Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Ενοπλες Δυνάμεις και δαπάνες

οι δαπάνες θα κοπούν κυρίως από τους εξοπλισμούς...

Στη Θεσσαλονίκη πέρασε τις μέρες του Πάσχα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος (σκίτσο) και φυσικά δεν παρέλειψε το Μεγάλο Σάββατο να επισκεφθεί ασθενείς στο «424» και να δώσει δώρα. Την Κυριακή του Πάσχα ανέβηκε στο ραντάρ του Χορτιάτη και στη συνέχεια πήγε για ευχές μέχρι τη βάση πυραύλων «ΧΟΚ» στο Πανόραμα, όπου και τσούγκρισε τα κόκκινα αβγά με στρατιώτες. Ο κ. Βενιζέλος διευκρίνισε πως όλα τα στρατόπεδα - εκτός από τα ενεργά - θα αξιοποιηθούν και μάλιστα αναμένεται να οριστεί γι' αυτό και διεθνής σύμβουλος. Οσον αφορά τα όσα ακούστηκαν για μεγάλες περικοπές στις Ενοπλες Δυνάμεις (εντολές τρόικας), ο υπουργός είπε: «Τα επαγγελματικά στελέχη και το πολιτικό προσωπικό είναι περίπου 80.000. Το υπουργείο μετέχει στην προσπάθεια για τη δημοσιονομική ανασυγκρότηση, αλλά θέμα με απολύσεις υπηρετούντων ΕΠΟΠ δεν τίθεται». Αυτό που καταλάβαμε είναι πως οι δαπάνες θα κοπούν κυρίως από τους εξοπλισμούς.
http://www.agelioforos.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια κε Υπουργέ, πόσο καιρό ακόμη θα περιμένουν οι αποστρατευθέντες έτους 2010 για να πάρουν τις συντάξεις τους και το εφάπαξ?
Μήπως η μεγάλη κυβέρνησή σας, στα πλαίσια περικοπών, θέλει να οδηγήσει αυτούς και τις οικογένειές τους στην εξαθλίωση?
Σκεφτήκατε ποτέ πόσες υποχρεώσεις έχουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι και αν φτάσουν στο σημείο οι τράπεζες να τους πάρουν τα σπίτια τους, ή να αναγκαστούν να διακόψουν τις σπουδές των παιδιών τους?
Εκτός κι αν είστε κι εσείς της ομάδας Πάγκαλου.