Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Το συγκρότημα Αλαφούζου και η εκπομπή «1821, η γένεση ενός έθνους»

Για όλους αυτούς και τους ομοίους τους ισχύει η φράση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη:
«Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους»!

Του Δαμιανού Βασιλειάδη, εκπαιδευτικού
Αθήνα 9.4.2011
Ε-mail: damon@damopontos.gr

Φαίνεται ότι τη νεοταξική πολιτική στην Ελλάδα έχει αναλάβει εργολαβικά κυρίως το συγκρότημα Αλαφούζου. Πριν ήταν το συγκρότημα Λαμπράκη.
Γνωστός είναι ήδη ο ρόλος του Χρήστου Λαμπράκη στο πραξικόπημα κατά του Μακαρίου. (Έγγραφο του φάκελου της Κύπρου, στην Κυπριακή Βουλή).
Τώρα φαίνεται ότι ο ρόλος κάποιων εξωθεσμικών κέντρων που εργάζονται εναντίον των συμφερόντων του τόπου έχει ανατεθεί στο συγκρότημα Αλαφούζου, μιας και τον ρόλο αυτό, μετά τον θάνατο του Χρήστου Λαμπράκη, δεν μπορεί να παίξει πια το συγκρότημα του εκλιπόντος.
Πρωτοστατεί απ’ ότι φαίνεται το συγκρότημα Αλαφούζου με τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Σκάι και την εφημερίδα «Καθημερινή».
Η περίπτωση της εκπομπής: «1821, η γένεση ενός έθνους» είναι ενδεικτική.
Στην αρχή της εκπομπής παρουσιάζεται ο τίτλος: «1821».
Κατόπιν ένα απόφθεγμα του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού: «Αληθινό είναι ό,τι είναι εθνικό». Ακολουθεί μετά ο τίτλος:
«Ο εθνικός μύθος». Αμέσως γίνεται ο συνειρμός ανάμεσα στη ρήση του Σολωμού και τη λέξη μύθος, με την έννοια ότι κάθε μύθος δεν είναι ιστορική αλήθεια. Μπορεί δηλαδή να είναι και ψέμα. Εφόσον λοιπόν ο εθνικός μύθος μπορεί να είναι ψέμα, οπότε μπορεί να μην είναι αληθινός, άρα, σύμφωνα με την εκπομπή του Σκάι, προκύπτει το δίλημμα, αν ο εθνικός μύθος είναι αληθινός ή όχι.
Τι ήθελε άραγε να πετύχει με την εκπομπή αυτή ο Σκάι με τη συμπαράσταση του κ. Βερέμη και των διαφόρων άλλων κυρίων;
Είναι ένα ερώτημα που χρήζει απάντησης. Οι απαντήσεις έως τώρα δεν ήταν ικανοποιητικές και δεν αφορούσαν την ουσία.
Ποιο στόχο επιδίωκε άραγε το συγκρότημα Αλαφούζου;
Ήθελε πράγματι να αποκαταστήσει την ιστορική αλήθεια για το 1821; Δηλαδή: Ήταν ή δεν ήταν οι Έλληνες ραγιάδες ευχαριστημένοι με τη Νέο –Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ήταν οι ήρωες του 21 κάποιοι αγροίκοι εγκληματίες ή ήταν πραγματικοί ήρωες. Ήταν οι κλέφτες και αρματολοί κατσαπλιάδες ή δεν ήταν. Ήθελαν οι εξεγερμένοι να πάρουν τα χωράφια των Τούρκων και των προυχόντων ή αγωνίζονταν για την ελευθερία του γένους. Έγινε η επανάσταση στις 23 ή 24 ή 25 Μαρτίου ή μήπως μας παραμυθιάζουν οι διάφοροι εθνικιστές; Υπήρχε ελληνικό έθνος πριν από την επανάσταση ή όχι; Ήταν η 25 Μαρτίου 1821 παλιγγενεσία του ελληνικού έθνους ή τυχοδιωκτική επιχείρηση; Δημιούργησε το κράτος το έθνος ή το έθνος το κράτος;
Τι είναι αλήθεια, τι είναι ψέμα;
Υπήρχε το κρυφό σχολειό ή ήταν μια απάτη; Ζούσαν τόσο ειρηνικά χριστιανοί και μουσουλμάνοι, ώστε να θάβονται στα ίδια νεκροταφεία. Υπήρχε ή δεν υπήρχε μια αρμονική συμβίωση ανάμεσά τους;
Τέτοια και παρόμοια ερωτήματα, πολλά.
Βγαίνουν λοιπόν «περισπούδαστοι» ιστορικοί και επαΐοντες ηλίθιοι,1 για να μας διαφωτίσουν, εμάς τους άσχετους ενδεχομένως, ποια είναι η ιστορική αλήθεια και ποια όχι. Το ενδιαφέρον του συγκροτήματος «γνήσιο»: Τάχα να μην τρώει ο Έλληνας κουτόχορτο από κάποιους ανώνυμους και επώνυμους εθνικιστές. Επιτέλους μέσω Σκάι και των συνεργατών του να λάμψει η αλήθεια, που έμενε στο σκοτάδι!
Παρέλασαν λοιπόν ουκ ολίγοι «επαΐοντες και πεφωτισμένοι ιστορικοί» και κάποιοι άλλοι ενδιαφερόμενοι (υπάρχουν πάντοτε και οι εξαιρέσεις), οι οποίοι πραγματικά με μεγάλη «αντικειμενικότητα» προσπάθησαν να μας διαφωτίσουν, αποκαθιστώντας την αλήθεια, που κάποια «σκοτεινά»μυαλά ήθελαν να μας αποκρύψουν.
Και το ερώτημα είναι : Ήταν πραγματικό το ενδιαφέρον του Σκάι και εκόπτετο ο συνεργάτης της εκπομπής κ. Βερέμης να μας βοηθήσει να ξεστραβωθούμε; Ή υπήρχε άλλη σκοπιμότητα; Από πότε το συγκρότημα δείχνει τόσο εθνοσωτήριο έργο και από πότε μας νοιάζεται τόσο πολύ, ώστε να μας «επιβάλει» τη σωτηρία μας, αυτόκλητα;
Ποια είναι η πραγματική αλήθεια για την εκπομπή;
Οι περισσότεροι «πεφωτισμένοι ιστορικοί» έπεσαν στην παγίδα, εάν δεν συνέργησαν συνειδητά, στον αποκλειστικό στόχο που είχε η εκπομπή. Ποιον δηλαδή. Απλούστατα:
Σε πρώτη φάση να σκορπίσει αμφιβολία. Αυτός ήταν ο στόχος και ουδείς άλλος. Είναι το πρώτο στάδιο αποδόμησης της εθνικής συνείδησης: Η αμφιβολία.
Θα ακολουθήσουν φυσικά και άλλα στάδια,.2 Μήπως κάποια στιγμή πρέπει να αφυπνιστούμε και να συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχει σύστημα και μεθοδικότητα, που επεξεργάζονται εναντίον μας επιτελεία των «άσπονδων φίλων και συμμάχων μας» και των ντόπιων συνεργατών τους; Τι επιδιώκουν τα τουρκικά σήριαλ στα διαπλεκόμενα κανάλια; Μήπως θέλουν να μας συνηθίσουν στην ιδέα, ότι τελικά δεν ήταν και άσχημα στην Οθωμανική αυτοκρατορία, βλέποντας τα σημερινά χάλια της χώρα μας;
Τίποτε δε γίνεται τυχαία!
Υπήρχε ή δεν υπήρχε κρυφό σχολειό και λοιπά και λοιπά, όπως απαρίθμησα μερικά τέτοια ερωτήματα και διλήμματα πιο πάνω;
Αυτός ήταν ο στόχος. Όποιος γνωρίζει από ψυχολογικό πόλεμο και από την ψυχολογία της μάζας μπορεί να καταλάβει ότι βασικά με όσα πράττει το συγκρότημα του Σκάι και της «Καθημερινής» και όχι μόνο, σταδιακά και μεθοδευμένα, θέλει να αποδομήσει την εθνική συλλογική συνείδηση των Ελλήνων και να κάμψει το εθνικό τους φρόνημα, για να μπορεί η παγκοσμιοποίηση και η Νέα Τάξη, να επιτελέσει μέσω της τρόϊκας το έργο της, δηλαδή τον αφανισμό της Ελλάδας.
Όποιος δεν το κατάλαβε αυτό είναι πραγματικά βαθιά νυχτωμένος. Εκτός βέβαια από αυτούς που ξέρουν πολύ καλά τι πράττουν και ότι αυτό που πράττουν υπηρετεί αλλότρια συμφέροντα.
Για όλους αυτούς και τους ομοίους τους ισχύει η φράση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη:
«Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους»!

Στα γερμανικά υπάρχει ο όρος «fachidiot» που σημαίνει ότι υπάρχει μια κατηγορία εξειδικευμένων επιστημόνων, που γνωρίζουν καλά έως άριστα τον ειδικό τομέα της επιστήμης τους, όμως έχουν άγνοια ,για οτιδήποτε άλλο. Έτσι γίνονται εύκολα έρμαια εκμετάλλευσης από επιτήδειους., γιατί δεν γνωρίζουν άλλες διαστάσεις και συνέπειες του προβλήματος που ερευνούν, που είναι οι καθαυτό σημαντικές.
Ήδη μαθαίνω ότι επιτίθεται και στον στρατό, προσπαθώντας να τον διασύρει. Και φυσικά δε θα σταματήσει ούτε εκεί.

3 σχόλια:

Χρήστος Γ. είπε...

Σου εύχομαι ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Ανώνυμος είπε...

Eυτυχώς που υπάρχουν και αυτά τα σχόλια αναγνωστών και γελάμε και λίγο... Και τώρα αυτός ο άνθρωπος με το αρτιοσκληρωτικό μυαλό υποτίθεται ότι μορφώνει νέους ανθρώπους... Κρίμα πραγματικά.

Ανώνυμος είπε...

τι ασχολείσαι αγαπητέ; να ξυπνήσεις τους βαθιά κοιμώμενους;