Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Ανακοίνωση τύπου για δημοσίευμα εφημερίδας "ΕΘΝΟΣ" την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Πολύ αξία δεν του δίνετε..;

Σχετικά με δημοσίευμα της 30ης.11.2010 («Νάρκη» στο Πεντάγωνο από έξτρα οδοιπορικά), που αναφέρεται σε «μεταφορά 3 εκατ. ευρώ στον κωδικό των οδοιπορικών» από το Γραφείο Τύπου του ΓΕΣ και για την αποκατάσταση της αλήθειας, ανακοινώνονται τα εξής:

Η μεταφορά πιστώσεων μεταξύ κωδικών του Προϋπολογισμού είναι μία συνήθης και αναγκαία πρακτική που διέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις περί δημοσίου λογιστικού. Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας κάθε τέτοια μεταφορά εγκρίνεται από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και στη συνέχεια –όπως συμβαίνει για όλα τα υπουργεία- από τον Υπουργό Οικονομικών.

Το ΓΕΣ ζήτησε να εγκριθεί από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας η μεταφορά από πολλούς άλλους κωδικούς συνολικού ποσού 2.690.500 ευρώ στον κωδικό των οδοιπορικών εξόδων και το αίτημα αυτό διαβιβάστηκε στη συνέχεια στο Υπουργείο Οικονομικών όπου και εκκρεμεί.

Η μεταφορά ποσών στον κωδικό των οδοιπορικών εξόδων δεν σημαίνει ότι μεταβάλλονται οι ενιαίοι διακλαδικοί κανόνες που ισχύουν πλέον ως προς τα οδοιπορικά. Οι κανόνες αυτοί μπορούν να μεταβληθούν μόνο με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και όχι με πρωτοβουλία των Γενικών Επιτελείων των Κλάδων.


Επχος Ιωάννης Ψωμάς
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά, που να καταλάβει ο ομιλών και ολίγα Ελληνικά, Βερύκιος, μεταφορά κωδικών και δημόσιο λογιστικό. Μη τα θέλουμε όλα...ένα μυαλό έχει και αυτός.

Ανώνυμος είπε...

Λεβέντη, επίλαρχε εκπρόσωπε. Οταν απευθύνεσαι σε μη στρατιωτικό κοινό, όπως κάνεις με τις ανακοινώσεις τύπου, να γράφεις ολόκληρο το βαθμό σου.
Τι σημαίνει "Επχος"? Γράψε τα "επίλαρχος' να το καταλάβουμε. Δεν σας τα έμαθαν αυτά?

Ανώνυμος είπε...

Ενώ αν κάποιος δε καταλάβει τι σημαίνει Επχος θα μείνει ανενημέρωτος από την ανακοίνωση!!!!!

Οπότε ρίξτου και 5 μέρες φυλακή (να τόχουμε καβάντζα αμα χρειαστεί να τον αποστρατέψομεν στο μέλλον σε περίπτωση που τον αντιληφθούμε να είναι με τους "άλλους"), στείλτον να κάνει και κανα κλειστό έτσι για να μάθει.....να τα γράφει σωστά. Προυσουχή αμ πως.
Και έτσι μην ανησυχείτε κ. διορθωτά των 10:58 το κύρος των ΕΔ θα διεσώθει στο παραπέντε!!!!
Βρε δε ντρεπόσαστε μερικοί κωλυμένοι....για ξυπνήστε.
Το Επχος σημαίνει έπαρχος, είναι κάτι παραπάνω από τον χιλίαρχο και είναι διοικητής επαρχίας.
Εμείς οι που είμαστε μη στρατιωτικό κοινό, διαβάζουμε ΑΣΤΕΡΙΞ και το ξέρουμε.