Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Αποχαρακτηρισμό των «παραμεθόριων» περιοχών εξετάζει η κυβέρνηση

Βενιζέλος: «Στην εποχή μας η χρήση του όρου δεν έχει νόημα»
Στο armyalert το έχουμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή, γνωρίζετε τι πάτε να κάνετε; 
Θα επηρεάσει αυτή η απόφαση την επιστροφή περιουσιών σε διάφορους... διεκδικητές;

Τις προτάσεις για τον αποχαρακτηρισμό των «παραμεθόριων» περιοχών και την αναθεώρηση των διατάξεων που αφορούν στις δικαιοπραξίες σε αυτές εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με έγγραφο που έστειλε στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αφορμή για τη διαβίβαση του εγγράφου έδωσε η κατάθεση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κουκοδήμου για τις προθέσεις της κυβέρνησης αναφορικά με την άρση του χαρακτηρισμού «παραμεθόρια περιοχή» για τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας.

«Είναι προφανές ότι στην εποχή μας δεν έχει νόημα ο χαρακτηρισμός, για παράδειγμα του νομού Θεσσαλονίκης ως παραμεθορίου για λόγους ασφαλείας», αναφέρει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και προσθέτει ότι το σχετικό ζήτημα εμπίπτει στο κοινό αρμοδιότητας των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη.

Ο βουλευτής ανέφερε σε ερώτησή του ότι οι ξένοι που προέρχονται από μη κοινοτικές χώρες και θέλουν να αποκτήσουν κατοικία σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα και σε πολλά νησιά του Αιγαίου, έχουν να αντιμετωπίσουν τη γραφειοκρατία, επειδή οι περιοχές έχουν χαρακτηριστεί παραμεθόριες.
http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/144262/apoharaktirismo-ton-paramethorion-periohon-exetazei-i-kuvernisi/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αν μελετήσετε τις αγορές γης που έχουν ήδη γίνει από αλλοδαπούς θα καταλήξετε στο ανατριχιαστικό συμπέρασμα από το οποίο θα ξεστραβωθείτε οι της κυβερνήσεως και θα διαπιστώσετε ότι τόσα και τόσα χρόνια οι Βούλγαροι αγόραζαν στην Καβάλλα, οι Σκοπιανοί στη Θεσσαλονίκη και οι Αλβανοί στη Θεσπρωτία. Τυχαίο; Δεν νομίζω. Αλλά τόση προδοσία ρε παιδί μου....