Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Ψαλίδι σε µερίσµατα των Μετοχικών Ταµείων

ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ µετά το 2011 και των τριών Μετοχικών Ταµείων – Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας – σε ενιαίο Επικουρικό Ταµείο!

Βλέπε: ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ!
ΣΤΗΝ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ µετά το 2011 και των τριών Μετοχικών Ταµείων – Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας – σε ενιαίο Επικουρικό Ταµείο αποσκοπούν, σύµφωνα µεαρµόδια πηγή του υπουργείου Εθνικής Αµυνας, ρυθµίσεις που περιλαµβάνονται στο φορολογικό νοµοσχέδιο.

Οι αλλαγές αφορούν µειώσεις µερικών κατηγοριών µερισµάτων και αποτελούν µέρος του πακέτου σωτηρίας των Μετοχικών Ταµείων. Ειδικότερα, σύµφωνα µε το νοµοσχέδιο:

n Περιορίζεται το ύψος του µερίσµατος που µεταβιβάζεται στην ορφανική οικογένεια µετά τον θάνατο µετόχου κατά ανάλογο ποσοστό που µεταβιβάζεται και η κύρια σύνταξη (από 100% σε περίπου 70%, σύµφωνα µε υπολογισµούς). Οσες χηρεύουσες οικογένειες είχαν δικαιωθεί ολόκληρο το µέρισµα θα το διατηρήσουν ως προσωπική διαφορά µέχρι συµψηφισµού του µε µελλοντικές αυξήσεις του µερίσµατος. Η ρύθµιση ισχύει και για τα τρία Ταµεία και εκτιµάται ότι θα εξοικονοµηθούν 3-4 εκατ. ευρώ το έτος.

n Περιορίζεται από 15 σε 10 ο αριθµός των άρτιων µηνιαίων µερισµάτων που δικαιούται η οικογένεια θανόντος µετόχου ως εφάπαξ «Βοήθηµα Πένθους».

n Αίρονται εξαιρέσεις που αφορούν τοΜετοχικό Ταµείο Αεροπορίας, µε τις οποίες ασφαλισµένοι κατέβαλλαν µειωµένες ή καθόλου εισφορές για το επικουρικό (ΜΤΑ).
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΟΥΚΑΣ ∆ΗΜΑΚΑΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ Κ. ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ !!! ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΟ ΓΑΜΠΡΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ !!