Τρίτη, 26 Απριλίου 2011

7 Ναύαρχοι ε.α "ξύπνησαν" και έστειλαν επιστολή στον ΓΑΠ. Φοβούνται απειλή εξ ανατολάς.

Για το γένος των εισερχομένων στις στρατιωτικές σχολές δεν έχετε να πείτε τίποτα?
 Ξαφνικά ως εκ θαύματος απειλούμαστε ή το έχετε σίγουρο και θέλετε να φανείτε προφήτες εκ των υστέρων με βέβαιο το τραγικό αποτέλεσμα για την χώρα μας? Αν ξέρετε κάτι πέραν των όσων έχουν δει το φως της δημοσιότητας, και από το @rmy@lert, γιατί δεν το λέτε ανοικτά και μένετε στα άδεια λόγια αντιγραφές λόγων αποστρατευομένων αρχηγών? Ούτε μία σοβαρή μομφή προς τις πολιτικές ηγεσίες του ΥΕΘΑ. Τι είναι αυτό φοβάστε και μετά την αποστρατεία τελικά? Δεν καταλάβατε ότι δεν ιδρώνει το αυτί τους από ανακοινώσεις και επιστολές? Ποιες οι δικές ευθύνες για το ηθικό και το υλικό του ΠΝ? Μια κρίση αυτοκριτικής θα μας διαφώτιζε περισσότερο. Έφτασε η ώρα για ένα ΠΝ που θα παραδοθεί στον επόμενο κατά το ήμισυ και με αλλοδαπούς αξιωματικούς να υπηρετούν στα ελληνικά πλοία. Τα στελέχη έχουν αγανακτήσει και βρίσκονται στα οικονομικά κοινωνικά και οικογενειακά τους όρια.
Κύριοι Αρχηγοί, απαιτούμε και το δικαιούμαστε ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ αν θέλετε να σας λάβει σοβαρά υπόψιν ο κόσμος του ΠΝ που δεν έχει καμία κομματική στήριξη που είχατε εσείς.


Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό απευθύνουν επτά απόστρατοι ναύαρχοι, που ανησυχούν για τις επιπτώσεις που θα έχουν στις Αμυντικές δυνατότητες της χώρας μας οι οικονομικές περικοπές, που θέλει να τις εφαρμόσει η κυβέρνηση στο πολεμικό μας ναυτικό.

Προς τον Πρόεδρο της Κυβερνήσεως

Κύριον Γεώργιο Παπανδρέου

Αξιότιμε Κύριε ΠρωθυπουργέΑφορμή λαμβάνοντες από την παρούσα δύσκολη από κάθε άποψη συγκυρία για την Πατρίδα μας, επιθυμούμε με την παρούσα ανοικτή επιστολή μας να σας υποβάλλουμε ορισμένες σκέψεις, που μας απασχολούν σχετικά με την Άμυνα της χώρας.

Εν πρώτοις έχουμε πλήρη συναίσθηση του ότι συνεπεία κακής διαχείρισης των δημοσίων πραγμάτων επί σειράν ετών, αντιμετωπίζουμε σήμερον πολλαπλά σοβαρά εσωτερικά προβλήματα με προεξάρχον εκείνο της δεινής οικονομικής κατάστασης της χώρας.

Αντιλαμβανόμεθα επίσης ότι εδώ που φτάσαμε επιβάλλονται, μεταξύ άλλων πρωτοβουλιών, οικονομίες και περικοπές στις δημόσιες δαπάνες.

Τα προβλήματα αυτά θέλουμε να ελπίζουμε ότι αφού, έστω και αργά, τα συνειδητοποιήσαμε, θα μπορέσουμε με τα κατάλληλα μέτρα από την ηγεσία του τόπου και τις ανάλογες θυσίες, στις οποίες δυστυχώς εκ των πραγμάτων υποβάλλεται ο ελληνικός λαός, να τα ξεπεράσουμε και σε κάποιο χρόνο η ζωή να επονεύρει την ηρεμία της.

Όμως, κύριε Πρόεδρε, παράλληλα με την κατάσταση αυτή, η οποία εξ αντικειμένου αποτελεί εθνική αδυναμία, αντιμετωπίζουμε και χρόνιες σοβαρές εξωτερικές απειλές σχετικά με τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και σε τελική ανάλυση με αυτήν ταύτη την εθνική ακεραιότητα της πατρίδος μας.

Η αντιμετώπιση των απειλών αυτών, κατά τον κοινόν νουν, αυτονόητα επιβάλλει την διατήρηση καταλλήλου Αμυντικής Ισχύος, ως βασικού υποβάθρου στήριξης των απαιτουμένων λεπτών χειρισμών της εξωτερικής μας πολιτικής επί των ζητημάτων αυτών, της απαραίτητης για τους χειρισμούς μας αξιόπιστης αποτροπής και τέλος, εάν παραστεί ανάγκη, της αποτελεσματικής άμυνας. Eπ’ αυτού μας ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι παράγοντες της κοινωνίας μας, ακόμη και πολιτικοί, μέσα στο βαρύ κλίμα της σημερινής οικονομικής δυσπραγίας, ο καθείς με τον δικό του τρόπο και για τους δικούς του λόγους, λειτουργούν κατά τρόπο απαξιωτικό για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι παράγοντες αυτοί κυρίως δημαγωγούν σχετικά με τις απαιτούμενες δαπάνες για τις επιχειρησιακές ανάγκες και την ανάπτυξη των Ε.Δ. και παράλληλα αμφισβητούν το παραγωγικό έργο των Ε.Δ., το οποίο επιπολαίως αξιολογούν με μόνο κριτήριο το οικονομικό στοιχείο, παραβλέποντες εκείνα της ασφαλείας, της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της αξιοπρέπειας της πατρίδος μας, η εξασφάλιση των οποίων αποτελεί για τους γνωρίζοντες το κύριο παραγωγικό έργο των Ενόπλων μας Δυνάμεων, οι οποίες το επιτελούν με αυτοθυσία.

Υποσκάπτουν έτσι οι «κύριοι» αυτοί μεταξύ άλλων και το ηθικό του στρατεύματος, που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της μαχητικής του ικανότητος. Στο προκείμενο απαιτείται όλως ιδιαιτέρα προσοχή. Εάν αφήσουμε την οικονομικοκοινωνική κρίση, την δημαγωγία και τους επιπόλαιους να μας παρασύρουν στο να χαλαρώσουμε σε ότι αφορά την αμυντική μας ικανότητα και συνεπεία αυτού σε δεδομένη στιγμή υποστούμε απώλειες στα εθνικά μας θέματα, πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι απώλειες αυτές δεν αποκαθίστανται, όπως ευελπιστούμε ότι κάποια στιγμή θα συμβεί με την οικονομία και την κοινωνική μας ευταξία.

Φρονούμε κατόπιν αυτών ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας επιβάλλεται με κάθε θυσία να διατηρηθούν ακμαίες στο πρέπον επίπεδο ισχύος από κάθε άποψη.

Οι όποιες αποφάσεις περιστολής δαπανών περί την Άμυνα θα πρέπει να έχουν βασανισθεί με σύνεση και εις βάθος σχετικά με το τι αυτές συνεπάγονται. Προχειρότης περί το ζήτημα αυτό δεν συγχωρείται, δεδομένου του μεγέθους των συνεπεία αυτής αρνητικών επιπτώσεων για το μέλλον του Έθνους. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι ο ισχυρός πράττει κατά την ισχύ του και ο ανίσχυρος ότι του υπαγορεύει η αδυναμία του.

Ο ελληνικός λαός διαχρονικά, χωρίς να είναι πλούσιος, προσέφερε πάντα για την πατρίδα αγόγγυστα το υστέρημα του και χωρίς δισταγμούς ακόμη και τη ζωή του, όπου θεωρούσε ότι επιβάλλεται. Δεν νομίζουμε συνεπώς ότι στην παρούσα συγκυρία θα δυστροπήσει να προσφέρει οικονομικά αυτά που χρειάζονται για την Εθνική Άμυνα. Ο ελληνικός λαός εμπιστεύεται και προσβλέπει στις Ένοπλες Δυνάμεις του.

Κύριε Πρόεδρε.

Σεις γνωρίζετε, καλύτερον παντός άλλου, τα δεδομένα των εξωτερικών απειλών, που μας απασχολούν και ιδιαίτερα της απειλής εξ ανατολών, που αποτελεί την κυρία τοιαύτη και εκ των πραγμάτων φαίνεται να έχει μακρύ χρόνο αβεβαιότητος και επικινδύνων ενδεχομένων. Εάν η απειλή αυτή αμφισβητήσει κάποια στιγμή, βάσει στοιχείων, το αξιόμαχο των Ενόπλων μας Δυνάμεων, η σύγκρουσις θα καταστεί αναπόφευκτος και τότε για το κόστος, που θα κληθούμε να πληρώσουμε, ούτε καν σκέψη δεν θα μπορεί να γίνεται για σύγκριση με ότι σήμερον μας κοστίζει το να διατηρήσουμε την αποτρεπτική Εθνική Άμυνα, που απαιτείται.

Με ιδιαίτερη τιμή

Ναύαρχος ε.α. Λεωνίδας Βασιλικόπουλος ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ

Ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Λαγάρας ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ

Ναύαρχος ε.α. Ιωάννης Στάγκας ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΈΝ

Ναύαρχος ε.α. Ηρακλής Δρίκος ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ

Ναύαρχος ε.α. Γεώργιος Ιωαννίδης ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ

Ναύαρχος ε.α. Δημήτριος Γούσης ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ

Ναύαρχος ε.α. Γεώργιος Καραμαλίκης ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ

το είδαμε στο ksipnistere.blogspot.com

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εν αποστρατεία....
Αυτό τα λέει όλα
Ουστ κοπρίτες!!!!!Τώρα δεν δικαιούστε να ομιλείτε!

Ανώνυμος είπε...

Και μετα σιωπη ......... Κανονικα τους τιτλους και τα ονοματεπωνυμα πρεπει να τα ειχατε χρωματιση αναλογα με το ποιο κομμα συστρατευτικαν οταν ηταν ε.ε !!! Ξυπνησαν τωρα οι ε.α απο τον υπνο και εστειλαν επιστολη.....χεστικε η φταμε στο γενι τζαμι !!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΙ ΟΙ (ΚΥΡΙΟΙ)ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΠΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΡΙΧΙΘΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ Α/ΓΕΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΑΝΕ ΜΙΛΙΑ.ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΝ???.ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΑΝΕ ΤΟ ΤΙ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ ΣΤΙΣ ΕΔ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ??? Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΜΑΣ ΕΡΧΑΙΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ,ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΛΥΚΟΦΙΛΙΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Πέρα από απλές επιστολές "διαμαρτυρίας" μην περιμένετε τίποτα άλλο από τους πρώην αρχηγούς όλων των κλάδων. Τους έχουν "δεμένους" με στοιχεία από την θητεία του καθενός και εάν "παρεκτραπούν" και κάνουν κάτι παραπάνω από ότι "πρέπει", θα τα βγάλουν στην φόρα και θα μπουν στην φυλακή...

Η Νέα Τάξη δουλεύει χρόνια τώρα για να καταφέρει αυτό που γίνετε σήμερα...

Ανώνυμος είπε...

Όλα αυτά πιστεύω ότι εμπεριέχονται με λίγες λέξεις στη φράση του Ηροδότου:
«έχουμε γη και πατρίδα, όταν έχουμε πλοία και θάλασσα».
Αλλά αυτά τα λόγια κάποιοι συνεχίζουν σκόπιμα και ελπίζω όχι επικίνδυνα να τα ξεχνούν.
Επιβεβαιώνεται επίσης, ότι η ιστορία ερμηνεύεται από κάποιους κατά το δοκούν.
Τέλος πιστεύω ότι κάποιοι ξεχνούν τη φράση: «Ο Αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω». Το ερώτημα βέβαια είναι: Υπάρχουν αναμάρτητοι; Δυστυχώς πιστεύω πολύ λίγοι και δύσκολα τους ξεχωρίζεις.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας παρατάνε και οι ναύαρχοι, ξεκίνησας τα τρομοκρατικά σενάρια (το γλύψιμο προς τη κυβέρνηση στην αρχή της επιστολής δεν το σχολιάζω) για να δικαιολογούν το μισθό τους και να αποπροσανατολίσουν τον κοσμάκη από τα πραγματικά του προβλήματα. Θα προτιμούσα να άφηναν τα λόγια και να έκαναν κάτι στην πράξη όταν οι τουρκικές φρεγάτες αρμενίζουν στο Αiγαίο. Ο κίνυνος για την Ελλάδα είναι μέσα και όχι εξ ανατολών, μία χαρά καταφέραμε και μόνοι μας να ισοπεδώσουμε τη χώρα.

Chrisgio είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά, αυτά τα γνωρίζει ο ΓΑΠ και οι συνεργάτες του. Γιατί τόση φλυαρία χωρίς ουσία;
Έτσι για να λέμε ότι κάτι κάνουμε;
Απλά μου έκανε εντύπωση ένα σημείο της επιστολής....το τμήμα των υπογραφών!!!
Τόσους επίτιμους Αρχηγούς ΓΕΝ δεν πρέπει να έχει ούτε το Αμερικανικό Ναυτικό, το οποίο εκτιμώ ότι θα είναι πολλαπλάσιο του δικού μας!!!
Όλοι αυτοί οι επίτιμοι που τώρα κόπτονται για την Άμυνα, μπορούν να μας απαντήσουν "πόσους ναύτες απασχολούσαν στην οικία του Ναυάρχου" όταν ήταν εν ενεργεία;
Τους μισούς να έστελναν στα Τάγματα του Έβρου και των Νησιών, η Άμυνα θα ήταν καλύτερη...
Τώρα από τον καναπέ του σαλονιού παριστάνουν τους Μιαούληδες!!

Δημήτρης Γεωργούλης είπε...

Θεωρώ ότι οι κ. Αρχηγοί μένουν στην επιφάνεια. Το πρόβλημα (που φυσικά υπάρχει) δεν είναι οικονομικό και σε κάθε περίπτωση δεν είναι καινούργιο. Υπήρχε επί των ημερών όλων τους και δεν είδαμε να είχαν κάνει ή πει κάτι. Προφανώς από τότε αδυνατούσαν να το αντιληφθούν. Εξηγούμαι λοιπόν: οι Ένοπλες Δυνάμεις στην Ελλάδα έχουν απαξιωθεί από την πολιτεία και έχουν πάψει να αποτελούν κρίσιμο βραχίονα άσκησης εξωτερικής πολιτικής εδώ και πολλά χρόνια. Έχει υποβαθμιστεί η εθνική τους σημασία και εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα μείωσης της εθνικής ισχύος. Υπήρξαν άπειρες περιπτώσεις που αποδείκνυαν αυτή την αντίληψη της πολιτείας και θα δεχόμουν την επιλογή των κ. Αρχηγών να υπηρετήσουν μια τέτοια αντίληψη εάν η επιλογή τους ήταν συνειδητή. Δυστυχώς φαίνεται ότι δεν είχαν και ούτε έχουν καταλάβει αυτό που υπηρέτησαν γι αυτό αντιδρούν τώρα με αφορμή το οικονομικό. Δηλαδή δεν θα μπορούσαν οι ΕΔ να είναι εξίσου αξιόμαχες με 10% μειωμένο προϋπολογισμό; Ας ανατρέξουν στην εμπειρία Ναυτικών μεγαλύτερων και πολύ πιο δραστήριων από το δικό μας και θα βρουν την απάντηση.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως θα 'πρεπε να τουφεκισθούν για παράβαση καθήκοντος?
Όσο για τον αποδέκτη της αποστολής (GAP), ο άνθρωπος είναι ξένος, με την Ελλάδα και τους Έλληνες θ' ασχολείται?