρρίπτουμε τα UAVs? Ούτε αυτό δεν μπορούμε?
• Τέλος η εκεχειρία: Είμαστε σε πόλεμο και δεν το ξέρουμε? Απλά επειδή είχαν χεσμένη τη φωλιά τους έκαναν λίγο κράτει!
• Ανώτερος: Δυστυχία μας!
• Επιχειρησιακός: Δεν νομίζω...
• Αξιωματικός του ΓΕΑ: Αμφιβάλω...
• Με κάθε δικαίωμα στον αμυνόμενο να απαντήσει: Αρχιδιές!

Ημουν πρόσφατα στο Ισραήλ και ρώτησα πιλότο της IAF: «Τι θα κάνετε εάν Συριακό Α/Φ παραβίαζε το ΕΕΧ σας?» Με κοίταξε με το γνωστό βλέμμα (καλά ηλίθιος είσαι?) και μου απάντησε με δύο λέξεις: «Αναχαίτηση – Κατάρριψη». Και συνέχισε: «Καταρρίψτε ένα Τουρκικό Α/Φ και μετά ζητήστε επίσημα συγνώμη προσφέροντας 100.000 ευρώ στην οικογένεια του άτυχου πιλότου. Να δείτε ότι και το θέμα θα παραμείνει εκεί και για κάποιο χρονικό διάστημα θα σταματήσουν να σας προκαλούν.» Μήπως έχει δίκιο? - ΥΓ

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΥΓ:
ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ.
ΟΥΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΟΥΤΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ
ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ...

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους να αρχίσει να καταλαβαίνει ο απλός κόσμος την πλύση εγκεφάλου που του έχουν κάνει ορισμένοι (με συμφέροντα φυσικά, τα λεφτά είναι η αιτία και είναι πολλά...) σχετικά με ήρωες, που τελικά είναι θύματα και δεν το έχουν καταλάβει.

Υ.Γ. Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα του Κωστάκη ήταν η αγορά των 30+10.
Έχει ακούσει ή διαβάσει κάποιος κανένα δημοσιογράφο να πει ή να γράψει κάτι; Γιατί άραγε;;;;

Ανώνυμος είπε...

Αυτός που έγραψε το άρθρο δεν έχει καταλάβει που βρίσκεται !!
Χωνέψτε το : τέτοια δεν γίνονται πλεον.... ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ !

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΒΛΑΚΕΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ,ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ??.ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΟΥΜΠΕΣ, ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΙΨΟΥΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ!!!.ΜΑ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΝΑΙ!!!.ΛΙΓΟ ΤΣΑΓΑΝΟ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ??.

Ανώνυμος είπε...

Συγκρατηθείτε αγόρια. Οι ιπτάμενοι στο Αιγαίο ξέρουν καλά τη δουλειά τους αλλά ταυτόχρονα είναι και οικογενειάρχες. Εδώ δεν είναι ούτε Ισραήλ ούτε Τουρκία. Αυτοί που έριξαν τουρκικό αεροπλάνο στο παρελθόν υπέστησαν τέτοιες ταλαιπωρίες που αποχώρησαν οικειοθελώς. Για το λόγο αυτόν καλύτερα είναι να συμβάλετε με την ψήφο σας στην αποπομπή των Νενέκων και των πουλημένων πολιτικών που αποτελούν την πέμπτη φάλλαγγα της εθνοκτόνου αμερικανοσιωνιστικής νέας τάξης.
Ο ΓΑΠ το ειπε αλλά μάλλον λίγοι το κατάλαβαν. "ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΙΤΕ - ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ - ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ".

ΑΕΤΟΣ
ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΗ Ή ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ

Ανώνυμος είπε...

Προς Αετό:
Αυτοί που έριξαν Τούρκους υπέστησαν διώξεις και απεχώρησαν. ΝΑΙ, αλλά ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΆΛΙ ΨΗΛΑ - ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ.

Προς 7:04
Εχεις δίκαιο! Χρειάστηκαν 35 χρόνια και μια επίσκεψη σε ξένη χώρα για να καταλάβω που βρίσκομαι. Μόνο να μπορούσες να συμμετάσχεις εκεί που πήγα τότε είναι σίγουρο ότι δεν θα ήθελες να γυρίσεις πίσω στην Πατρίδα... - ΥΓ

ΙΛΑΡΧΟΣ είπε...

ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΑΛΕΝΤΟ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΤΣΑΝΤΙΖΟΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ . ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΙΨΗ ΕΧΘΡΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΦΡΟΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ . ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΤΑ ΓΑΝΝΗΤΙΚΑ ΣΟΥ ΟΡΓΑΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΙΣΙΝΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΤΟ ΕΙΠΕ ΗΡΩΑΣ ΤΟΥ 1821 . ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΞΕΦΤΗΛΑ . ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ........ΙΛΑΡΧΟΣ.........