Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Eπαγγελματιες Οπλιτες

Αναστάτωση έχει προκαλέσει η δήλωση του Υπουργού Άμυνας περί ''μη απόλυσης μονίμων στελεχών''...
και οι ΕΠ.ΟΠ. που δεν έχουν μονιμοποιηθεί;

Mετα απο οργιαστικα δημοσιευματα του Τυπου εχθες και σημερα και την ''παρα κατι'' ανασκευαση των δηλωσεων απο τον Υπουργο σημερα, η αβεβαιοτητα πλαναται ακομη στον αερα!
Ανθρωποι που αποτελουν το κατωτερο προσωπικο,που ανελαβαν το δυσκολο και βαρυ εργο της διεκπεραιωσης των επιχειρησεων και τον οδηγιων-διαταγων των ανωτερων τους,μετα απο 7 επιπονα και δυσκολα χρονια και αφου το στρατευμα απομυζησε τα καλυτερα επαγγελματικα τους χρονια,ανθρωπων που ειναι σχεδον ολοι στα 30 ή και περισσοτερα χρονια ηλικιας,ανθρωποι με οικογενειες,στεγαστικα δανεια τα οποια πλουσιοπαροχα και ανετα χορηγησαν οι τραπεζες αφου ''ειναι δημοσιοι υπαλληλοι και δη ενστολοι'' κατα τη φιλοσοφια τους,
πλεον βρισκονται στο δρομο(;) για αναζητηση εργασιας στη δυσκολοτερη στιγμη της χωρας τα τελευταια ετη.
Ανθρωποι που ξενυχτησαν σε σκοπιες,σε ασκησεις,εμειναν α'υ'πνοι στα κρυα,εμειναν δραστηριοι στις ζεστες,ετρεξαν στις φωτιες,στις πλημμυρες,στα νησια οπου δεν υπηρξε γιατρος,ταξιδεψαν με καταιγιδες,θυελλες για να μεταφερουν συνανθρωπους τους που εχαναν τη ζωη τους,εφεραν εις περας διπλωματικες αποστολες στο εξωτερικο,Βαλκανια,Αφγανισταν,Ιρακ,Λιβανο,Σομαλια,αφηνοντας πισω τις οικογενειες τους για μηνες ή και χρονια,χρονια που δεν πληρωνονται ουτε αμοιβονται...και ολα αυτα για 1000-1200 ευρω το μηνα,για εργατωρες χιλιαδες απληρωτες - μια βαρδια ξεκιναει απο τις 8 το πρωι και τελειωνει στις 12 το μεσημερι της επομενης! ανευ υπερωριων...
Ανθρωποι που φυλαττουν συνορα και ''Θερμοπυλες''(αν και το τελευταιο φαινεται να μη χρειαζεται τωρα τελευταια).
Ας παμε λιγο και στο τυπικο του θεματος τωρα...η Εφημεριδα της Κυβερνησεως και η Προκηρυξη προσληψης των ΕΠ.ΟΠ. αναγραφουν οτι οι προσληφθεντες μονιμοποιουνται μετα το περας της 7ετιας εφ'οσον περασουν τις τυπικες εξετασεις και κριθουν απο τις Επιτροπες Κρισεων.
Ολα αυτα γινονται εξ ορισμου με μια απλα αιτηση στην Υπηρεσια ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ!

Αισχος! Ανακολουθοι των λογων τους και των γραφομενων τους,ακομη και αν ολο αυτο ειναι μια σκεψη...
Οι αιθουσες των δικαστηριων περιμενουν...και οχι μονο οι Ελληνικες!


Ανωνυμος Επ.Οπ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μαζί σας παιδιά. Έχετε δίκιο. Ελπίζω τελικά, αυτό το αχάριστο και ληστρικό κράτος να μη σας αδειάσει, όπως κάνει με όλους τώρα τελευταία.

Ένας αποστρατευόμενος ανώτερος αξκος, που ευχαριστεί τους ΟΠΥ ΕΠΥ ΕΜΘ ΕΠΟΠ (χρησιμοποιώ όλες τις ονομασίες) για την πολύτιμη βοήθεια και συνεργασία τους, σε όλες τις δύσκολες δραστηριότητες του στρατού, επί 20 χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

την απαντηση βεβαια την δινει η ιδια η επιστολη.ο νομος ειναι σαφης για τους εποπ.μονιμοποιουνται εφοσον το επιθυμουν και κριθουν καταληλοι.αρα το ραδιο αρβυλα,και οι μη εγκυρες πηγες μεσα απο το στρατο απο ατομα που δεν γνωριζουν το θεμα καλα κρατει.η αποζηνιωση ξεπερνα τις 15000 ευρω για το καθενα.δεν χρειαζεται κανεις να φτασει σε δικαστηρια γιατι ο υπουργος ηταν σαφης.ολοι θα μονιμοποιουνται ως εχει.30/12/2010.