Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Ακούει κανείς; Βλέπει κανείς;

Αντιλαμβάνεται κανείς τι γίνεται; Στους Αρχηγούς απευθύνομαι οι οποίοι, εάν γνωρίζουν τι κάνουν τότε αδικούν το προσωπικό και τις οικογένειές τους. Εάν δεν αντιλαμβάνονται τι κάνει ο κ. Βενιζέλος τότε είναι άξιοι των όχι τόσο εγκωμιατικών εκφράσεων που ακούνε κάθε μέρα από εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη.

Εάν πάλι εν όψει των κρίσεων ποιούν τη νήσσα τότε ας κοιτάξουν τον καθρέφτη και ας αποφασίσουν εάν επιθυμούν να κυκλοφορούν σε λίγο με το κεφάλι ψηλά και με αξιοπρέπεια ή να τους φτύνει ο κόσμος σε κάθε τους βήμα.
Και τους μιλάω εκ πείρας. Τα γαλόνια και τα παράσημα ξεθωριάζουν με απίστευτη ταχύτητα, ιδιαίτερα στις μέρες μας όπου ο κόσμος ψάχνει για αρετές και εντιμότητα. Κύριοι Αρχηγοί οι Ηγέτες ευθύνονται , υποχρεούνται και επιβάλλεται να αναπτύσσουν τη Μέριμνα του Προσωπικού κατά τρόπο ώστε αυτό απερίσπαστο να εκτελεί την αποστολή κατά τον κάλλιστο τρόπο. Δηλαδή η Μέριμνα Προσωπικού έχει ευθεία επίδραση στο ΗΘΙΚΟ (εάν έχετε ακουστά τον όρο!!!). Παρακολουθώ τα δρώμενα και βλέπω:
- Άνοιγμα των στρατιωτικών νοσοκομείων για τους ¨ελληνες πολίτες. Μπράβο γατί όχι πληρώνουν οι άνθρωποι και ας πούμε ότι το δικαιούνται, όπως άλλωστε και το προσωπικό των ΕΔ το οποίο πληρώνει για αυτά.
- Ένταξη του προσωπικού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στους δικαιούχους περίθαλψης στα στρατιωτικά νοσοκομεία. Άντε ας το δούμε σαν συναδελφική αλληλεγγύη, ως ενστόλων, εξ άλλου και αυτοί ¨ελληνες πολίτες είναι και πληρώνουν γιαυτό. (Ασφαλώς αμφιβάλλω εάν αυτοί τρέφουν τα ίδια αισθήματα γα τους ένστολους των ΕΔ)
- Εξυπηρέτηση πολιτών νησιωτικών και παραμεθορίων περιοχών στα Στρατιωτικά νοσοκομεία. Μπράβο!! Εξ άλλου εμείς οι στρατιωτικοί έχουμε ανεπτυγμένες πατριωτικές ευαισθησίες τόσο για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας όσο και της προστασίας των πολιτών ιδιαίτερα των ακριτικών περιοχών. Το αποδεικνύουμε δε έμπρακτα καθημερινά.
- Έλεος όμως! Άνοιγμα των νοσοκομείων για τους μετανάστες, πρόσφυγες, λαθρομετανάστες κλπ. Βεβαίως αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό είναι χρέος της πολιτείας. Όμως, όλα σε αυτό τον τόπο θα τα φορτώνουμε εκεί όπου δεν μιλάνε; Δεν έχουμε το δικαίωμα του συνδικαλισμού, δεν ακούει κανείς τη φωνή των αποστράτων, δεν λαμβάνουν υπόψη τις απόψεις των Ενώσεων και οι αποφάσεις του κ. Βενιζέλου λαμβάνονται με καθεστώς "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" ερήμην ή εν υπνώσει των κ. κ. Αρχηγών.
Νομίζετε κύριοι ότι αυτό δεν έχει άμεσο αντίκτυπο στο προσωπικό των ΕΔ. Βγείτε έξω και ρωτήστε. Μάθετε την αλήθεια και όχι αυτά που θέλετε να ακούσετε. Γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι σύντομα θα μάθετε την αλήθεια και τότε θα ντρέπεστε για ό,τι κάνατε.
Φαντάζομαι οι επιτελείς σας σας έχουν ενημερώσει ότι τα τρία στρατιωτικά νοσοκομεία και το ΝΙΜΙΤΣ εξυπηρετούσαν περίπου ένα εκατομμύριο δικαιούχους επί συνόλου 10 εκ. Ελλήνων. Δηλαδή το 1/10 του πληθυσμού της Ελλάδας. Και αποδεχθήκατε να εξυπηρετούνται και άλλοι ¨ελληνες πολίτες και προσωπικό άλλων υπουργείων και τώρα πολίτες άλλων κρατών. Γνωρίζετε πόσοι δικαιούχοι αναλογούν στα νοσοκομεία του κάθε νομού; Γνωρίζετε πόσοι πολίτες αναλογούν στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας και της συμπρωτεύουσας. Ρωτήσατε όμως ποιες είναι οι πραγματικές δυνατότητες των στρατιωτικών νοσοκομείων; Εξετάσατε εάν το ΝΑΙ σας ενεργεί εις βάρος του προσωπικού που ηγείστε; Ρωτήσατε εάν έτσι αποκλείεται από την περίθαλψη τους αποστράτους συναδέλφους σας, οι οποίοι αγωνίστηκαν για την Ελλάδα και την κοινωνία της Μαζί σας , αλλά και πριν από εσάς; Αναρωτηθήκατε εάν προσφέρετε ουσιαστικές υπηρεσίες ή καταντάτε απλά καλοθελητές για να αποφεύγονται αντιδράσεις του λαού στις κυβερνητικές επιλογές λόγω επιβάρυνσης του Συστήματος Υγείας, εις βάρος των αντιπαραγωγικών ενστόλων και των οικογενειών τους;
O κ. Βενιζέλος έχει τους λόγους του να κάνει πολιτική και εσωτερική αντιπολίτευση ταυτόχρονα με ....Ξένα κόλλυβα!!! Αυτά τα "κόλλυβα " όμως σας τα παρέδωσαν οι προκάτοχοί σας ως παράδοση και οι παραδόσεις πρέπει να τηρούνται για να γράφουν Ιστορία.
Προσέξτε λοιπόν γιατί η Ιστορία μπορεί να σας ξεγράψει με ...ανεξίτηλα Γράμματα.

Με τιμή

Νεοσύλλεκτος Πολίτης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΛΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ...ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;;; ΑΥΤΟΙ ΝΟΙΑΖΟΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΟΥΛΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΒΟΛΕΨΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ...ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ;;; ΔΕ ΒΛΕΠΕΙΣ ;;;ΕΣΕΝΑ ΣΟΥ ΕΦΑΓΑΝ ΤΟ ΒΕΑ, ΤΑ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ...ΚΑΙ ΑΜΑ ΑΡΩΣΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΣΕ ΒΑΛΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΔΙΠΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΦΡΟ ΤΟΝ ΑΦΓΑΝΟ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΄΄ΚΥΡΙΟΙ'' ΕΧΟΥΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΥΛΗ ΤΟΥΣ.....