Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΓΥΜΝΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πάνω από 8 χρόνια έχει κολλήσει ο διαγωνισμός για την προμήθεια νέων πομπών εντοπισμού πιλότων. Δεν προλαβαίνουμε τώρα. Προέχει το Real Estate.


Γυμνή παραμένει η χώρα στον κρίσιμο εθνικά τομέα της έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο, την ώρα που η Τουρκία έχει φοβερή σύγχρονη υποδομή και προβάλλοντας αυτό ως πλεονέκτημα διεκδικεί να πάρει την ευθύνη της διάσωσης και έρευνας, που έτσι και το καταφέρει, θα έχει κάνει άλλο ένα σημαντικό βήμα στα σχέδιά της για συνδιοίκηση στο Αιγαίο.

Και η ευθύνη βέβαια θα ανήκει σ’ εμάς, αφού η αναβάθμιση της έρευνας και διάσωσης, ενώ ξεκίνησε πριν από το 2004, έχει έκτοτε και μέχρι σήμερα κολλήσει.
Ο διαγωνισμός που έγινε για την προμήθεια νέων πομπών εντοπισμού πιλότων, που έχουν τη δυνατότητα αμφίδρομης επικοινωνίας και ενεργοποιούνται αμέσως εκπέμποντας κωδικοποιημένο σήμα που δεν μπορεί να το «δει» ο αντίπαλος, κατακυρώθηκε εδώ και πολλά χρόνια στην εταιρεία ΤΕΟΤΕΚ του Ομίλου Θεοχαράκη, αλλά το υπουργείο Άμυνας, άγνωστο για ποιον λόγο, αρνείται να παραλάβει τους πομπούς. Τη στιγμή μάλιστα που η εταιρεία, που προσέφυγε στα Διαιτητικά Δικαστήρια, δικαιώθηκε. 
Και ενώ το υπουργείο κινδυνεύει να πληρώσει τεράστιες αποζημιώσεις, ξαναπροκηρύσσει διαγωνισμό για τους ίδιους πομπούς (ήδη σχέδιο προκήρυξης υπογράφηκε εσπευσμένα από τον υπαρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας) και γύρευε έπειτα από πόσα χρόνια και καιρούς θα τελειοποιήσουμε το σύστημα έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο. 
Κι αυτό φυσικά είναι βούτυρο στο ψωμί της Άγκυρας.
Αν βέβαια υπάρχει πρόβλημα στους πομπούς που έχει προσφέρει η εταιρεία, καλά κάνει το υπουργείο Άμυνας και πάει σε νέο διαγωνισμό. 
Όμως γιατί η επιτροπή κατακύρωσε τον διαγωνισμό σ’ αυτήν; Στο Διαιτητικό Δικαστήριο δεν προβλήθηκαν οι ενστάσεις από το υπουργείο Άμυνας, αν και η εταιρεία δικαιώθηκε. 
Και εν πάση περιπτώσει, σημασία δεν έχει η πλευρά της εταιρείας, αλλά, κύριε υπουργέ Άμυνας, το ότι εξακολουθούμε να παραμένουμε γυμνοί στον τομέα έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο. Και αυτό δεν είναι καθόλου καλό για την εθνική μας κυριαρχία...

paron.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς για άλλη μία φορά οι μισές αλήθειες (γυμνοί οι πιλότοι στο Αιγαίο!) και η δήθεν άγνοια (Δεν ξέρετε γιατί ΔΕΝ παραλήφθηκαν οι ασύρματοι;) υπερισχύουν της ενημέρωσης.
Με αυτά καθισταται το blog σας αναξιόπιστο.
Λυπάμαι

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε των 10:12 Π.Μ.
Δυστυχώς η γύμνια υπάρχει λόγω των παρακάτω:
1. Δεν είναι δυνατή η λήψη του σήματος εγκατάλειψης από το Δορυφορικό Σύστημα Εντοπισμού ΔΙΟΤΙ έχει καταργηθεί η συχνότητα που εκπέμπουν τα δικά μας Beacon.
2. Τι γνωρίζεις για τα συστήματα αυτοπροστασίας;
3. Τί ξέρεις για τα μπλέ φυσίγγια;

Για όλα τα παραπάνω, ΕΓΩ να δεις πως λυπάμαι!!