Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Συμβάν σε Πλοία του ΠΝ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι σήμερα σε τακτικό
έλεγχο των υλικών υπονομεύσεως των Ναρκαλιευτικών «ΑΥΡΑ» και «ΑΗΔΩΝ»
παρατηρήθηκε διάρρηξη ερμαρίων αποθήκευσης από τα οποία έλλειπε
ποσότητα υλικών υπονομεύσεως, η οποία χρησιμοποιείται για καταστροφή
διαβαθμισμένου υλικού.



Από το ΓΕΝ αναλήφθηκαν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες διερεύνησης των
ανωτέρω περιστατικών, ενημερώθηκε άμεσα και ήδη έχει επιληφθεί της υπόθεσης η Εισαγγελία του Ναυτοδικείου Πειραιώς κατ’ εντολή της οποίας διετάχθη ένορκη προανάκριση, καθόσον πρόκειται για τέλεση ποινικού αδικήματος. Το ΓΕΝ ενημέρωσε επίσης αμέσως την ελληνική Αστυνομία.

6/4/2011

Αντιπλοίαρχος Αδαμάντιος Χριστοδούλου ΠΝ
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ


ΣΧΟΛΙΟ @rmy@lert:
1. Σύμφωνα με πληροφορίες η ανακάλυψη της απώλειας ποσότητας ΤΝΤ και βραδύκαυστων φιτιλιών έγινε κατά την διάρκεια της άσκησης ναρκοπολέμου ΓΡΙΠΟΣ (4-6 Απρ) που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Αρχηγού Στόλου Αντιναυάρχου Παναγιώτη Ευσταθίου που επέβη στα πλοία
της άσκησης. Αυτό και μόνο αποκλείει τον τακτικό έλεγχο που δήθεν έγινε εν πλω και ανακοινώθηκε μόλις έδεσαν τα πλοία γυρίζοντας από την άσκηση.
Τον τελευταίο καιρό διάφορα συμβάντα είχαν οδηγήσει τον ΑΣ να ασχοληθεί άμεσα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του με την Διοίκηση Ναρκοπολέμου (ΔΝΑΡ) και συγκεκριμένα με ναρκαλιευτικά με πολλές παρατυπίες που χρόνιζαν, ειδικά οικονομικές αλλά και διοικητικές. Τα γεγονότα τον δικαίωσαν.
Ελπίζουμε με τα πενιχρά μέσα που διαθέτει ο νέος Αρχηγός να καταφέρει να φέρει εις πέρας την κάλυψη των κενών που ανακαλύπτει καθημερινά στον Στόλο που παρέλαβε.
2. Το θέμα όμως που αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά δεν είναι μόνο οι ελλείψεις του Στόλου αλλά και οι ελλείψεις σε θέματα ασφαλείας γενικά του Ναυστάθμου. Η απλή λογική επιβάλει ότι είναι πιο εύκολο να αποτρέψεις την έξοδο των υλικών από τα πλοία και τα στρατόπεδα παράτην εκ νέου αγορά  τους όταν δεν έχεις και χρήματα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η λέξει ασφαλεια στο Π.Ν εχει παει περιπατο εδω και πολυ πολυ πολυ πολυ πολυ καιρο.Και δυστηχως τα χειροτερα δεν τα ειδαμε ακομα.Ο θεος να μας βοηθησει