Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΙΔΡΥΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΥΧΩΝ Μ.Τ.Σ.

Προς Πρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου ΜΤΣ:Ψήφισμα απόστρατων αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας - μερισματούχων του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της 25-11-2010 στο ΥΠ.ΕΘ.Α., με το αιτιολογικό και προτάσεις του οποίου συμφωνούμε και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες προς διαφύλαξη των συμφερόντων των μερισματούχων απόστρατων αστυνομικών

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 25-11-2010
Εμείς οι απόστρατοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας μερισματούχοι του Μ.Τ.Σ., που συγκεντρωθήκαμε σήμερα 25 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 11.00 στην πύλη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στη Λ. Μεσογείων στην Αθήνα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε για την απαξίωση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, τις μειώσεις των συντάξεών μας και ιδίως την κατάσταση που έχει περιέλθει το Μ.Τ.Σ., εγκρίνουμε το παρόν ψήφισμα και καλούμε την Πολιτεία να ενσκύψει στην επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας:

Οι Έλληνες Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφάλειας, που διασφαλίζουν στον Ελληνικό Λαό, το πρωταρχικό για τις παραγωγικές του δραστηριότητες αγαθό, της εθνικής και δημόσιας ασφάλειας, δέχονται μια ολοκληρωτική επίθεση στις αποδοχές τους με την ασκούμενη αντιλαϊκή οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης.

Με την κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και Θερινής άδειας, την περικοπή του επιδόματος υψηλής ευθύνης, την επαναφορά του αντισυνταγματικού ‘‘ΛΑΦΚΑ’’, οι συνολικές ετήσιες αποδοχές έχουν μειωθεί πάνω από 20% , ενώ με τη σχεδιαζόμενη περικοπή και κατάργηση επιδομάτων, στο πλαίσιο εφαρμογής του επαίσχυντου Μνημονίου Κυβέρνησης- ‘‘Τρόϊκας’’, οι μισθοί και οι συντάξεις θα μειωθούν πάνω από 30%.

Ειδικά, για τους απόστρατους Αξιωματικούς του Στρατού και της Αστυνομίας, η Κυβέρνηση ετοιμάζει παράνομα και καταχρηστικά την περικοπή και την κατάργηση των χορηγούμενων από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού μερισμάτων, επικαλούμενη την κακή οικονομική του κατάσταση, χωρίς να ομολογεί ότι υπαίτιες για την κατάσταση αυτή είναι οι πολιτικές που άσκησαν οι εκάστοτε Υπουργοί Εθνικής Άμυνας των Κυβερνήσεων ΠΑ.ΣΟ.Κ και Ν.Δ. και οι διορισμένες από αυτούς διοικήσεις του Μ.Τ.Σ.

ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΥΧΟΙ ΤΟΥ Μ.Τ.Σ.

Δηλώνουμε:

* Τα μερίσματα είναι χρήματα δικά μας που έχουμε καταβάλλει καθ’ όλη τη διάρκεια της ενεργούς υπηρεσίας μας.
* Δεν συμμετείχαμε με εκπροσώπους μας στη διοίκηση του Μ.Τ.Σ. ώστε να είμαστε συνυπεύθυνοι και ‘‘δεν τα φάγαμε μαζί’’.
* Δεν ‘‘παίξαμε’’ εμείς τις κρατήσεις μας στο Χρηματιστήριο, δεν συμμετείχαμε στα τραπεζικά παιγνίδια της πολιτικής και οικονομικής ολιγαρχίας με την πώληση και τα κεφάλαια της Γενικής Τράπεζας και δεν εκποιήσαμε, και μάλιστα με αδιαφανείς όρους, την τεράστια ακίνητη περιουσία του Μ.Τ.Σ.
* Δεν θα επωμισθούμε εμείς που δεν είχαμε λόγο και ευθύνη το βάρος της κακοδιαχείρισης του Μ.Τ.Σ.

Ζητούμε:

* Την εξυγίανση του Μ.Τ.Σ. με ουσιαστικά μέτρα που δεν θα επιβαρύνουν τους μετόχους και τους μερισματούχους που δεν έχουν καμιά ευθύνη. Το Ελληνικό Δημόσιο (Υπουργείο Εθνικής Άμυνας), ως υπαίτιο της κατάστασης, να αναλάβει τα χρέη του Ταμείου και το κόστος της εξυγίανσης.
* Την άμεση αναγνώριση του Μ.Τ.Σ. ως Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και τη συγχρηματοδότησή του και από το κράτος-εργοδότη.
* Την ενοποίηση όλων των Ταμείων Επικουρικής Ασφάλισης των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας σε ενιαίο Επικουρικό Ταμείο Ασφάλισης των ενστόλων, την υπαγωγή του στο αρμόδιο Υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων και την αναλογική συμμετοχή στη διοίκηση εκπροσώπων των μετόχων και των μερισματούχων.
* Την κατάργηση του άρθρου 27 του Ν. 1911/1990.
* Την παύση των περικοπών σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα και μερίσματα.
* Την αναγνώριση του κοινωνικού ρόλου των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Αθήνα, 25 Νοεμβρίου 2010

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ισως οι αστυνομικοί να μας σώσουν γιατί οι δικοί μας είναι .....

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ρε παιδιά,καλά τους τα λέτε..!

Ανώνυμος είπε...

Στο πλαίσιο των ενημερωτικών συναντήσεων που πραγματοποιεί η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της Π.ΕΝ.Α.ΜΕ. Μ.Τ.Σ.,την προσεχή Τρίτη το απόγευμα (7 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 18.00)συγκαλείται συνάντηση αποστράτων αστυνομικών πίσω από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο καφέ μέσα στο πάρκο του Ελληνικού Στρατού, με αντικείμενο τις εξελίξεις που αφορούν την κατάσταση του Μ.Τ.Σ, ενόψει και της κρίσιμης για τα συμφέροντα των μερισματούχων συνεδρίασης του Δ.Σ. του Ταμείου την 10-12-2010. Η Προσ. Διοικούσα Επιτροπή είχε ζητήσει να οργανώσει μαζικότερη συζήτηση για το θέμα στο χώρο της Σχολής Χωροφυλακής, όπου συστεγάζονται Π.Ο.ΑΞΙ.Α, Π.Ο.ΑΣ.Υ. και φιλοξενείται ο ΣΥ.Σ.Μ.Ε.Δ. αλλά αντιμετώπισε την κάθετη άρνησή τους. Ποιοί άρχισαν να ενοχλούνται από την παρουσία της, πέραν των ισόβιων αστυνομοσυνδικαλιστών ;;;

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣΤΟ ΜΗΝ ΚΟΛΛΑΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ
ΠΑΠΑΓΟΥ ΚΑΙ ΕΤΣΙ.ΜΙΛΑΤΕ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟ ΕΙΜΑΙ ΚΟΡΗ ΝΑΥΑΡΧΟΥ....