Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Διαμαρτυρία Αποστράτων

Φουντώνει η αγανάκτηση των αποστράτων για την προτιθέμενη συγχώνευση των Μετοχικών Ταμείων... και όχι μόνο...!

Αθήνα 18 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΟΣ: κ. Ευάγγελο Βενιζέλο
Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Σύμφωνα με ακροθιγώς αναφερόμενα κατά καιρούς στον τύπο και με αφορμή το εκ πρώτης όψεως εμπεριστατωμένο άρθρο του περιοδικού «Επίκαιρα» της 17-2-2011, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας φέρεται να προσανατολίζεται στη συγχώνευση των τριών Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων και εν συνεχεία στην υπαγωγή τους στο υπουργείο Εργασίας, σε ένα ευρύτερο σχήμα επικουρικών ταμείων του δημόσιου τομέα.
Το πρώτο βασικό θέμα το οποίο προκύπτει για εμάς τους μετόχους και μερισματούχους του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού, είναι η υποτίμηση και απαξίωση που αισθανόμαστε, εκ του γεγονότος ότι συζητούνται ή και δρομολογούνται εξελίξεις που αφορούν τα έννομα συμφέροντα και θιγόμενα δικαιώματά μας, ερήμην μας.
Ως εκπρόσωποι των υφιστάμενων φορέων που εκπροσωπούν τους μετόχους και μερισματούχους του ΜΤΝ, δηλώνοντας την αρραγή διεκδικητική μας ενότητα, σας γνωρίζουμε ότι, μεταξύ άλλων, αντιτιθέμεθα:

> Σε οποιαδήποτε σκέψη ενοποίησης των τριών Μετοχικών Ταμείων, χωρίς την προηγούμενη εξασφάλιση της βιωσιμότητας και ανάπτυξης του καθενός ξεχωριστά.
> Στην εκχώρηση της αρμοδιότητας των Μετοχικών μας Ταμείων στο Υπουργείο Εργασίας, με δεδομένο ότι τα Μ. Τ. είναι φορείς μέριμνας Προσωπικού των Ε.Δ., η οποία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Διοικητικής Μέριμνας, σε όλες τις σύγχρονες Ένοπλες Δυνάμεις του κόσμου.
> Στην υφαρπαγή του μικρού αποθεματικού του ΜΤΝ για να εξοφληθούν χρέη, τα οποία δημιουργήθηκαν με αποκλειστική ευθύνη των διαχρονικών πολιτικών ηγεσιών του ΥΕΘΑ.
Κατόπιν των ανωτέρω, ζητάμε συνάντηση άμεσα μαζί σας, προκειμένου να μας ενημερώσετε επισήμως για τις προθέσεις σας, αναφορικά με τα σχέδια εξυγίανσης και την επίλυση του προβλήματος της βιωσιμότητας των Μετοχικών μας Ταμείων και να σας παρουσιάσουμε τις απόψεις μας επί του συγκεκριμένου θέματος.
Η παρούσα επιστολή συντάχθηκε με ομόφωνη απόφαση των φορέων ΕΑΑΝ, ΕΑΑΛΣ, ΠΟΕΠΛΣ, ΠΕΑΛΣ, ΑΝΕΑΕΔ, ΠΜ/ΣΑΣΥ ΠΝ, ΣΑΣΜΥΝ, ΣΥΣΜΕΔ.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν προλαβαίνει τώρα έχει να δεχθεί την τάξη 78.

Ανώνυμος είπε...

Σιγά-σιγά η περιβόητη ΑΝΕΑΕΔ που δήθεν διαμαρτυρόταν για το ΜΤΣ δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο και συντάσσεται απόλυτα με τις διεκδικήσεις της ΕΑΑΝ που μέχρι τώρα τη χαρακτήριζε παιδική χαρά.Συνάδελφοι του Στρατού Ξηράς .Φύγετε όσο γρήγορα μπορείτε από αυτόν τον Δούρειο Ίππο των συμφερόντων μας.

Ανώνυμος είπε...

Να υποθέσω κ. συνάδελφε ότι εσείς, διαφωνώντας με την επιστολή των μετόχων - μερισματούχων του ΜΤΝ, επιθυμείτε να γίνει ενοποίηση των Ταμείων χωρίς εξυγίανση, να εκχωρηθούν τα Μετοχικά Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων στην αρμοδιότητα του Υπ. Εργασίας και να δοθεί το μικρό αποθεματικό του ΜΤΝ για να έξοφληθεί ένα μικρό μέρος των χρεών που δημιούργησαν κάποιοι!!!
Δηλαδή: "Εν τη ενώσει ο καταποντισμός"!!
Σας θέτω στην κρίση όλων των συναδέλφων!

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ ΤΩΝ 4:15 ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΛΙΓΟ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ;ΔΙΑΒΑΣΕ ΛΙΓΟ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΕΑΕΔ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΝΕ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ

Ανώνυμος είπε...

Επειδη καποιοι δεν καταλβαινουν ή δεν θελουν να καταλαβουν η ΑΝΕΑΕΔ, απο την 1η μερα διατυμπανιζει (ας κοιταξουμε στο site τςη τελος παντων, εχει και ημερομηνιες) ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ, ΑΦΟΥ ΟΜΩΣ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΤΑ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ (ειδικα το ΜΤΣ ΜΕ 350 εκατομ, έλλειμμα, μια ενοποιηση στην παρουσα φαση, τι οφελη θα προσφερει?????.ΑΠλως θα συμαπαρασυερει ακι τα αλλα 2 Ταμεια στο βαραθρο...)
Οσο για τα προσωπεια, μου θυμιζει τα ιδια που λεγανε για το κομμα που βρισκεται πισω απο την ΑΝΕΑΕΔ και καθε βδομαδα αλλαζε(ξεκινησε με ΛΑΟΣ,μετα εγινε π΄ρασινη και τωτρα ειναι ερυθροκοκκινη).ΗΜΑΡΤΟΝ !!!!

Ανώνυμος είπε...

Aυτα που εχει κανει η "περιβοητη" ΑΝΕΑΕΔ σε 6 μηνες, δεν τα χουν κανει οι αλλοι, σε 30 χρόνια..........

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ συνάδελφε διαφωνείτε κάπου με τις θέσεις που περιλαμβάνει το παραπάνω έγγραφο? Η ΑΕΝΑΕΔ το υπογράφει και αυτή, όπως θα το προσυπόγραφα και εγώ σαν απόστρατος του ΣΞ, επειδή εκπροσωπεί και απόστρατους του ΠΝ. Εξάλου άμεσα θα προτείνει αντίστοιχη ενέργεια για όλα τα Μετοχικά Ταμεία, σε όλους τους φορείς που εκπροσωπούν μέλη των. Τώρα αν μας ενοχλεί που η ΕΑΑΝ κινήθηκε άμεσα ενώ η ΕΑΑΣ κωφεύει, τι να πω...
Πασχάλης Κωνσταντίνος
Αξκος (εα) ΣΞ
ΣΣΕ/82

Ανώνυμος είπε...

Το περίφημο ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. πήγε περίπατο. Οι μάσκες έπεσαν!!! Η ανεξαρτησία μετατράπηκε σε ιδιοτέλεια!!!
ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ.-

Ανώνυμος είπε...

Προς τον προφανώς συνάδελφο απόστρατο του ΣΞ που έγραψε το σχόλιο στις 4:15 Μ.Μ... Καλείς τους συναδέλφους σου του Σ.Ξ. να φύγουν απο την ΑΝΕΑΕΔ που την περιγράφεις ως Δούρειο Ίππο των συμφερόντων σας όπως λες για την ενοποίηση των ΜΤ. Σαν απόστρατος Αξιωματικός του ΠΝ, θεωρώ την ενοποίηση των ΜΤ Δούρειο Ίππο και δρομολόγιο προς την καταστροφή και του ΜΤΝ και του ΜΤΑ.. Δηλαδή πιστεύω πως η ενοπο΄πιηση με το πολύ προβληματικό ΜΤΣ θα συμπαρασύρει και τα άλλα δύο ΜΤ στο γκρεμό.. εκτός κι αν πιστεύεις ότι η ενοποίηση θα μας σώσει όλους.. και θα σωθείτε κι εσείς. Δεν θέλω να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση μεταξύ μας, δεν είναι ούτε σωστό αλλά ουτε και συναδελφικό, αλλά θα πρέπει να βρεθεί λύση από την όποια Κυβέρνηση για το ΜΤΣ χωρίς να γίνυον και τ΄άλλα δύο ΜΤ μπάχαλο. Εξάλλου η ιστορία μας διδάσκει πως όσα ταμεία ενοποιήθηκαν και ήταν προβληματικά πριν. παρέμειναν προβληματικά και μετά.. Θα πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μας να μην υπαχτούμε στο Υπ. εργασίας. Τι δουλειά έχουν τα μετοχικά Ταμεία στο Υπουργείο αυτό. Καθώς και να μην ενοποιήση το κράτος τα Ταμεία Εθνικού Στόλου, Στρατού, και Αεροπορίας, που έχουν την ακ΄πινητη περιουσία των Μετοχικών και μείνουν τα Μετοχικά Ταμεία στην ψάθα.. Όποιος Αρχηγός υπογράψει ή ενδώσει στις πιέσεις της Κυβέρνησης για να εκποιηθεί περιουσία Μετοχικών Ταμείων για μένα θεωρείτε μαριονέτα και κατάπτυστος..

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί που φωνάζουν ας μας πούν τι κάνανε όσα χρόνια ήταν εν ενεργεία. Και ας μας πούνε με τι βαθμό φύγανε και πόσους πήρανε αναδρομικά εκ των υστέρων. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Ως Έλλην Αξιωματικός θα ήθελα πραγματικά να συγχαρώ τον λαμπρό και εφθιή συνάδελφο που επιτέλους ξεμπρόστιασε την ΑΝΕΑΕΔ και απέδειξε με ατράνταχτα επιχειρήματα, οτι αποτελεί Δούρειο Ίππο για το ΜΤΣ. Επίσης επιτέλους ξεσκέπασε ποιός είναι υπεύθυνος για τα 350 εκατ. Ευρώ έλλειμα του ΜΤΣ.

Πράγματι θα πρέπει άμεσα να θέσει το θέμα στον στραττηγό καθοδηγητή του και αυτός με τη σειρά του στον Πρόεδρο του Συνδέσμου τάξεως ώστε μετά το θέμα να πάει στο δευτεροβάθμιο με σκοπό να δοθεί άμεση εντολή στην αγέλη των προβάτων Αποστράτων του ΣΞ να αποχωρήσουν απο την ΑΝΕΑΕΔ.

Παράλληλα με καμμιά δύο επιχειρήσεις δολιοφθοράς να πάνε στο ΜΤΝ και να το κυριεύσουν ώστε να δεσμεύσουν το ταμείο και να μοιράσουν για κανα μήνα απο 300 ευρώ παραπάνω στους συναδέλφους τους.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μήπως θα έπρεπε να σοβαρευτήτε στρατιωτικοί γαρ; Όχι τίποτα άλλο αλλά θα αρχίσει να ανησυχεί ο κόσμος σε ποιούς είχε αναθέσει την άμυνα της χώρας τόσα χρόνια!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ συνάδελφε 0920πμ. Με τις ειρωνικές παρατηρήσεις σας, χάσατε όποιο δίκιο είχατε. Θα σας παρακαλέσω να σεβαστείτε το δικαίωμα του οποιουδήποτε να εντάσεται σε όποιον σύνδεσμο θέλει. Οι σύνδεσμοι των τάξεων ή των όπλων-σωμάτων του ΣΞ είναι κατά βάση πολιτιστικοί σύνδεσμοι και προάγουν την φιλία και την συναδελφικότητα των μελών τους. Προφανώς εσείς δεν το γνωρίζετε γιατί έχετε διαφορετική κουλτούρα και διαφορετική άποψη συναδελφικότητας σαν ΠΝ, όπως μπορώ να φανταστώ από τα γραφόμενά σας. Όσο για τα στρατηγιλίκια που επικαλείστε, δεν δικαιούστε να ομιλείτε, καθόσον οι επικύψεις σας , μέχρι και στους κατά μια τάξη αρχαιοτέρους σας είναι γνωστές και περίγελος σε όλες τις ΕΔ.