Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΣΥΝΤΟΜΟ ΣΧΟΛΙΟ. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ. ΘΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΟΙ ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ;

Πολυδιαφημιζόμενες και δημοσιοσχεσίτικες οι επισκέψεις των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων(ΣΤΡΑΤΟΥ-ΝΑΥΤΙΚΟΥ) της χώρας μας στην γείτονα.
Είχαν πάει και οι Δ.ΓΡΑΨΑΣ-Δ.ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ-Γ. ΚΑΡΑΜΑΛΙΚΗΣ σε ΑΓΚΥΡΑ-ΚΩΝ/ΠΟΛΗ αλλά για βολτούλα πήγανε…/τίποτα δεν πέτυχαν!

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
Απαντώ ΟΧΙ. Πολυδιαφημιζόμενες και δημοσιοσχεσίτικες θεωρώ τις επισκέψεις των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων(ΣΤΡΑΤΟΥ-ΝΑΥΤΙΚΟΥ) της χώρας μας στην γείτονα. ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΤΟ ΑΠΕΦΕΥΓΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΗΡΘΕ «Η ΓΕΥΣΗ ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΩΝ»(είχαν πάει βέβαια και οι Δ.ΓΡΑΨΑΣ-Δ.ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ-Γ. ΚΑΡΑΜΑΛΙΚΗΣ σε ΑΓΚΥΡΑ-ΚΩΝ/ΠΟΛΗ αλλά για βολτούλα πήγανε…/τίποτα δεν πέτυχαν). 

Τα τελευταία χρόνια όλοι οι Αρχηγοί πλην του επίτιμου Α/ΓΕΕΘΑ ναυάρχου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΗΝΟΦΩΤΗ δεν πήγαιναν ούτε στην δεξίωση της Τουρκικής πρεσβείας στην ΑΘΗΝΑ για την εθνική γιορτή των γειτόνων μας και τώρα δεν χάνουν ευκαιρία … (αμαν-αμαν τους έκαψε!)
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΣΥΜΜΕΤΡΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΛΕΠΤΕΠΙΛΕΠΤΑ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ-ΙΔΙΟΤΥΠΑ-και δεν επιλύονται με προσωπικού πλαισίου στρατιωτική διπλωματία. Και βέβαια δεν επιλύονται (παρά τις καλές προθέσεις) με το βάζουμε χάρτες και σημειώνουμε περάσματα κλπ. Τους ίδιους τους στρατιωτικούς τους ξεπερνούν καθημερινά τα γεγονότα και οι τρόποι δράσης των ασύμμετρων αντιπάλων…(όπως των αστυνομικών με την τρομοκρατία ). ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ο απέναντι γείτονας να χρησιμοποιήσει στρατιωτικά μέτρα εναντίον Μουσουλμάνων που για πολλούς και διαφόρους λόγους έχουν άλλες ατζέντες για την ΝΑ ΕΥΡΩΠΗ και την προώθηση προς τα βορειότερα. Ασφαλώς και η περιοχή του ΚΑΡΑΓΑΤΣ δεν είναι η όριος γραμμή DURAND (AFGΗANISTAN-PAKISTAN), ούτε βέβαια η Αμερικανομεξικανική μεθόριος, αλλά από την άλλη πλευρά υπάρχουν άλλα συμφέροντα που δεν πρόκειται να αλλάξουν δραματικά τα δεδομένα ανατολικά του ΕΒΡΟΥ.(εγκληματικά-τοπικά-πληροφοριών-μεταναστευτικά κλπ/καλοπροαίρετα και μη).  
ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΣΕ ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΕΣ ΕΦΟΣΟΝ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΙΣΧΥ. 
Στην γείτονα και παρά τις ΕΡΓΚΕΝΕΚΟΝ –ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΕΣ έχουν, εδώ στην χώρα μας(και ειδικά σε περίοδο παρακμής ποια επιρροή έχουν;…).  (ωχ, αυτό θα τους πόνεσε πολύ!!)
Πάνω σε αυτά και παρά τα ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ όταν σε κάποιες εβδομάδες θα κυκλοφορήσουν τα WIKILEAKS για τα στρατιωτικό-διπλωματικά μας θα έχουμε πολλά να πούμε και να σχολιάσουμε (επί στοιχείων και όχι επί χαρτών χωρίς αύριο στην αναχαίτιση των λαθρομεταναστών). Και ειδικά κάποια τηλεγραφήματα και έγγραφα επί περιόδου ΣΠΕΚΧΑΡΝΤ έχουν ουρές… (θα έχουμε καρδιοπάθειες)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λογικό και ακόμη ποιό λογικό τις μέρες μας... ξέρεις πόσο στοιχίζει μια εκδρομή τόσο υψηλού επιπέδου όλα δωρεάν τετράστερα ξενοδοχεία, δείπνα και επιπλέον δώρα στις συζύγους. Μεγαλεία!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Οσο ενα τμήμα του Ελληνισμού βρίσκεται υπό κατοχή Τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δεν αντιλαμβάνομαι γιατί να γίνονται τέτοιες επισκέψεις στην Τουρκία ή και προσκλήσεις Τούρκων Αξκών στο ΥΕΘΑ.Ο Στρατός δεν ασκεί πολιτική αλλά τη στηρίζει με τη διατήρηση του αξιόμαχου.Θα τρίζουν τα κόκαλα των νεκρών Ελλήνων και Ε/Κ Αξκών και οπλιτών του 1974.Ας προσπαθήσει η Στρ ηγεσία να εκπληρώσει στο ακέραιο την αποστολή της αρχίζοντας από το ηθικό του Στρατεύματος,την εκπαίδευση και ν αφήσει τις φιέστες για τους πολιτικούς γιατί η ίδια θα πληρώσει το μάρμαρο.Ας μη περιμένει στήριξη απ τους πολιτικούς στην περίπτωση αποτυχίας σε ενδεχόμενη περίοδο πολέμου. Στο τέλος τέλος ας μη ξεχνούν οτι, κατά τον ευμεγέθη πολιτικό μας "ενα Σύνταγμα αντικαθίσταται άνετα με εναν διπλωμάτη.
Πλαστήρας

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΚΛΕΙΣΤΗ ΓΙ΄ΑΥΤΗΝ. ΘΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΙΣΛΑΜ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΣΚΕΙ ΕΠΙΡΡΟΗ ΣΑΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΘΥΛΑΚΕΣ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ.