Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

“ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ!”

Νομίζω ότι ο αγαπητός συμμαθητής μου Παναγιώτης Ψυχογιός επέλεξε τον πιο επιτυχημένο τρόπο για να σχολιάσει το ολίσθημα του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Ζούλα. Το δημοσιεύω.
Γιάννης Παρίσης

Μετά την, καθυστερημένη, ομολογώ, αντίδραση του κ. Ζούλα, (άργησε 15 χρόνια να αναφέρει τον Μονιμά, μου θυμίζει τον σκύλο ΡΑΝ-ΤΑΝ-ΠΛΑΝ του Λούκυ Λούκ), νομίζω πως έχουμε μία πρώτη επιστημονική εξήγηση για το πως φτάσαμε σήμερα στην χρεωκοπία σαν χώρα.

Κατ’ αρχήν ας θεωρήσουμε την κατάπτυστη πράξη του Μονιμά, και λέγω κατάπτυστη διότι διέπραξε:

α. Κλοπή και ιδιοποίηση δημοσίου αγαθού που αγοράστηκε με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, προκειμένου να τονωθεί και να επαυξηθεί η αμυντική ισχύς της χώρας περί ώραν 10 πρωϊνήν.

β. Αν ήταν συστηματικός στην πράξη του αυτή, τότε πρόκειται περί καταλήστευσης του Δημοσίου Πλούτου, κατά συρροήν, (επι 35 ετίαν?). Αρα υπάρχουν και διαφυγόντες τόκοι.

Απορώ πως δεν είχε υποπέσει αυτό στην αντίληψη του Διοικητή του ή των Διοικητών του εφόσον ο Μονιμάς υπηρέτησε και σε άλλα Στρατόπεδα.

Θα πρέπει να εξετασθεί τυχόν συνέργεια του Διοικητή του, διότι το δημοσίευμα δεν μας διαφωτίζει επαρκώς περι τούτου: Ο κ. Ζούλας έχει ηθική υποχρέωση να μας διευκρινίσει αν παρακολούθησε, (υποθέτω ότι μπορούσε να το κάνει μια και δεν είχε άλλη δουλειά), σαν δαιμόνιος ρεπόρτερ που είναι, τον Μονιμά να διαπιστώσει ιδίοις όμμασιν πού πήγαινε τα κρουασάν. Μήπως τα πήγαινε σπίτι του να ταϊσει τα παιδιά του, μήπως τα πήγαινε δώρο στον Διοικητή και συνένοχό του?

Μετά δεν μας λέγει στο δημοσίευμα ποιά κρουασάν μάζευε ο Μονιμάς, όλα μισοφαγωμένα και μή, ή μόνο τα κλειστά στην συσκευασία τους?

Αλλο ερώτημα: Πως τα μάζευε? Σαν ρακοσυλλέκτης στα σκουπίδια, δηλ. μέσα σε μιά μεγάλη σακκούλα?, ή μήπως τα τσέπωνε ένα-ένα και στα μουλωχτά προκειμένου να διαλάθει της προσοχής του Φαντάρου κ. Ζούλα?

Μήπως τα μάζευε να ταϊσει τα σκυλιά του Στρατοπέδου?, (εδώ φαίνεται ότι μεροληπτώ υπέρ του Μονιμά….), ή μήπως πήγαινε να ταϊσει τις κότες του?

Επίσης οφείλει να μας πεί ο κ. Φαντάρος-Δημοσιογράφος αν ο ίδιος έτρωγε του κρουασάν του ή ο Μονιμάς του το άρπαζε και τον άφηνε νηστικό.

Υπάρχει και μία παρονυχίδα στο όλο σκάνδαλο: Αν ο συγκεκριμμένος Μονιμάς υπηρετούσε συνέχεια στο ίδιο Στρατόπεδο επί πολλά έτη, τότε υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι υπάχει και συνέργεια του τοπικού βουλευτή που κανόνισε πιθανότατα να μην μετατίθεται ο Μονιμάς, με αντάλλαγμα τι νομίζετε? Μα κρουασάν φυσικά. Νομίζω ότι και η παραπομπή του θέματος σε εξεταστική πρέπει να αντιμετωπισθεί προκειμένου να μην συκοφαντείται αδίκως το πολιτικό σύστημα της χώρας, εξ αιτίας του Μονιμά.

Βέβαια προκύπτουν και άλλα ερωτήματα διαχρονικής σπατάλης στον Στρατό. Για ποιό λόγο εξακολουθεί να αγοράζει ο Στρατός κρουασάν αφού τα Ελληνόπουλα που υπηρετούν φαντάροι δεν τα θέλουν για πρωϊνό. Είναι εξ αυτού βέβαιο πλέον ότι ο προϋπολογισμός του Ελληνικού Κράτους έπεσε έξω όχι απο παχυλούς μισθούς των δημοσιογράφων της ΕΡΤ αλλά διότι έπεσε έξω ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας και ο οποίος με την σειρά του έπεσε έξω διότι υπήρξε σπατάλη στην αγορά πολλών κρουασάν τα οποία άρπαζε ο Μονιμάς.

Οπως αντιλαμβανόμαστε όλοι μας βρέθηκε επιτέλους που πήγαν τα λεφτά: πήγαν στα κρουασάν που άρπαξε ο συγκεκριμμένος Μονιμάς. Είμαι βέβαιος ότι η ανεξάρτητη απο επιρροές και διαπλοκή δημοσιογραφία θα ανακαλύψει και τους υπόλοιπους <<μονιμάδες>>, για να καθήσουν επιτέλους στο σκαμνί και κάποιοι υπεύθυνοι για το κατάντημα αυτής της χώρας.

ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΚΑΘΑΡΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!!:

ΟΙ ΜΟΝΙΜΑΔΕΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΠΟΥ ΑΡΠΑΞΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΕΣ ΤΩΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ.

Ιδού το κυρίαρχο σύνθημα:

ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ
Η ανωτέρω λύση που προτείνω εκτός του ότι θα ενισχύσει το καταπεπτωκός περί δικαίου αίσθημα της κοινωνίας μας, έχει και αναπτυξιακά κριτήρια. Διότι αν συλλογιστείτε πόσα κρουασάν έχουμε αρπάξει σαν αξιωματικοί και υπαξιωματικοί και δώσουμε παραγγελίες στα εργαστήρια παρασκευής κρουασάν, θα τονωθεί η παραγωγικότητα στις βιοτεχνίες-αρτοποιεία-σούπερ μάρκετ, θα μειωθεί η ανεργία κλπ και θα αρχίσει η ανάπτυξη της Οικονομίας μας ΧΑΡΙΣ ΣΤΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ!!!!!.

Είναι κρίμα που κ. Ζούλας δεν μας άνοιξε τα μάτια μερικά χρόνια ενωρίτερα, θα είμασταν τώρα παρέα μαζί με τις ανεπτυγμένες Οικονομίες της Ευρώπης. Κύριε Ζούλα φταίτε που αργήσατε.

Προτείνω να μην στείλουμε καμμία διαμαρτυρία για την καταγγελία. Αντίθετα να αφήσουμε τους ειδικούς δημοσιογράφους να ανακαλύψουν και τους υπόλοιπους ενόχους Μονιμάδες προκειμένου να σωθεί αυτή η χώρα για μία ακόμη φορά.

Ηδη αισθάνομαι μία απογοήτευση για τον εαυτό μου, για τα χρόνια που ήμουν στο Στρατό και δεν ενδιαφέρθηκα να ασχοληθώ πρώτα απο όλα με το θέμα ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ? Αν το είχα κάνει εγώ και όλοι οι άλλοι δεν θα έφτανε ο Πρωθυπουργός εν έτει 2011 να προσπαθεί να βρει τα λεφτά που λείπουν.

Π.Ψ/parisis.wordpress.com

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω να ορίσουμε ένα σημείο συγκέντρωσης κλεμμένων κρουασάν όπου θα μπορούν όλοι οι "μονιμάδες" που επί τόσα χρόνια τα έκλεβαν να τα επιστρέψουν.Η εξασφάλιση της ανωνυμίας πρέπει να είναι δεδομένη. Στη συνέχεια προτείνω η επιτροπή που θα συγκροτηθεί για το σκοπό αυτό να επισκευθεί το σπίτι του κ.Ζούλα και να αποθέσει έξω από την πόρτα του,σε ένδειξη μεταμέλειας, τις συγκεντρωθείσες ποσότητες. Πιστεύω να εκτιμηθεί η προσπάθεια ώστε να φιλοτιμηθεί ο κ.Ζούλας να μας αποκαταστήσει μέσα από τις στήλες της εφημερίδας του.Μέχρι τότε όμως ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" Αλλά να προσφέρει τα χρήματα αυτά στην επιτροπή αγώνα συγκέντρωσης των Κρουασάν.

Ανώνυμος είπε...

Σοβαρότερα θέματα δεν έχετε να ασχοληθείται οι στρατιωτικοί; Εδώ και 5 μέρες η ίδια καραμελίτσα. Αλήθειες είπε ο Ζούλας. Υπάρχουν ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ στο στρατό. Είναι σαν να πει κάποιος δημόσια πχ για τους διορισμένους καθηγητές ότι κάνουν και ιδιαίτερα το απόγευμα. Θα ήταν συκοφαντία για τον κλάδο; Μα αφού κάνουν!
Αντί να κάθονται λοιπόν κάποιοι υψηλά ιστάμενοι του στρατού να απαντάνε σε ένα δημοσίευμα φοβούμενοι μήπως και τους χαλάσει κάποιος τη "βιτρίνα", θα ήταν πιο χρήσιμο να έκαναν κάτι για να περιορίσουν τέτοια φαινόμενα βολέματος και λαμογιάς. Εκτός αν πιστεύουν ότι δεν δικαιούνται όλοι να λένε τη γνώμη τους σε αυτή τη χώρα, οπότε πάμε σε άλλες αντιλήψεις που παραπέμπουν σε άλλα καθεστώτα.

ΕΛ είπε...

Πουλημένα και διαπλεκόμενα τομάρια δημοσιοκάφροι, σας πρέπει ινδιάνικο ξήλωμα του τομαριού σας. Είστε συμμέτοχοι στη λεηλασία της χώρας. Θα έρθει η ώρα που μαζί με τους πολιτικάντηδες θα σκούζετε σαν τα αρούρια στη φάκα. Εσάς είχε υπόψη του ο αντιπρόεδρος και εξέφρασε το "μαζί τα φάγαμε". Εσείς καταντήσατε τη μυαλοθήκη των Ελλήνων να περιέχει σκατά. Είστε ένοχοι και θα πρέπει να πληρώσετε. Υπάρχει και μια περίπτωση να γλυτώσετε την τιμωρία. ΑΥΤΙΧΕΙΡΙΑΣΤΕΙΤΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

ζουλας ονομα και πραμα,το λεει και το ονομα του στην ζουλα,στην ζουλα υπηρετησε,δηλαδη στην λουφα, στην ζουλα επερνε αδειες παραπανω του κανονικου, στην ζουλα βολευτηκε στην ΕΡΤ,στην ζουλα οικονομαει τον παχυλο μισθο των 6000 ευρω μηνιαιως μονον απο την ΕΡΤ,στην ζουλα τα κανει ολα,και υπαρχουν βασιμες υποψιες οτι στην ζουλα ετρωγε παραπανω κρουασαν απο τους υπολοιπους φανταρους,αλλα ηθελε να φαει και αλλα,αλλα δεν καταλαβαινε γιατι τελειωναν τα κρουασαν τοσο γρηγορα,και το ειχε απωθημενο να διελευκανει που πηγαιναν τα υπολοιπα κρουασαν στην μοναδα και ετρωγε μονον 10 την ημερα.σαν δεν ντρεπομαστε λεω εγω, δημοσιογραφος του κωλου, αντι να ψαξει να βρει ποιος απο το συστημα εφαγε λεφτα απο μιζες και χορηγιες ασχολειται με μαλακιες, αλλα τι να ασχοληθει αφου και αυτος μερος του συστηματος στο μεγαλο φαγοποτι ειναι, οταν εχει τετοια εισοδηματα απο τα λεφτα του ελληνα φορολογουμενου,σαν δημοσιογραφος ειναι μεγαλη αποτυχια και για να τραβηξει τα φωτα επανω του εγραψε μια μαλακια για τον στρατο γιατι ηξερε οτι οι στρατιωτικοι θα αντιδρουσαν και ετσι θα εβγαινε απο την αφανεια που ζει,μην ασχοληστε θα τον βαλει η ιστορια και αυτον στην θεση του σαν τον αποτυχημενο δημοσιογραφο του κρουασαν,τσε γκεβαρα του κρουασαν,αξιολυπητε.

Ανώνυμος είπε...

Για να είχε κάθε μέρα κρουασαν και όχι αυγόψωμο που είχαν οι πιό πολλές μάχιμες μονάδες ο μιστερ Ζουλας θα πρέπει να είχε καλό βυσματάκι όπως το αποκαλούν όλοι οι στρατιώτες κατά τη διάρκεια της θητείας τους και να υπηρετούσε σε μονάδα που έβλεπε Λυκαβηττό ή στην καλύτερη περίπτωση το λιμάνι του Πειραιά.Από που ανατέλει ο ήλιος μιστερ Ζουλά έχεται έρθει να δείτε τις καταστάσεις ή μόνο από φωτογραφίς και διακοπές με πληρωμένα έξοδα της ΕΡΤ(δηλαδή δικά μας.)Εκτός αν σε τάιζε και η μαμά σου από μικρό κρουασάν και ήθελες κάθε μέρα και στη θητεία σου να σου φέρνουν κάθε μέρα από δυό-τρία.Εγώ προσωπικά όταν βλέπω να κλείνουν σταθμοί και κολοφυλλάδες δημοσιογραφίσκων σαν και σένα το χαίρομαι.Η μίση κατάντια της Ελλαδίτσας μας ωφείλεται σε κάτι γλυώδη καραγκιοζάκια σαν και σένα που ασχολείσαι με τα κρουασάν που φαγώθηκαν στο στρατό.Εγώ θέλω να βγεί ο μονιμάς όπως εσύ καραγκιοζάκο τον αποκαλείς και να σου αποδείξει ότι εκείνη την ημέρα ήταν Αξιωματικός υπηρεσίας και το δικαιούτε το κρουασαν, ενώ εσύ ετοιμαζόσουν από το πρωί μεταξύ θαλάμου και ΚΨΜ, να ντυθείς λόγω βυσματικής άδειας που θα έπαιρνες το μεσημέρι

Ανώνυμος είπε...

@12.12
Λαμόγιο είναι μόνο ο Ζούλας που ζήτησε το ρουσφέτι για να λουφάρει στο στρατό ή και ο στρατιωτικός που ήταν το βίσμα του και του έκανε το ρουσφέτι αδικώντας άλλα φανταράκι που δεν είχαν μπάρμπα στην Κωρώνη; Ε;
Το γεγονός ότι πολύ χρήμα φαγώθηκε εδώ και χρόνια από τους πολιτικούς δεν θα μας κάνει να μην ξεμπροστιάζουμε και να ανεχόμαστε οποιαδήποτε άλλη λαμογιά και ατιμία γίνεται στα χαμηλότερα επίπεδα ή σε άλλους τομείς; Δηλαδή ώσπου να τιμωρηθούν οι πολιτικοί που έφαγαν στην Ελλάδα θα δίνεται άφεση αμαρτιών σε οποιοδήποτε άλλο λαμόγιο σε αυτή τη χώρα; Τι επιχείρημα είναι αυτό;

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
ΓΙΑ ΔΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΣΟ ΧΟΝΔΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ;
ΓΙΑ ΔΕΣΤΕ ΤΙ ΣΠΙΤΑΡΟΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΟΝΙΜΑΔΕΣ;
ΓΙΑ ΔΕΣΤΕ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΚΟΛΕΓΙΑ;

AEROPOROS

Ανώνυμος είπε...

10@33 Ανάξιο σχολιασμού!!!
11:23 Συμφωνώ απόλυτα!!!
11:51 Συμφωνώ εν μέρει!!!
12:12 Στις ζούλες του Ζούλα και του κάθε Ζούλα που υπηρέτησε όπως υπηρέτησε είχαν συμμετοχή και οι υψηλά ιστάμενοι του στρατεύματος όπως ακριβώς συμβαίνει και σήμερα. Ειδικά ο εν λόγω κύριος ότι πέτυχε το πέτυχε ελέω πατρός!!! Τον ενθυμείσθε???

Ανώνυμος είπε...

Έτσι είναι καλά τα λέει ο βλακέντιος, όπως κάποιοι καθηγητές κάνουν ιδιαίτερα έτσι κιεμεις βουτάμε κρουασάν. Όπως οι Υποκλοπές, η Sıemens, τα δομημένα, τα αδόμητα, οι ημιυπαίθριοι, το χρηματηστήριο, τα σαπίζοντα ολυμπιακά ακίνητα, το Βατοπαίδι, το Γιοσάκη, το Βαβίλη, της θειάς μου το καντήλι,τον Εκσυγχρονισμό των Φ/Γ τα Υ/Β τα αεριόστρωμνα το γάμο του Ακη, το Τάκη του Σάκη , την αργομισθία της Αγγελοπούλου επί έτη, την αργομισθία τόσων και τόσων ε σιγά το πράμα, τι είναι όλα αυτά, μερικά κρουασάν ίσα με 10 εις την 34η, όσα και τα μόρια του σύμπαντος. Και μιας και τον παίζουμε ολημερίς κιολονυχτίς μες το υποβρύχιο, το θάλαμο επιχειρήσεων σε κανα F16 (καλά έχεις φάει κλεμένο κρουασσάν σε F16, στα 4-5g το τρως και το κλάνεις μονομιας) λέμε να γράφουμε και καμια λακαμακία να παιρνάει η ώρα λέμε . Μόνο που απτα πολλά (ληγμένα) κρουασάν μουχουν ανέβει όλα (ζάχαρα πιέσεις αίμα όλα λέμε) κιαμα πάρω φόρα θα σας περάσω κρουασάν σουβλάκι καθυστερημένοι
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ
(και ποσαι Τζακ το πρωι με τα κρουασάν βουτα και κανα βουτυράκι έτσι στη ζούλα λέμε).
GJ

Ανώνυμος είπε...

κανεις στρατιωτικος να μην αγοραζει την καθημερινη για οσο διαστημα δουλευει το λαμογιο ο δημοσιογραφος εκει.

Ανώνυμος είπε...

Να 'σαι καλά ρε Ζούλα , μ' έκανες και γέλασα μέσα στην τόση μαυρίλα που έχει πλακώσει στη Χώρα μας.
Γράψε κι άλλα τέτοια χαζοχαρούμενα , διότι πράγματι τα έχουμε ανάγκη.
Τι να τους κάνω εγώ τους δήθεν σοβαρούς δημοσιογράφους ρε παιδιά ; Τι πρόβλεψαν όλοι αυτοί τα τελευταία 30 χρόνια ; Δυστυχώς αποδείχθηκε ότι, πάρα πολλοί ήταν και παραμένουν παπαγαλάκια των πολιτικών, τα οποία παπαγαλάκια μας κοίμιζαν με το γλυκό κελάηδημά τους.
Τουλάχιστον ο Ζούλας έπιασε τη "μίζα" του κρουασάν και μας άνοιξε τα μάτια διάπλατα !
Είναι κάτι ρε παιδιά.....κι ας είναι για χοντρά γέλια .

Ανώνυμος είπε...

καλά εσείς αγοράζετε ακόμα εφημερίδες;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
(μήπως βλέπετε και "ειδήσεις";;;;;;;;;;;;


Αν ΝΑΙ τότε .................καλά να πάθετε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Είστε οι τελευταίοι που μπορείτε να κατηγορείται τα λαμόγια τους πολιτικούς από τη στιγμή που ακόμα τους βαράτε προσοχές και στρέφεται κεφαλί δεξιά στις παρελάσεις. Αφήστε τις υπολοιπες επαγγλματικές ομάδες να διεκδικήσουν τίποτα γιατί αν περιμέναμε από εσάς σωθήκαμε...
Όσο για την κρουασανολαγνία, η εικόνα του μόνιμου να τσεπώνει κρουασάν για το σπίτι είναι απλά καταδεικτική της κακομοιριάς, της μιζέριας και της δημοσιουπαλληλίστικης νοοτροπίας που δέρνει και κάποιους ένστολους. Είτε μας αρέσει η αλήθεια, είτε όχι, αυτή είναι.
Πιθανότα κανείς ένστολος δεν πλούτισε τσεπώνοντας υλικά του στρατοπέδου, αλλά η ηθική και η αξιοπρέπεια δεν είναι θέμα ποσότητας. Το άρθρο επομένως αναφέρεται στη νοοτροπία του δημοσίου υπαλλήλου, που έχει αράξει, τον πληρώνουμε όλοι για να μην κάνει εν τέλει τίποτα (γιατί τίποτα συνήθως δεν κάνουν οι ένστολοι σε μη μάχιμες μονάδες) και δαπανά το χρόνο σκαρφιζόμενος τεχνάσματα για την αύξηση του εισοδήματός τους και όχι σε αυτή καθεαυτή τη λαμογιά του να τσεπώσεις μερικά κρουασάν.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ 6 Απρ 2011 11:17 μμ ,
ας αφήσουμε κατ' αρχήν στην άκρη τα κρουασάν του Ζούλα.....λαμβανομένου υπόψη ότι, ΔΕΝ είμαστε κοινωνία αγγέλων.
Ότι γράφω βέβαια είναι προσωπικές απόψεις , αλλά να λάβεις υπόψη σου ότι δεν είμαι χθεσινός.....
Ας μην ξεχνάμε λοιπόν ότι, ακόμη κι ο Θεός είχε και συνεχίζει να έχει πρόβλημα με κάποιους τέως Αγγέλους του , δικά του παιδιά, οι οποίοι όμως άλλαξαν συμπεριφορά και έγιναν δαίμονες πολέμιοι του !!!
Παρά ταύτα ο Θεός θεωρείται Παντοδύναμος και Παντογνώστης....και σαφώς συμφωνώ με τη θεολογική αυτή άποψη.
Το ευχάριστο είναι ότι , τα περιστατικά αυτά δαιμονοποίησης (αν είναι αληθή) είναι σίγουρα μεμονωμένα και σπάνια στο Στρατό.
Εννοείται ότι, ο παράνομος πλουτισμός που συνεπάγεται κατ' εμέ προδοσία της Χώρας είναι φαινόμενο που κατά κανόνα απουσιάζει από τον χώρο των ΕΔ, οι οποίες ΔΕΝ χαρίζουν κάστανα στους παραβάτες αγαπητέ μου.
Η αυστηρότητα και η πειθαρχία είναι τα βασικά εργαλεία στο χώρο κι ίσως για αυτόν το λόγο είναι πολύ λίγοι οι καλομαθημένοι της ζωής στη δουλειά μας.
Ακούγανε κι ακούνε κάποιοι "στρατιωτική σχολή" κι αλλάζουν 15 στενά ,ψάχνοντας για το "κρουσάν" ,την κόκα κόλα και το καφεδάκι από τα χεράκια της μαμάκας τους......
"Μαμά φαί" , "Μπαμπά λεφτά" κι η ζωή είναι ωραία.....αγαπητέ κύριε.
Ας μιλήσουμε και για το "κεφαλή δεξιά"....
θα πρέπει να καταλάβεις ότι, τα στελέχη των ΕΔ είναι ορκισμένα να εκτελούν διαταγές μέσα στα πλαίσια των Στρατιωτικών Κανονισμών, οι οποίοι αναφέρουν σαφώς πότε και γιατί ΔΕΝ εκτελείς διαταγή ανωτέρου σου.
Ο Ελληνικός λαός ορίζει την εκάστοτε ΝΟΜΙΜΗ κυβέρνησή του , προς τους εκπροσώπους της οποίας ο στρατιωτικός οφείλει να στρέφει την κεφαλή δεξιά , ως να επρόκειτο για τον ΙΔΙΟ τον Ελληνικό Λαό , ο οποίος όρισε Δημοκρατικά τους εκπροσώπους του.

Ανώνυμος είπε...

@ 8.33
Aς αφήσουμε λοιπόν όντως τα κρουασάν γιατί συμβολική ήταν η αναφορά τους από τον Ζούλα.
Επειδή οι περισσότεροι έλληνες πήγαν φαντάροι, μπορούν όλοι να έχουν άποψη για πράγματα που όχι απλά είδαν, αλλά έζησαν κατά τη θητεία τους. Είναι λοιπόν ο στρατός ένας χώρος που τον έχουν ζήσει από μέσα για αρκετούς μήνες πολλοί από εμάς τους απλούς πολίτες και όχι κάτι για το οποίο απλά ακούμε. Θες λοιπόν να με πείσεις για τι ακριβώς; Ότι τα περιστατικά αυτά είναι με μονωμένα στο στρατό; Μα και ο ίδιος ο Ζούλας μίλησε για συμπεριφορές και νοοτροπίες ένστολων συγκεκριμένα στις μη μάχιμες μονάδες, και όχι γενικά. Δεν είναι όμως βυσματικές αυτές οι μονάδες για όσους είναι εκεί, από απλούς φαντάρους μέχρι αξιωματικούς; Εσείς οι ίδιοι δεν καταγγέλλετε συναδέλφους σας που γλύφωντας και παρακαλώντας πέρασαν την περισσότερη θητεία τους «στα μαλακά» ; Δεν είναι ο στρατός από τους πιο βυσματικούς και αναξιοκρατικούς τομείς του δημοσίου; Όλοι αυτοί οι «μαμακηδες» όπως τους λέτε, τους οποίους και εγώ που υπηρέτησα στη Λήμνο τους κατακρίνω, ποιόν είχαν βύσμα για να περάσουν καλά στη θητεία τους; Μήπως και τους ίδιους τους αξιωματικούς των μονάδων τους; Αυτοί δεν κάνουν τα στραβά μάτια απαλλάσσοντας τους από καθήκοντα και φορτώνοντας τα στον συστρατιώτη τους που δεν είχε μπάρμπα στη Κορώνη; Αυτοί δεν είναι που φορτώνουν στους φαντάρους με ένα σωρό δικές τους εξυπηρετήσεις (πλήρωσε μου τον λογαριασμό, πήγαινε να μου πάρεις αυτό που παρήγγειλα); Εσείς οι ίδιοι δεν είστε συνυπεύθυνοι για το σημερινό κατάντημα, είτε συμμετέχοντας στη δημιουργία του είτε με το να το ανέχεστε;
Γιατί σας ενοχλεί όταν οι πολίτες, και δεν εννοώ τους βυσματίες μαμάκηδες, αναφέρουν τα στρεβλά που βίωσαν στο σταρτό; Ψέμματα λέεν όλοι αυτοί οι άνθρωποι;

Ανώνυμος είπε...

@ 7 Απρ 2011 3:58μμ

Απαντώ από ευγένεια και όχι γιατί έχω κάτι ουσιαστικό να προσθέσω.
Νομίζω ότι, αυτά που έγραψα παραπάνω είναι σαφή και περιεκτικά.
Ειλικρινά δεν νοιώθω την ανάγκη να πείσω κανέναν και για τίποτε.
Απ' εκεί και πέρα εύχομαι , ότι ήταν καλό στις ΕΔ να διατηρηθεί ή να γίνει καλύτερο κι ότι είναι σκάρτο να διορθωθεί για την πρόοδο της Χώρας.

Ανώνυμος είπε...

ο ζουλας λεει την αληθεια.ενοπλες δυναμεις και παπαριες.εδω επι χουντας οταν υπηρετουσα συνταγματαρχης επιτελης με χρυσα κορδονια (ξυσε τ αρχιδια σου δηλαδη) εκλεβε χαρτια υγειας απο τη μοναδα και τα εστελνε με τον υεσα (στρατιωτη-ταχυδρομο ) στο σπιτι του.και οι εικονικες εκτος εδρας κινησεις πηγαιναν συνεφο κατακλεβοντας το δημοσιο.εγω τους τις εγραφα .ημουν απλος στρατιωτης και με εντολη του διευθυντη του 1ου επιτ.γραφειου.για ρωτηστε τι γινοταν και τι γινεται με τα καυσιμα.οσοι πηγαν στρατιωτες τα ξερουν. εδω παιρναν οι αξιωματικοι μιζα απο στρατιωτες για να τους εχουν καψιμιτζηδες.αφηστε τον ζουλα σαν ατομο.αυτα που λει αντικρουστε.για την ελλαδα ρε γαμωτο..εγω το στρατιωτακι εκανα 28 μηνες σε παραμεθοριο με 50 δραχμες το μηνα δηλαδη 3 πακετα τσιγαρα, αλλα για τους πατριωτες με μηνιατικο για να δοξασουν την ελλαδα αλλα να βγει και η φασολαδα. προαγωγες,ταξιδια-μετεκπαιδευσεις,επιτροπες κτλ κτλ . βαζουν φανταρους με δελεαρ καμμια αδεια να κανουν οικοδομικες εργασιες στα στρατοπεδα και και παραλληλα το δημοσιο εχει ηδη εγκρινει δαπανη για αυτες.ποιοςτα τσεπωνει? αφηστε ρε τις κραυγες του στυλ κατω τα χερια απ το στρατο και διαφορα πονηρουλικα ουτε ειναι κατι ξεχωριστο απ τους αλλους εργαζομενους.γιατι ο μονιμας που σκοτωνεται εκτελωντας τη δουλεια του ειναι ηρωας και του κανουν ανδριαντες και δεν ειναι ηρωας πχ ο οικοδομος που πεφτει απ τη σκαλωσια? τους βλεπω σε παρελασεις με τα παρασημα τους και μου θυμιζουν τον αμιν νταντα.γιατι ρε τα φορατε?που τα πηρατε? σε ποιο πολεμο? μηπως στις λεσχες με το τζαμπα φαι η γλυφοντας τους πολιτικαντηδες? ολα πρεπει να απομυθοποιηθουν τερμα τα παραμυθια περι λειτουργηματων,τιτλουχων,και γενικα κατω ολοι οι καθεστωτικοι πριγκηπες. κανοντας αυτοκριτικη τωρα, λεω οτι ημουν ανοητος και βλακας που πηγα η μαλλον δεχτηκα να με παρουν φανταρο.τωρα αν ημουν νεος δεν θα πηγαινα.αληθεια ποσα χρονια εχετε να δειτε στην καθημερινοτητα στο δρομο αξιωματικουςμε στολη? γιατι δεν τις φορουν? ντρεπονται η φοβουνται?