Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΤΕΣΑΦ

Στις 25 Μαρτίου 2011, στην έδρα του ΤΕΣΑΦ στο Αφγανιστάν, έλαβε χώρα η τελετή αλλαγής Διοικήσεως. Ο παραδίδων Διοικητής Ανχης (ΠΖ) Κωνσταντίνος Τακόπουλος, παρέδωσε τη Διοίκηση της Μονάδος στον Ανχη (ΠΖ) Ιωάννη Κίντα.

Στην τελετή παραβρέθηκαν, ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Πακιστάν κος Μαυροειδής Πέτρος, ο Πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Αφγανιστάν κος Ουζάτσκας Βισκάουτζας και ο Υφυπουργός Πολιτισμού του Αφγανιστάν κος Ομάρ Σουλτάν.

Στo Τάγμα Ειδικής Συνθέσεως Αφγανιστάν (ΤΕΣΑΦ), υπηρετούν 124 στελέχη, με 74 οχήματα – μηχανήματα Μηχανικού και έχει ως αποστολή την εκτέλεση έργων υποδομής, όπως παρακάτω:
(1) Κατασκευή – ανακατασκευή και διαπλάτυνση οδών – γεφυρών.
(2) Κατασκευή κτιρίων υποστήριξης τεχνικών υπηρεσιών στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.
(3) Κατασκευή έργων για ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στρατοπέδων.
(4) Εκπαίδευση Αφγανών στρατιωτών.
(5) Ανακατασκευή σχολείων.
(6) Αποχιονισμούς, κατά τη χειμερινή περίοδο.
(7) Εκτέλεση χωματουργικών εργασιών, σε όλη την περιοχή ευθύνης της Διοίκησης Περιοχής Πρωτεύουσας (RC-C).
(8) Διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής βοήθειας προς την κυβέρνηση και το λαό του Αφγανιστάν, οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν προσφέρει κατά καιρούς διάφορα μέσα και υλικά, όπως ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, περονοφόρο όχημα, ημιφορτηγά οχήματα, νοσοκομειακό όχημα, σκηνές, GPS, εξοπλισμό καθαρισμού νερού κλπ. Επίσης, οι άνδρες του ΤΕΣΑΦ έχουν μοιράσει στα σχολεία της περιοχής της Καμπούλ είδη ρουχισμού, σχολικά είδη, καθώς και τρόφιμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: