Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΕΠΩΔΥΝΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ανοικτή επιστολή του ΠΣΑΑΕΔ-ΣΑ προς τον Υπουργόν Εθνικής Αμύνης κυρ.Βενιζέλον Ευάγγελον

Κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με τα όσα, κατά καιρούς, μεταδίδονται από τα ΜΜΕ και σύμφωνα με τις κυκλοφορούσες πληροφορίες, η Κυβέρνηση κατόπιν εντολής του Μνημονίου δια την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης της Χώρας μας, μεταξύ των άλλων, θα λάβει και τα παρακάτω επώδυνα μέτρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις:
Περιορισμό των εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Περιορισμό του Στρατιωτικού ιματισμού στ’ απολύτως αναγκαία ιμάτια.
Περιορισμό των κινήσεων των πολεμικών οχημάτων στις τελείως αναγκαίες.
Περιορισμό και συμπύκνωση των ασκήσεων Μονάδων και σχηματισμών.
Συμπύκνωση των Μονάδων σε προκαθορισμένα Στρατόπεδα.
Περιορισμό του αριθμού των Ασκήσεων και της Εκπαίδευσης του Στρατιωτικού Προσωπικού.
Μείωση του Χρόνου Εκπαίδευσης των Στελεχών και επανεξέταση των προγραμμάτων Εκπαίδευσης Εξωτερικών των στελεχών.
Κύριε Υπουργέ, εάν, όντως, εφαρμοσθούν τα προαναφερθέντα μέτρα θα πληγούν οι κύριοι τομείς λειτουργίας και αποδοτικότητος των Μονάδων και Σχηματισμών των Ε.Δ. και συγκεκριμένως ο Τομέας Εκπαίδευσης, οι επιχειρησιακές δραστηριότητές τους, οι εξοπλισμοί και το κυριώτερο το ηθικό και η μαχητικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.
Κύριε Υπουργέ, ο Σύνδεσμος, προς αποσόβηση ή περιορισμό των προαναφερθέντων δεινών, προτείνει την άμεση επέμβασή σας.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Πανταζόπουλος Δημήτριος Σταφυλάς Φώτιος
Αντιστράτηγος ε.α. Ταξίαρχος ε.α.

Αποστέλλεται:
Στον Υπουργόν Εθνικής Αμύνης κ.Βενιζέλον Ευάγγελον
Στον Αναπληρωτή Υπουργό Εθν.Αμύνης κ.Μπεγλίτην Πάνο
Την Στρατιωτική Ηγεσία των Ε.Δ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Υπουργέ ρωτήστε να μάθετε τι είπε ο κ. Καργάκος στη ΣΕΘΑ. Για να σας διευκολύνω σας μεταφέρω ένα απόσπασμα που αναφερόταν στη σημασία των ΕΔ:"Τόν στρατό, τόνισα, δέν τόν θέλουμε γιά νά κάνουμε πόλεμο, αλλά γιά νά αποφεύγουμε τόν πόλεμο και τόν εξευτελισμό σέ περίπτωση πολέμου. Πάντα θά έχει ισχύ τό αίτημα του Γάλλου στρατάρχη Λυωταί: «Δώστε μου πολύ στρατό, γιά νά μήν χρειαστεί νά τόν χρησιμοποιήσω», πού είναι παραλλαγή του Λατινικοῦ «Si vis pacem, para bellum» (=αν θέλεις ειρήνη, παρασκευάζου γιά πόλεμο)".
Καλές οι μειώσεις αλλά με μέτρο, προς χάριν νυκοκυρέματος. Κατά τα άλλα να ξέρετε ότι υπολειπόμαστε των απαιτήσεων αντιμετώπισης των κινδύνων γύρω μας.
Εάν δε αφήσατε την εθνική κυριαρχία στο έλεος των δανειστών μέσω του μνημονίου, απλά σας θυμίζω το ρηθέν τέως Προεδρου της Δημοκρατίας "Είμαστε Έθνος ανάδελφον", κατ΄επέκταση εάν απαιτηθεί κανείς δεν θα είναι δίπλα μας. Εξάλλου εσείς τοποθετηθήκατε και εννοήσατε ότι η ηθική του Διεθνούς Δικαίου υπαγορεύεται από το συσχετισμό Δυνάμεων.
Λενε ότι είστε έξυπνος, εομένως αντιλαμβάνεστε ότι οι Έλληνες τη φτώχεια την αντέχουν, τη σκλαβιά όμως με τίποτα κατά το ρηθέν "..του έληνα ο τράχηλος ζυγό δεν τον σηκώνει".
Εγγυηθείτε την εθνική κυριαρχία και γράψτε τη δική σας ιστορία.