Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011

Άρειος Πάγος: Και στους συμβασιούχους πυροσβέστες το επίδομα των 176 ευρώ

Σύμφωνα με το άρθρο της Ναυτεμπορικής www.naftemporiki.gr δόθηκε και στους συμβασιούχους πυροσβέστες το επίδομα των 176 ευρώ.
Δηλαδή ένα από τα λεγόμενα Σώματα Ασφαλείας.
Στις Ένοπλες Δυνάμεις πότε θα δούμε μία (1) άσπρη ημέρα και θα τα πάρουμε επιτέλους αυτά τα χρήματα που τόσο έχουμε ανάγκη?

Και οι πυροσβέστες που απασχολούνται με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δικαιούνται το μηνιαίο επίδομα των 176 ευρώ του άρθρου 14 του Ν. 3016/2002, έκρινε ο Αρειος Πάγος με την υπ΄ αριθμ. 588/2011 απόφασή του.

Ο Αρειος Πάγος υπογραμμίζει ότι η μη καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ στους πυροσβέστες που απασχολούνται με τη συγκεκριμένη σύμβαση εργασίας (ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου), παραβιάζει τη συνταγματική αρχή της ισότητας (άρθρο 4 Συντάγματος). Ειδικότερα, έκρινε ότι η κατ΄ εξαίρεση μη χορήγηση της εν λόγω παροχής (επιδόματος) σε ορισμένες μόνο κατηγορίες υπαλλήλων συνιστά άνιση δυσμενή μεταχείριση αυτών έναντι των υπολοίπων εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται ότι ο ’ρειος Πάγος με αμετάκλητες αποφάσεις του, έχει κρίνει νόμιμη την καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Η ειδική παροχή των 176 ευρώ χορηγήθηκε αρχικά με το νόμο 3016/2002 και αποσκοπούσε στο να εξομαλυνθούν οι υπάρχουσες μισθολογικές διαφορές υπέρ των χαμηλόμισθων υπαλλήλων που δεν λαμβάνουν πρόσθετες μισθολογικές παροχές. Όμως στην συνέχεια από το 2002 και μετά το επίδομα αυτό επεκτάθηκε με σωρεία υπουργικών αποφάσεων (άνω των 55) και σε άλλες πολλές, ετερόκλητες κατηγορίες απασχολουμένων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΕΔ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΕΣ ΣΕ ΑΡΓΟ ΘΑΝΑΤΟ.