Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Παραίτηση Ραχωβίτσα για λόγους ευθιξίας και συμπαράστασης

Η κηδεία του Ιωάννη Ευαγγελινέλη
Άλλος ένας εύθικτος ανακυβιστής ανώτατος; Ε, και;
Τον συγκίνησε περισσότερο ο υπουργός και όχι τα πτώματα των δύο παλικαριών;

Την παραίτηση του υπέβαλλε το απόγευμα της Πέμπτης ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Γιάννης Ραχωβίτσας, λίγη ώρα μετά την κηδεία του 23χρονου ειδικού φρουρού Γιάννη Ευαγγελινέλη, στο Περιστέρι.

Ο κ. Ραχωβίτσας προέβαλε λόγους ευθιξίας και συμπαράστασης στις οικογένειές των νεκρών αστυνομικών, καθώς είναι γνωστό ότι είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε την ομάδα ΔΙΑΣ.

Η παραίτηση του κ. Ραχωβίτσα δεν έγινε τελικά αποδεκτή από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσή, και πλέον και ο ίδιος ο Υπαρχηγός φέρεται να κατεβάζει τους τόνους.

Αηδιασμένος από τα πολιτικά παιγνίδια που διαδραματίζονται εντός του Σώματος και διαμαρτυρόμενος για την αναξιοκρατία που επικρατεί στην Αστυνομία, ο Γιάννης Ραχωβίτσας προχώρησε στην υποβολή παραίτησης. Το φορτισμένο κλίμα που επικράτησε κατά την κηδεία του αστυνομικού Ευαγγελινέλη στο νεκροταφείο του Περιστερίου, με τις έντονες αποδοκιμασίες που ακούστηκαν κατά της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. από τους ένστολους συναδέλφους του εκλιπόντος, ήταν χαρακτηριστικό της εκρηκτικής ατμόσφαιρας που επικρατεί τόσο στην Αστυνομία όσο και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν εν γνώσει του αντιστράτηγου Ραχωβίτσα οι «ζυμώσεις» και οι υπόγειες διεργασίες που συντελούνται εσχάτως τόσο στο Αρχηγείο της Αστυνομίας όσο και στους διαδρόμους του αρμόδιου Υπουργείου, ως προς τις επερχόμενες κρίσεις αξιωματικών της ΕΛ. ΑΣ. Οι διεργασίες αυτές που σαν στόχο έχουν την προώθηση σε επιτελικές θέσεις του Σώματος αξιωματικών, πολιτικά χειραγωγημένων, όπως καταγγέλλεται ευρέως από στελέχη που ακόμη ενεργούν στη βάση του κριτηρίου της ικανότητας και αποτελεσματικότητας και όχι της υπαγωγής σε συγκεκριμένα πολιτικά λόμπι.

Παράλληλα, ως φαίνεται ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντέδρασε και στο απροκάλυπτο πολιτικό παιγνίδι των «συνδικαλιστών» οι οποίοι, αφορμής δοθείσης από τον θάνατο των δύο συναδέλφων τους, αναλώθηκαν εδώ και δύο εικοσιτετράωρα σε ενέργειες και επικοινωνιακά show, με μόνο στόχο την προώθηση προσώπων της αρεσκείας τους και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των «φατριών» που έχουν εκκολαφθεί στους κόλπους του Αρχηγείου και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Σε αυτά τα πλαίσια εντάσσονται, κατά ασφαλείς πληροφορίες, οι φήμες που φέρουν τον Χρήστο Παπουτσή να έχει αποδώσει ευθύνες στον Γιάννη Ραχωβίτσα για το αιματηρό συμβάν στον Ρέντη, επικαλούμενος μάλιστα το γεγονός ότι ο σημερινός υπαρχηγός ήταν και ο ιδρυτής της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. «Κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί και ουδέποτε ο κ. Παπουτσής καταλόγισε ευθύνες στον κ. Ραχωβίτσα», είπε στην «zougla.gr» ανώτερο στέλεχος του Υπουργείου. «Τέτοιες φήμες ανακυκλώνει το κύκλωμα των συνδικαλιστών που παίζουν παιγνίδια με τις “φατρίες” εν όψει κρίσεων», προσέθεσε και άλλη έγκυρη πηγή του Υπουργείου.
madata.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος ΡΑΧΩΒΙΤΣΑΣ έχει δύο αριστεία ανδραγαθείας!!!!!

Ο κύριος ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ έκανε μόνο στις δημόσιες σχέσεις και δεν έχει ιδέα από μάχιμες υπηρεσίες!!!!!

Ομως αυτός είναι ο αρεστός στην Πολιτική Ηγεσία!!!!

Μετά περιμένεις ΠΡΟΚΟΠΗ;

ΚΡΙΜΑ στα παληκάρια που χάθηκαν για να εμπλουτίζουν οι ΔΗΜΟΣΙΟΣΧΕΣΙΤΕΣ άκαπνοι τα γαλόνια τους!!!!

ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!!!!!!!!!!

Unknown είπε...

Όταν παραιτειται Ανώτατος Αξιωματικός ΔΕΝ τίθεται θέμα αποδοχής ή όχι της παραίτησης. Η ηγεσία είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να την κάνει ΑΜΕΣΑ αποδεκτή. Έκτος αυτού όταν ένας Στρατηγός παίρνει τις αποφάσεις του και βάζει την υπογραφή του το θέμα ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ εκεί, ΔΕΝ την παίρνει πίσω!!!!

Ανώνυμος είπε...

Oποιος έχει γνωρίσει το Ραχωβίτσα απο κοντά, ξέρει οτι ειναι απο τα λίγα παλληκάρια που μας έμειναν !
Αξιωματικός της μάχης και όχι του επιτελείου, πέρασε όλη τη ζωή του στους δρόμους κυνηγώντας το έγκλημα !
Καμμία σχεση με τον Οικονόμου ή αλλους....
Ομως στην χώρα της "φαιδράς πορτοκαλέας" δεν έχει ελπίδες να γίνει αρχηγός και να βάλει την σφραγίδα του στα δρώμενα..

Ανώνυμος είπε...

Τελικά τα μάζεψαν.
Δεν τόλμησαν να διώξουν τον Κύριο ΡΑΧΩΒΙΤΣΑ.
Στρατηγέ μαγκιά σου. ΚΕΡΔΙΣΕΣ!!!!
Είναι θρασύδειλοι....