Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Αντέχετε...;

Κύριοι αμπελοφιλόσοφοι αντέχετε άραγε να πληρώσετε τους στρατιωτικούς όσο παίρνει ένας αληθινός στρατιωτικός και μετά να του απαιτήσετε να φερθεί στους φαντάρους σαν σε αληθινούς στρατιώτες??? Δεν νομίζω.

Σφυχτίκατε όταν σας έστειλαν οι βάρβαροι να πληρώσετε την ΔΕΗ και εξαγριωθήκατε όταν σας ζήτησαν ένα φραπέ. Δεν νομίζω λοιπόν να αντέχετε ούτε εκπαίδευση μέσα στην βροχή ούτε καψώνι και φυλακή (αληθινή φυλακή όχι καμπανούλα) για τους απείθαρχους. Δεν αντέχετε να σας γυμνάσουν σαν άντρες ούτε να σας εκπαιδεύσουν σαν να πηγαίνατε να πολεμήσετε σαν άντρες. Πείτε μου λοιπόν ένα λόγο γιατί ο αξιωματικός που του έχουν πρήξει τα @@ για κάθε μαμάκια (που δεν σας τιμά αλλά δεν είναι οι λίγοι που ακούστηκαν τελικά) για κάθε φυγόπονο και κάθε μαλθακό που του πόνεσε το μαβλί του επειδή το καλοριφέρ έκλεισε στις 11 αντί στις 12, ένα λόγο αυτός ο άνθρωπος να σας φερθεί σαν στρατιώτες και να μην του στρίψει και διαολοστείλει όλους εσάς που καταντήσατε τον στρατό έτσι. Για τα 1300 € που παίρνει 700 χλμ από το σπίτι του με 25 διανυκτερεύσεις στην ύπαιθρο, 40 υπηρεσίες και 25 νυχτερινες-καθολικές ενώ έχει γυναίκα και παιδί μόνους στο σπίτι μακρυά από οποιοδήποτε γνωστό και συγγενή χωρίς δυνατότητα εργασίας και ομαλής κοινωνικής ζωής????  Εντάξει παιδάκια. Αφού βαρεθήκαμε να το κάνουμε για την πατρίδα και να μας λέτε μαλάκες, να το κάνουμε για την θρησκεία και να μας λέτε μαλάκες να το κάνουμε για εσάς και να μας λέτε μαλάκες αποφασίσαμε λοιπόν να το κάνουμε για τους εαυτόυς μας και να σας ετοιμάσουμε για το επάγγελμα που προορίζονται να κάνουν όσοι απαξιώνουν τα αυτονόητα όπως ο στρατός. Το επάγγελμα της Φιλιπινέζας. Δώστε μας κίνητρο λοιπόν, και δεν εννοώ μόνο λεφτά, αλλά από αυτά που μάθατε να κοροϊδεύετε εσείς και τα κομματόσκυλα οι κομπλεξικοί πατεράδες σας. Δώστε μας κίνητρο και θα τρίβετε τα μάτια σας πως θα γίνει ο στρατός σε χρόνο μηδέν. Αλλά πρώτα αναλογιστείτε. Έχετε τα προσόντα μέσα στα παντελόνια σας να υπηρετήσετε σε αληθινό στρατό??? (ω ναι εσείς που την κάνατε με 9-12 μήνες ΚΨΜθητείας να ξαναυπηρετήσετε για να κάνετε και συγκρίσεις.)
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σχολια του στιλ ''Οπα ρε Ραμπο, σιγα ρε ανδρα, ποσο μαγκας εισαι με τα γαλονια''να τα περιμενεις αγαπητε φιλε.Τις μπαλες ομως να κανουν κανονικη θητεια δεν τις εχουν, να λαλανε και να λενε ηθικομαλακιες οταν φευγουν απο το φανταριλικη και αφου εχουν λιωσει στην ξαπλα.Για να μας πουνε τα ναυτακια που φτανουν τα 180-200 στο ΝΝΑ !!!! (αφου εκλεισε το οικημα του ΑΓΕΝ καπου επρεπε να ''μεινουν'') και επειδη δεν χωρανε περνουν κατι ΑΓΡΑΦΕΣ ΑΔΕΙΕΣ απιστευτες.Αλλα είπαμε κομματοσκυλα οι μπαμπαδες, κομματοσκυλα τα παιδια, κομματοσκυλα οι Ηγεσιες μας.Ουστ κοπροσκυλα !!!

beelovers είπε...

αν ειχαν τα καρυδια θα ερχοντουσαν και αυτοι στον στρατο να πανε στην νυσιρο χωρις γιατρο για τα παιδιά τους χωρις φαρμακειο χωρίς σουπερ μαρκετ και γενικα χωρίς ΤΙΠΟΤΑ και να περνουν 1300 . Οταν τα παιδάκια τους;θα αλλαζουν τα σχολεια σαν τα μπερμπερι που αλλαζουν τα δικα τους παιδια τοτε να μιλανε. πες τους να πανε να @#$@%νε και οταν ταπαιδακια τους θΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ να ψαξουν να βρουνε τους μακακες που θα τπους εξυπηρετησουν για να παει το παιδι καπου καλα,αη συχτηρ μαλακες

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους και μια αλήθεια για το Στρατό μας! Μη σε νοιάζει φίλε αν όντως θα βρεθούν κάποιοι να σε κατηγορήσουν για ράμπο και τέτοια. Έτσι ακριβώς είναι η κατάσταση στο Στρατό. Γκρινιάζουν για τις αγκαρείες στο Στρατό και ότι δεν εκπαιδεύονται, και αν τους πεις να βάλουν λίγη λάσπη στο πρόσωπο, σκέφτονται τα σπυράκια!

Ανώνυμος είπε...

ΑΜΕΣΑ Η ΧΩΡΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΕ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.

-Δεν χρειάζεται να δώσουμε σύνταξη στους δ.υ. πριν τα 67 τους χρόνια γιαατί θα καταρρεύσει ο προυπολογισμός και δεν μας δανειζει κανείς να τους πληρώνουμε μισθούς και επιδόματα

- Δεν χρειάζεται να δώσουμε εφάπαξ στους δ.υ. γιατί δεν υπαρχουν τα χρήματα, ούτε τώρα ούτε στο μελλον

-Εάν πληρώσουν τους δ.υ. με δανεικά, και αφήσουν να καταρρεύσουν τα ασφαλιστικά ταμεία του ιδιωτικού τομέα, τότε καμμιά εταιρία δεν θα πληρώνει εισφορές και δεν θα διδονται συντάξεις σε κανέναν πλέον.

Ας πούμε ότι κόβουμε 12δις την μισθοδοσία του δημόσιου τομέα σήμερα. Κατά τον Πάγκαλο δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα στην αγορά, γιατί λέει υπάρχει πολύ λίπος στην αγορά(βλέπε συνεντευξη σε κρατικοκάναλο). Αυτός το είπε.

Αυτά τα 12 δις περικοπές απο τους μισθούς των δ.υ. που παίρνουν πάνω απο 800 ευρώ, θα προστεθούν στον προυπολογισμό ως οικονομίες και συνεπώς δεν θα παρθούν άλλα μέτρα αφού θα είναι επαναλαμβανόμενα για τα επόμενα χρόνια. Ετσι η αγορά θα πάρει μπρος και θα αυξηθεί η κατανάλωση. Ισως μειωθούν καποιοι φόροι.

Τα προσωρινα κενά στο δημόσιο, θα καλύψουν πολύ ευέλικτες μορφές εργασίας.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά τα δημοσιεύματα απλά εκθέτους τους ένστολους και επιβεβαιώνουν την αντίληψη της κοινωνίας ότι πρόκειται για κοινούς δημοσίους υπαλλήλους που κοιτάνε μόνο το πόσα φράγκα θα πάρουν στο τέλος του μήνα. Καμία ουσιαστική ανάγκη προσφοράς δεν υπάρχει σε αυτούς. Αν είστε μάγκες να απαιτήσετε καλύτερη εκπαίδευση, καλύτερο μισθό και σωστότερες συνθήκες εργασίας από τους πολιτικούς και τους προϊσταμένους σας. Αλλά εκεί κάνετε τις κότες, βαράτε προσοχές και λέτε μόνο "διατάξτε". Για το αν η εκπαίδευση δεν είναι η σωστή (αλήθεια εσείς είστε καλύτερα εκπαιδευμένοι?) δεν φταίνε οι φαντάροι. Για το αν ο στρατός κατάντησε η πιο βισματική υπηρεσία του Δημοσίου (κάτι που βόλεψε πολλές φορές και πολλούς από εσάς του ίδιους), αναζητήστε τις ευθύνες από πάνω σας. Ξέρετε τα βίσματα για το στρατό είναι συνήθως οι ίδιοι οι υψηλόβαθμοί σταρατιωτικοί. Το να ξεσπάς στους φαντάρους επειδή οι πραγματικοί υπεύθυνοι δεν οργάνωσαν το στρατό όπως θα έπρεπε, δείχνει μόνο κομπλεξισμό. Αντί να χτυπάς τον γάιδαρο, χτυπάς το σαμάρι. Και σε τελική όλα αυτά είναι γνωστά και στρεβλές καταστάσεις δεκαετιών. Γιατί επιλέξατε να πάτε στο στρατό; Δεν τα ξέρατε όλα αυτά πολύ καλά;
Δεν είναι λοιπόν καμία διάθεση αντίδρασης στο «στρεβλό κατεστημένο» το να μετατρέπεις τους φαντάρους σε φιλιπινέζες. Αυτά είναι αστείες δικαιολογίες. Είναι στεγνή δημοσιουπαλλιλίστικη νοοτροπία και ανάγκη επιβεβαίωσης του εαυτού σας μέσα από τον υποβιβασμό των υπολοίπων. Το να βάζεις τον απόφοιτο πανεπιστημίου με διδακτορικό να φτιάξει την φραπεδιά στον ημιαμόρφωτο μονιμά που περιμένει σταυροπόδι στο γραφείο του, μόνο απωθημένα και σύνδρομα κατωτερότητας δείχνει. Υπηρέτησα στη Λήμνο, περιοχή που μόνο βισματική δεν θεωρείται, και τα έβλεπα αυτά να γίνονται.
Σωστά λοιπόν βγήκε ο όρος "καραβανάδες". Κάποιοι όπως φαίνεται τον δικαιολογούν ακόμα πλήρως.

Υ.Γ. Όσο για τα καψώνια, να ενημερώσουμε τον "κύριο" ότι έχουν καταργηθεί και ότι εν τέλει δεν είναι αυτά η εκπαίδευση ενός στρατιώτη. Το γεγονός όμως ότι κάποιοι τα θεωρούν ακόμα μέρος μιας σωστής εκπαίδευσης δείχνει ακριβώς αυτόν το κομπλεξισμό που προανέφερα.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά αφού δεν θέλατε να γίνεται σταρτιωτικοί, και φαίνεται αυτό, γιατί γίνατε;;; Ο μισθός και οι συνθήκες εργασίας του στρατιωτικού είναι γνωστά πράγματα σε όλους. Γιατί λοιπόν πρώτα επιλέγετε να το κάνετε και μετά μισήτε όλον τον κόσμο για τα σταρβά του επαγγέλματος;;; Είναι αυτή συμπεριφορά και δηλώσεις, και μιλώ και για τα σχόλια που αναρτήθηκαν από κάτω, ώριμων και σοβαρών ανθρώπων και επαγγελματιών; Τι μίσος είναι αυτό που βγάζετε; Εκεί που πρέπει να τα πείτε αυτά και να τα διεκδικήσετε, δεν λέτε τίποτα.
Δηλαδή ο δάκαλος επειδή είναι κακοπληρωμένος και τον έχουν μεταθέσει σε ένα κ*χώρι πρέπει να βασανίζει καθημερινά τους μαθήτες του και να το χαίρεται; Έχετε πραγματικά χάσει τη μπάλα κάποιοι.

Ανώνυμος είπε...

@ 7 Απριλίου 2011 2:45 μ.μ.
Μακριά από τον κώλο σου, και ας μπει όπου λάχει.
Γειά σου παλλήκαρε!!!

Ανώνυμος είπε...

αν εχετε @ρχιδι@ στην ηγεσια σας να τα πειτε.

Ανώνυμος είπε...

καλά ρε μάγκες ποιος σας είπε για βασανιστήρια?? Αν θεωρείτε ως βασανηστήριο την εκπαίδευση τότε έχει δίκιο ο συγγραφέας του άρθρου ότι δεν αντέχει ο Έλληνας να έχει αληθινό στρατό. Όσο για τις εξυπνάδες "τα ήξερες γιατί πήγες" είναι του στυλ "αφού θα πεθάνεις γιατί δεν μπαίνεις από τώρα στην κάσα?" Μπήκαμε γιατί θέλουμε να προσφέρουμε και την ζωή μας για να πάει μπροστά αυτός ο τόπος. Αν αγανακτούμε που και που με την κατάντια της χώρας και των πολιτών της,μέσα και ο στρατός, γιατί μας κατηγορείτε?? Άδικο έχουμε?? και για πες μας εσύ εξυπνούλη?? σε ποιους να τα πούμε?? στους πολιτικούς??? Χαχαχαχα. Εδώ εσύ(ο πολίτης) που δεν στερείσαι κανενός δικαιώματος έχεις λουφάρει και δεν μιλάς απέναντι τους. Εγώ που θα πεθάνω στην φυλακή να αντιδράσω?? Άσε παλιά η προπαγάνδα. Άμα μιλήσει ο στρατιωτικός φωνάζετε σκάσε φασίστα. Και αν δεν μιλήσετε φωνάζεται ότι είναι συνένοχος του "συστήματος". Είναι πολύ απλό.βρείτε εσείς οι μορφωμένοι, παραγωγικοί ελεύθεροι πολίτες τί θέλετε από τον στρατό και αυτός θα το κάνει....

Ανώνυμος είπε...

προς όλους τους ηλίθιους ψευτοκουλτουριαραίους κλπ που επιμένουν να αναρωτώνται "αφού δεν σας άρεσε ο στρατός κλπ γιατί γίνατε αξκοί κλπ"

-αν και θα συμφωνήσω ότι τελικά καλό θα ήταν οι μελλοντικοί αξκοί να πηγαίναν πρώτα κανονικά φαντάροι και μετά να δίνανε εξετάσεις για εισαγωγή στα ΑΣΕΙ (μεγάλη ιστορία αυτό - αλλά συμβαδίζει απόλυτα με το πολύ σοφό ρητό της ΣΣΕ)-

απαντώ ότι αλλιώς τα βλέπεις (ή στα δείχνουνε) τα πράγματα όταν μπαίνεις στα ΑΣΕΙ και αλλιώς σου εμφανίζονται σιγά - σιγά μετά, αφού πρώτα έχεις φάει τα νιάτα σου κλπ κλπ. και είναι και δύσκολο πλέον και οικονομικά να φύγεις.

Και δεν περιμένω από τους γνωστούς άγνωστους βλάκες να με καταλάβουν και δεν με ενδιαφέρει. Οι δικοί μας όμως με καταλαβαίνουν και εμένα αυτό μου αρκεί. Και τελειώνοντας να συμπληρώσω: κουράγιο αδέλφια ε.ε και ε.α, λίγο ακόμα απόμεινε. Ο καιρός γαρ εγγύς μα πάρα πολύ εγγύς!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

@9.42
Oπότε φίλε μου τι θες να μας πεις; Ότι αφού ο στρατός δεν παρέχει την σωστή εκπαίδευση και έχει μετατραπεί σε ένα όργιο βυσμάτων και διαπλοκής γιατί αυτό επέλεξαν κάποιοι υψηλά ιστάμενοι, καλώς κάνουν λοιπόν οι στρατιωτικοί και αποτελειώνουν την κατάσταση με το να χρησιμοποιούν τους φαντάρους ως προσωπικές τους παραδουλεύτρες; Και ξαναλέω δεν μιλάω για τα βίσματα που κωλοβαράνε όλοι μέρα, αυτά ούτως ή άλλως ζάχαρη θα την βγάλουν με τις πλάτες που έχουν.
Η αγανακτικη είναι σεβαστή, αλλά την εκφράζετε προς λάθος κατεύθυνση. Με το να κάνεις τη ζωή δύσκολη στπ κάθε παιδί που πήγε "να υπηρετήσει τη μαμά πατρίδα" δεν κάνεις τίποτα. Τον εαυτό σου υποβιβάζεις στα μάτια του, χάνει κάθε σεβασμό για εσένα και τα δικά σου προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν. Απλά θεωρείς ότι εκδικείσαι την κοινωνία για το κακό που σου κάνει. Το κακό όμως δεν στο κάνει η κοινωνία, αλλά ο ανώτερός σου που έχει δεχθεί να κάνει όλες αυτές τις εξυπηρετήσεις και τη ζωή τη δικιά σου δύσκολη για δικά του οφέλη.
Και εν τέλει φίλε μου, αυτή η διαπλοκή και το γλύψιμο, που τόσο καταγγέλετε όταν γίνεται απο πολίτες, πόσες φορές δεν χρησιμοποιήθηκαι απο εσάς τους ίδιους για τις μεταθέσεις και τις προαγωγές σας; Καταγγέλετε το ίδιο διεφθαρμένο σύστημα που εσείς οι ίδιοι όχι μόνο ανέχεστε, αλλά και χρησιμοποιείται.

Ανώνυμος είπε...

Πότε φίλε 1105 εσύ και οι ομοϊδεάτες σου αντιδράσατε και ζητήσατε οι κρίσεις και οι μεταθέσεις των στρατιωτικών να γίνουν αξιοκρατικές και να είναι ανεξάρτητες από κάθε παρέμβαση??? ΠΟΤΕ. Άρα η κοινωνία είναι αυτή που φυγομαχεί και αφήνει τους στρατιωτικούς της απροστάτευτους στις .... δικές της ορέξεις. Όπως θα έπρεπε να ξέρεις το συστημα γα προαγωγές το χρησιμοποιουν 100-200 στους 30000!!! Το σύστημα για τις προαγωγές όμως βασανίζει όλους όσους δεν θέλουν να βλέπουν το παιδί τους μόνο με δικαστική εντολή επειδή έκαναν σωστά την δουλειά τους και στρίμωξαν δυο "αγοράκια" να γίνουν άντρες.

Επίσης δεν κατηγορώ την "κοινωνία" άδικα γιατι αν η μάνα σου ή η θεία σου θέλανε να γίνονται όλα σωστά δεν θα ρίχνανε την ψήφο τους σε αυτόν που υπόσχετε καλύτερη μετάθεση για σένα ή μικρότερη θητεία. Θα την έριχναν σε αυτόν που θα υπόσχετο μια δίκαιη θητεία.

Κανένας στρατιωτικός δεν "τιμωρεί" με φραπέ και καθαριότητες τους στρατιώτες. Εκτός από ελάχιστους, πραγματικά σκατάνθρωπους, κανένας δεν θα σε βάλει να καθαρίσεις τα δικά σου σκατά και να μαζέψεις τα δικά σου τσιγάρα επειδή γουστάρει να σε βλέπει να σκύβεις. Πρέπει να καταλάβεις ότι είναι το τελευταίο χρήσιμο πράγμα που έχει απομείνει να κάνεις στο στρατό χωρίς να μας κατηγορησουν οτι σας βάζουμε εξαιρετικά υπεύθυνες ή επικύνδυνες θέσεις.Όχι από καλοπληρωμένους τελάληδες αλλά από την ίδια σου την μάνα.

Ακόμα και διακίνηση αλληλογραφίας που έκανες ζήτησες τιμητική. Ακόμα και 10 σφραγίδες που έβαλες ζήτησες τιμητική. Με λίγα λόγια πιστεύεις ότι είναι κάτι πάνω από τις δυνάμεις του μέσου Έλληνα να κάνει αυτές τις εργασίες και δικαιούσαι και ανταμοιβή από πάνω που δεν τρέχειςμε 40 βαθμούς στα βουνά που δεν εκπαιδεύεσαι υπό βροχή και γενικά δεν μαθαίνεις ούτε τα βασικά που ξέρει ένας στρατιώτης. Ξέρεις τί ήταν ο Έλληνας στρατιώτης κάποτε? ΤΙΜΗ. ΤΙΤΛΟΣ σεβαστός σε όλο τον κόσμο!!! Οι κωλοναζίδες μόνο με δέος έβλεπαν τον κατεκτημένο Έλληνα πολεμιστή τί και αν οι ίδιοι είχαν κατακτήσει όλη την Ευρώπη. Οι Ιταλοί φασίστες απλά διαλύονταν στην Αφρική μόνο που ερχόταν σε επαφή με τα Ελληνικά τμήματα.
Ξέρεις τί είναι τώρα όμως ο Έλληνας στρατιώτης??? Ξέρεις. Αλλά δεν κάνεις τίποτα πέρα από αυτό που κατηγορείς εμένα ότι κάνω. Κατηγορείς προς λάθος κατεύθυνση. Εγώ απλά παραπονιέμαι που δεν μου επιτρέπουν να χρησιμοποιήσω το "υλικό" μου για να κάνω την δουλειά μου. Να σε πάρω και να σε κάνω περηφανο και ικανό πολεμιστή. Όχι γιατί γουστάρω αίματα και εκστρατείες μέχρι τις Ινδίες. Αλλά γιατί δεν θέλω να βιάσουν την γυναίκα σου και το παιδί σου να μεγαλώσει ορφανό.


Και κάτι τελευταίο. Επειδή έξω από τον χορό πολλά τραγούδια λένε σας παραθέτω ένα απόσπασμα από τον ΣΠΚ αφιερωμένο σε αυτούς που μου ζητάνε να τα "ψάλλω" στους ανωτέρους μου.

Στρατιωτικός που εξυβρίζει ανώτερο ή κατώτερό του με λόγια, έργα ή απειλές ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, τιμωρείται :
α) Με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών, αν η πράξη τελέσθηκε κατά την υπηρεσία ή για λόγους που έχουν σχέση μ΄αυτή.
β) Με φυλάκιση μέχρι δύο ετών, σε κάθε άλλη περίπτωση.

Στρατιωτικός που λαμβάνει προσταγή από τον αρχηγό του να εκτελέσει οποιαδήποτε υπηρεσία και αρνείται να υπακούσει ή παραλείπει την εκτέλεσή της,τιμωρείται:
α) Σε ειρηνική περίοδο, με φυλάκιση

Ανώνυμος είπε...

Διόρθωση:

Το σύστημα για τις ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ όμως βασανίζει όλους όσους δεν θέλουν να βλέπουν το παιδί τους μόνο με δικαστική εντολή επειδή έκαναν σωστά την δουλειά τους και στρίμωξαν δυο "αγοράκια" να γίνουν άντρες.

Ανώνυμος είπε...

Γα*^%$#@ω τη πουτ@@#$%^ μου μας έχετε πρήξει τα αρχ%^&%^ ότι καταπιέζουμε τα παιδάκια του λαού που κάνουν τη θητεία τους, λες και άλλη όρεξη δεν είχα ,σας σιχάθηκα , ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΘΗΤΕΙΑ ΝΑ ΗΣΥΧΆΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΩΛΟΚΑΤΣΕΤΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

@12.37
Φίλε σοβαρολογείς με αυτά που λες; Ζητάς από εμένα και τον κάθε απλό πολίτη να διεκδικήσω λύσεις για τα εσωτερικά ζητήματα του δικού σου κλάδου;;; Να απαιτήσω πράγματα για τις μεταθέσεις, το μισθό σας, τις συνθήκες εργασίας σας; Γιατί, εσάς πότε σας προβλημάτισαν και αναζητήσατε λύσεις για τα προβλήματα άλλων επαγγελματικών και κοινωνικών ομάδων;;; Ασχολήθηκες με τα προβλήματα των εκπαιδευτών , των γιατρών, των υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα, των εργατών;;; Σε ένοιαξε αν εγώ με δύο πτυχία είμαι αυτή τη στιγμή άνεργος; Βίωσες εσύ ποτέ το αδιέξοδο της ανεργίας και την αίσθηση του να αισθάνεσαι παρείσακτος στην κοινωνία, ότι δεν σε θέλει και δεν σε χρησιμοποιεί παρά τα προσόντα σου; Ναι, δύσκολες κάποιες φορές οι συνθήκες της δουλείας σας, αλλά αφενός γνωστές ότι είναι μέρος της (ασκήσεις, συχνές μεταθέσεις κλπ), και αφετέρου στο τέλος του μήνα πέφτει ένας μισθός από τα 18 σας χρόνια, μπορεί να μην είναι μεγάλος (όπως δεν είναι και του εκπαιδευτικού ή του γιατρού του δημοσίου), αλλά πέφτει. Έχεις καταλάβει ότι υπάρχουν 1.000.000 άνεργοι και απελπισμένοι συμπολίτες σου αυτή τη στιγμή γύρω σου; Έχεις μάθει ότι οι απόπειρες αυτοκτονίας έχουν αυξηθεί κατά 80%. Εσύ, έστω σε ανθρώπινο επίπεδο και όχι επαγγελματικό, κάνεις κάτι γι’ αυτό;
Το που πάει η ψήφος των ελλήνων πολιτών και με ποιο σκεπτικό εδώ και δεκαετίες είναι γνωστό. Σε αυτόν που τάζει και υπόσχεται τα πιο πολλά. Οι στρατιωτικοί όμως εξαιρούνται από αυτήν την στρεβλή νοοτροπία; Δεν ψήφησαν ποτέ με γνώμονα ποιό βύσμα θα τους εξυπηρετήσει στην εξέλιξη της καριέρας του ή στο βόλεμα τους σε πιο ανώδυνες θέσεις;

Ανώνυμος είπε...

@12.37
Και όσον αφορά τις αγγαρείες και τις "φιλιπινέζες". Υπηρέτησα τη θητεία μου στη Λήμνο σε πολύ δύσκολη μονάδα. Μάζεψα αρκετά μόρια για να πάρω την τελευταία μου μετάθεση για Αθήνα, χωρίς να βάλω ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ μέσο. Στη μονάδα αυτή διαπίστωσα πηγαίνοντας ότι παρά τον τίτλο της (ας μη πω με τι είχε να κάνει, πάντως κατά τα βόρεια προάστια ήταν, μέσα στο πράσινο) ήταν μη μάχιμη. Με έκαναν ταχυδρόμο (είχαν το κόλλημα ο ταχυδρόμος να είναι λοχίας). Δεν μπορεί να φανταστείς το τι τρέξιμο και άγχος είχα (ήμουν και τυπικός τρομάρα μου) να προλάβω όχι τη διεκπεραίωση της στρατιωτικής αλληλογραφίας, αλλά να τελειώσω αυτή έγκαιρα για να προλάβω τις δουλείες που μου ζητούσαν οι μόνιμοι σε καθημερινή βάση. «Πήγαινε να μου πάρεις το καινούριο πηλίκιο μου», «πήγαινε να μου πάρεις τα βιβλία του μεταπτυχιακού μου (έκανε και μεταπτυχιακό ο κύριος από το γραφείο του και το πλήρωνε ο ελληνικός λαός)», «πέρνα να μου πληρώσεις το λογαριασμό του κινητού», «πήγαινε στο ΠΛΑΙΣΙΟ να μου αγοράσεις ένα φλασάκι για το laptop μου» και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς μέσα στις τεράστιες αποστάσεις της Αθήνας. Και δεν το λέω ως υποτιμητικό για εμένα, το λέω ως ενδεικτικό μίας νοοτροπίας που επικρατεί στους στρατιωτικούς. Είναι πολύ άσχημο να βρίσκονται με εξουσία στα χέρια άνθρωποι που δεν έχουν το ήθος, την αγωγή και τη μόρφωση να τη διαχειριστούν. Το αποτέλεσμα όλου αυτού; Όταν ήρθε η ώρα να πάρω την άδεια μου που μου είχε απομείνει για να μην τη χάσω, και ενώ την είχαν πάρει όλοι οι υπόλοιποι, υπήρξε πλήρης αδιαφορία, «στα αρχ**ια μου» ήταν η απάντηση του λοχαγού στο γραφείο (ήταν και συντοπίτης μου).
Και φυσικά στην ίδια μονάδα, μαζί με εμάς την πλέμπα ήταν και η αφρόκρεμα με τις συχνές άδειες, που δεν έκαναν υπηρεσίες, που είχαν άλλη αντιμετώπιση, με τις ευλογίες των ανωτέρων μας φυσικά. Με ποιο λοιπόν φρόνημα και ποια διάθεση προσφοράς για την πατρίδα, εγώ που είχα κάθε καλή διάθεση, θα απαιτούσε κάποιος να είμαι τυπικός και να μην λουφάρω; Τι παράδειγμα μου έδωσαν οι ανώτεροι μου (που προφανώς με μέσο είχαν βρεθεί εκεί) που ήταν στο κάτω-κάτω και η δουλειά τους αυτή; Μία παρέλαση είχαν κάποια στιγμή να προετοιμάσουν οι άνθρωποι και είχε εξελιχθεί σε παρωδία. Ήταν αυτοί οι άνθρωποι απλά κάποιες ελάχιστες εξαιρέσει; Μα τέτοιους ανθρώπους συνάντησαν και τόσοι άλλοι φίλοι και γνωστοί που πήγαν φαντάροι. Μην κατηγορείς λοιπόν την διαπλοκή και το βόλεμα των πολιτών στο στρατό, γιατί το έχουν καλλιεργήσει και το έχουν χρησιμοποιήσει πρώτοι από όλους και πολλοί συνάδελφοί σου. Λύστε λοιπόν, θα πω εγώ, πρώτα εσείς τα προβλήματα του κλάδου σας από μέσα και μετά έχετε απαιτήσεις από τους πολίτες να σεβαστούν πρόσωπα και καταστάσεις στο στρατό. Και αν είναι τέτοια η φύση της δουλείας σου που δεν μπορείς να αντιδράσεις, και τι να κάνω εγώ; Εγώ ψάχνω το πως θα επιβιώσω και αν θα έχω να φάω τον επόμενο μήνα, όπως και 1.000.000 άλλοι συμπολίτες σου.

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι, ηρεμήστε!!! Βλέποντας το θέμα ψύχραιμα, σφαιρικά και χωρίς κόμπλεξ, βγαίνει ένα και μόνο συμπέρασμα: όλοι έχουν ένα ποσοστό δίκιου, άλλοι μεγάλο κι άλλοι μικρό. Η δική μου διαπίστωση είναι ότι οι απαράδεκτοι (ο όρος περιλαμβάνει τους τεμπέληδες, τους απατεώνες, τα λαμόγια, τα βύσματα, τους κομπλεξάρες και πολλούς άλλους) είναι που χαλάνε τον στρατό και κατ' επέκταση την ελληνική κοινωνία. Όσοι εκ των φαντάρων είναι απαράδεκτοι, κάνουν τους στρατιωτικούς να εξοργίζονται και να αντιδρούν. Όσοι εκ των στρατιωτικών είναι απαράδεκτοι, κάνουν τους φαντάρους να αντιδρούν. Όσοι γενικότερα στην κοινωνία μας είναι απαράδεκτοι, έχουν φέρει τη χώρα μας στο χάλι που βρίσκεται... Οι απαράδεκτοι υπάρχουν σε όλες τις κοινωνικές ομάδες και σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Κάποτε αποτελούσαν την εξαίρεση και η κοινωνία τους απέφευγε και τους απομόνωνε. Τώρα πια, αποτελούν τον κανόνα και η αντιμετώπισή τους είναι δύσκολη έως αδύνατη... όπως δύσκολο είναι να αλλάξει η νοοτροπία του έλληνα και να γίνει πειθαρχικός, να σέβεται τους συνανθρώπους του και τη χώρα του, να πάψει να χρησιμοποιεί ρουσφέτια και βύσματα, κλπ. Δυστυχώς, η ατιμωρησία, η παρανομία και η αμφισβήτηση των αξιών, μας έφεραν σε προχωρημένο στάδιο σήψης και δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε κάποτε να ορθοποδήσουμε... όσο για την στρατιωτική θητεία, συμφωνώ με τον φίλο που προτείνει την κατάργησή της. Οι 9 μήνες δεν επαρκούν για να γίνει ένας πολίτης μαχητής, άσε που θα τα ξεχάσει όλα μετά την απόλυση... Ο κίνδυνος γενικευμένης σύρραξης έχει πλέον εκλείψει (μιας που οι "μεγάλοι" παίρνουν αυτό που θέλουν με τη γραβάτα και τον χαρτοφύλακα κι όχι με πόλεμο), οπότε τα θερμά επεισόδια και τους τσαμπουκάδες των γειτόνων μας, μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε με λίγες υγιείς μονάδες, 100% επανδρωμένες με επαγγελματίες και τοποθετημένες εκεί που πρέπει κι όχι στο λεκανοπέδιο....

Ανώνυμος είπε...

Φίλε απ 'ότι φαίνεται έχεις πρόβλημα με τον στρατό σαν θεσμό γενικότερα και όχι με κάποιους στρατιωτικούς που δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους. Δεν φταις εσύ όμως, φταίνε αυτοί που συστηματικά σου περάσανε ότι και καλά πληρώνομαι από τα 18 ή ότι με σπουδάζει το κράτος ενώ εσύ κάνεις σαν να πλήρωνες δίδακτρα στο Χάρβαρντ. Φταίνε αυτοί που σου είπαν ότι δεν με νοιάζει για τους 1000000 ανέργους λες και ο πατέρας μου, ο αδερφός μου και σε λίγο καιρό και τα παιδιά μου δεν είναι στην ίδια αγορά εργασίας με σένα και δεν είναι μέλη στην ίδια κοινωνία. Αυτοί που σου είπαν ότι είμαι ξένο και εχθρικό κομμάτι της χώρας. Όπως επίσης δεν φταις που δεν κατάλαβες αυτά που είπα για δικαστικές αποφάσεις για τα παιδιά. Προφανώς και δεν μπορείς να καταλάβεις την αξία της οικογένειας και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει λόγω των μεταθέσεων. Και μην πεις πάλι την παπαριά που σου μάθανε να λες ότι τα ήξερα κτλ γιατί και εγώ θα σου πω ότι ήξερες την μηδαμινή αξία ενός πτυχίου στις μέρες μας αλλά και πάλι σπούδασες.
Για τα μεταπτυχιακά που "εσύ" πληρώνεις(λες και ο άνεργος πληρώνει εφορία) σε ενημερώνω πως στην συντριπτική τους πλειοψηφία αποκτήθηκαν με λεφτά των ιδίων των στρατιωτικών και στις ελεύθερες τους ώρες. Συγκεκριμένες ειδικότητες παίρνουν άδειες και τα διδακτρα για τα μεταπτυχιακά.

Επειδή εσύ με σύγκρινες και για κανένα άλλο λόγο σε ενημερώνω πως ένας νεοπροσληφθείς δάσκαλος παίρνει 1250 € τον μήνα και δουλεύει 8 μήνες τον χρόνο ε΄νω ένας ανθυπολοχαγός παίρνει 1200€ και δουλεύει 13 μήνες τον χρόνο(έχω ήδη αφαιρέσει τις άδειες). Δεν σε βλέπω όμως να αναφέρεσαι σε άλλους "επαγγελματικούς" τομείς που παίρνουν τα 5πλάσια και από τον στρατιωτικό και από τον δάσκαλο και τα 1000πλάσια από έναν σπουδαγμένο νέο χωρίς να έχουν το παραμικρό προσόν. Δεν σε προβληματίζει?? Μήπως επειδή εκεί δουλεύουν αποκλειστικά κομματόσκυλα(και των 5 κομμάτων) σε έπεισαν να ασχολείσαι μόνο με τμήματα του δημοσίου όπου τα κόμματα απλά "περνάνε και δεν ακουμπάνε" στις προσλήψεις γιατί θέλει πανελλήνιες και μετά κόπο και θυσίες να γίνεις δάσκαλος, αξιωματικός, γιατρός???

Το ότι δεινοπάθησες σαν ταχυδρόμος δεν σε τιμάει ιδιαίτερα και επιβεβαιώνει εν μέρει το άρθρο αλλά είμαι σίγουρος ότι απλά έφταιγε η εργασιακή σου απειρία άρα δεν σε κατηγορώ για κάτι.

Τέλος για να κλείσω ως προς τα εσένα θα σου τονίσω ένα σημείο που είτε δεν βλέπεις ή προτιμάς να αγνοείς αυτή την στιγμή. Ο στρατός έχει τεράστια πραγματική ισχύ σε σχέση με ολόκληρη την κοινωνία. Επειδή λοιπόν αυτό είναι επικίνδυνο για την ειρήνη και την ευημερία της χώρας ο έλεγχος του κλάδου μας δεν ανήκει σε εμάς αλλά στους εκλεγμένους από τους Έλληνες, πολιτικούς. Μην ζητάς λοιπόν να λύσω μόνος μου τα του οίκου μου γιατί δεν είμαι εγώ αφεντικό του στρατού αλλά ο ελληνικός λαός(και εγώ ψηφίζω αλλά όλοι οι στρατιωτικοί μαζί δεν είναι ούτε το 1% του εκλογικού σώματος άρα με έχουν χεσμένο). Όπως καταλαβαίνεις δεν είμαι μέρος του προβλήματος αλλά αιχμάλωτος αυτού(όπως και οι 1000000 άνεργοι σίγουρα θέλουν να δουλέψουν αλλά δεν φταίνε αυτοί για την κατάντια της χώρας. Και όπως διάβασες σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς πάλι δεν ζητάω χρήματα παρόλο που δεν μου έδιναν και στις καλές μέρες

Και εδώ θα συμφωνήσω με τον 3:14 σε όλα εκτός από το τελευταίο κομματάκι. Νομίζεις πως αν είχαμε πανίσχυρο στρατό και φτιάχναμε μόνοι μας τα όπλα μας θα τολμούσε κανένας χαρτογιακάς να μας απαιτήσει τις δόσεις των δανείων?? Τράβα ζήτα από τον Ομπάμα να πληρώσει τα 2 τρις έλλειμμα που έχει κάθε χρόνο.
Και μην πιστεύουμε ότι λένε στην τηλεόραση. «θερμό επεισόδιο» δεν είναι τίποτα άλλο παρά η απειλή χρήσης βίας. «Ξέρω ότι έχεις 10 υγιείς μονάδες για σαματά, μην με κάνεις όμως να βγάλω τις 500 δικές μου και σε μία μέρα σου πάρω με το ζόρι αυτό που ήσυχα και αναίμακτα μπορείς να υπογράψεις σε λίγο να μου δώσεις…..» . Μπορείς να απαντήσεις σε αυτό?? Κέρδισες το θερμό επεισόδιο. Όχι?? Τότε καλά Ίμια ή και χειρότερα….

Eυχαριστώ και συγγνώμη αν έθιξα κάποιον προσωπικά.

Ανώνυμος είπε...

@6.46
Γνωρίζω πολύ καλά και γι' αυτούς που διορίστηκαν με μέσο με μηδενικά προσόντα και γι' αυτούς που τους πληρώνουμε τους υπέρογκους μισθούς για να προσφέρουν ελάχιστα στην ουσία. Εσύ όμως έθεσες το θέμα των δυσκολιών και των χαμηλών μισθών του επαγγέλματος του στρατιωτικού και σε αυτά λοιπόν τοποθετήθηκα και εγώ. Αν θέλεις να μιλήσουμε και για άλλες επαγγελματικές ομάδες, ευχαρίστως (παρεμπιπτόντως να σε ενημερώσω ότι ένα νεοπροσληφθής δάσκαλος παίρνει 950 ευρώ).Αλλά εν τέλει δεν είναι όλοι οι πολίτες δημόσιοι υπάλληλοι. Σκέψου και αυτούς του ιδιωτικού τομέα με τα 700 ευρώ το μήνα.
Όσο για τον στρατό, δεν μου είπε κανείς τίποτα και δεν υπέστην καμία πλύση εγκεφάλου. Τον έζησα το στρατό και ήμουν στην ηλικία και τη νοητική κατάσταση να αντιληφθώ τη στρεβλότητα των καταστάσεων και των νοοτροπιών εκεί.
Και για το συμπέρασμα σου σχετικά με την εμπειρία μου ως ταχυδρόμος της μονάδας, σε αυτό μόνο μπόρεσες να καταλήξεις; Ότι εγώ ήμουν ανίκανος να ανταποκριθώ στις συνθήκες; Λυπάμαι, αλλά μέχρι τώρα στη ζωή μου ανταποκρίθηκα αξιοπρεπέστατα σε όλες τις δύσκολες καταστάσεις. Σου είπε όμως κανένας ότι εγώ κατατάχθηκα για να κάνω τα ψώνια του κάθε καραβανά; Την συμπεριφορά και την τακτική των συναδέλφων σου την θεωρείς θεμιτή και τιμητική για τους ίδιους και για το στράτευμα; Να λοιπόν που αυτή η νοσηρή συντεχνιακή νοοτροπία υπάρχει και στο μυαλό σου. Φταίει το φιλότιμο φανταράκι και όχι οι βυσματίες στρατιωτικοί της μονάδας; Φταίνε πάντα οι άλλοι, ποτέ εμείς και για τίποτα. Τότε λυπάμαι, αλλά καταλαβαίνω γιατί ποτέ δεν θα αλλάξει τίποτα στο στρατό. Για τι πρώτα εσείς δεν βλέπετε τις δικές σας ευθύνες και γιατί εν τέλει δεν θέλετε να αλλάξει τίποτα.

Υ.Γ. Απέβαλε το σύνδρομο καταδίωξης. Δεν σας αδικεί καμία κοινωνία. Ούτε εξυφαίνεται κανένα σκοτεινό σχέδιο κατά των ένστολων. Ο κόσμος έχει λογική και κρίση. Βλέπει και κρίνει πρόσωπα, συμπεριφορές και νοοτροπίες. Αντίθετα με αυτά που λες, η κοινωνία έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι ένστολοι βγάζουν κομπλεξισμό και απωθημένα εναντίων της. Οπότε στο ξαναλέω, αναλογίσου πρώτα τις δικές σας ευθύνες γιατί συμβαίνει αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Οι φαντάροι σήμερα είναι ανώτεροι απο τον διοικητή τους οπότε και οι περισσότεροι απο εμάς δεν τολμούν όχι να τους εκπαιδεύσουν αλλά ούτε και να τους αντιμιλήσουν συνεπώς αφήστε το!!!! Δέν αξίζει να βρεθείς στου διαόλου τη μάνα επειδή προσπάθησες να είσαι σωστός.
Και φυσικά αν ήταν μάγκες αυτοί που μας κυβερνούν θα μπορούσαν με ενα απλό νόμο να καταργήσουν όλους αυτούς τους μισθούς που μαστίζουν τη χώρα χρόνια τώρα να καθιερώσουν έναν ανώτατο μισθό για όλο τον κόσμο όχι μεγαλύτερο απο 3000 ευρώ να καταργήσουν τις δευτεροτριτοτέταρτες συντάξεις,να έφτιαχναν ένα νομικό πλαίσιο λειτουργίας των επιχειρήσεων με ευνοϊκούς όρους και τότε τα λέγαμε αλλά δυστυχώς απο ότι φαίνεται είμαστε καταδικασμένοι....

Ανώνυμος είπε...

Με την σημερινή κρίση και την ανεργία που υπάρχει καλά λεφτουδάκια παίρνετε , η λούφα είναι μπόλικη (στρατός γαρ) και διεκολυνσούλες απίστευτες.

Κάντε το καθήκον σας προς την πατρίδα , τιμείστε το ψωμάκι που τρώτε , γιατί πολλοί άλλοι που δουλεύουν περισσότερο απο εσάς πεινάνε και αφήστε όλα τα άλλα. Δεν είναι για άντρες.
Φυσικά δεν σας υποχρέωσε κανένας να γίνεται στρατιωτικοί δημόσιοι υπάλληλοι και μπορείτε να παραιτηθείτε και να κονομήσετε στον ιδιωτικό τομέα.

Εφεδρος Ανθυπολοχαγός ΜΧ Ε.Α.