Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Επιδόματα Στρατιωτικών

Σε απάντηση της ερώτησης που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Φώτης Κουβέλης προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας με θέμα τα επιδόματα των στρατιωτικών, σας γνωρίζω τα ακόλουθα σύμφωνα με τα στοιχεία που τέθηκαν υπ’ όψιν μου:

Οι αποδοχές του Στρατιωτικού Προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων διέπονται από ειδικό μισθολόγιο και συγκεκριμένα από τις διατάξεις των άρθρων 50 και 51 του Β΄ Μέρους του Ν.3205/2003, σύμφωνα με τις οποίες δεν προβλέπεται η καταβολή επιδόματος προβληματικών και παραμεθορίων περιοχών

Το ως άνω επίδομα χορηγείται στο Πολιτικό Προσωπικό του ΥΠΕΘΑ που πληροί τις προϋποθέσεις και το ύψος του καθορίζεται από τις διατάξεις του άρθρου 8 του Α΄ Μέρους του Ν.3205/2003, όπως τροποποιήθηκε με τις διατάξεις των Ν.3833/2010 και Ν.3845/2010.

Οι αμειβόμενοι με τα ειδικά μισθολόγια του Β΄ Μέρους του Ν.3205/2003 δεν μπορούν να διεκδικούν παροχές και επιδόματα που προβλέπονται στο Α΄ Μέρος αυτού, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 264/2006 Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Ερώτηση 12860/11-03-2011 της Βουλής των Ελλήνων

Σοβαρά οικονομικά προβλήματα, λόγω της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματος τους, αντιμετωπίζουν οι έλληνες στρατιωτικοί και οι οικογένειες τούς και, ιδιαίτερα, όσοι υπηρετούν σε προβληματικές και παραμεθόριες περιοχές.

Αρκετές κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων, που υπηρετούν σε αντίστοιχες περιοχές της χώρας, λαμβάνουν το επίδομα προβληματικών και παραμεθορίων περιοχών.

Με το δεδομένο ότι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη προσοχή τα οικονομικά, κοινωνικά και οικογενειακά ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων,

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Προβλέπεται η χορήγηση των ως άνω επιδομάτων στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων;

2. Εάν ναι, σε ποιες κατηγορίες υπαλλήλων (στρατιωτικών ή πολιτικών) του ΥΠ.ΕΘ.Α. χορηγούνται;

3. Εάν όχι, σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε για την άμεση χορήγηση των ανωτέρω επιδομάτων στους δικαιούχους;

O Βουλευτής

Φώτης Κουβέλης

9 σχόλια:

ΙΛΑΡΧΟΣ είπε...

δεν θέλω οι αριστεροί να ασχολούνται με τον ΣΤΡΑΤΟ ασ ασχοληθούν με τις προδοσίες τους και ότι άλλο γουστάρουν μακριά από τον ΣΤΡΑΤΟ

Ανώνυμος είπε...

αυτοι που υπηρετουν στην παραμεθοριο ας παιρνουν τα επιδοματα..
αντιθετως αυτοι που ειναι στη φρουρα αθηνων, πολιτικο κ στρατιωτικο προσωπικο, γιατι να εισπραττουν καθε μηνα τα εκτος εδρας?????? ενω ειναι απο αθηνα, δηλωνουν οτι ειναι απο αλλη πολη της Ελλαδας για να παιρνουν τα εκτος εδρας..

Ανώνυμος είπε...

ευτυχώς που εφυγα απο το άντρο των....πανάξυπνων..και αυτοί που ειναι π.χ από Εβρο και υπηρετούν στον τόπο τους;;;;;;;;αντε γειαααααααααα

Ανώνυμος είπε...

Aytoi pou yphretoun ston Ebro kai einai kai apo ekei kai exoun kai kana 2 spitia na "dinoun, se filikes times" se synadelfoys giati na to pernoun?,As me pane epitelous spiti mou kai as mhn mou dinoun ektos edras.

Ανώνυμος είπε...

θελετε μια ακομη πιο δικαιη αποψη, στα σοα να μπαινουν αυτοι που δεν εχουν καθολου σπιτι,πουθενα οχι εχω 2 σπιτια στην αθηνα και παω στον εβρο και μπαινω και στα σοα!

Ανώνυμος είπε...

ΙΛΑΡΧΕ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ. ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΘΑ ΤΟ ΠΩ ΛΑΪΚΑ:"ΞΕΚΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ". ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΜΙΖΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙ' ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ;

Ανώνυμος είπε...

giati oi athinaioi na pernoun ektos edras kai giati oi ebrites kktl......
afou kirioi akoma nomizete oti mono o stratos pairnei ektos edras(oi alloi aplos ta lene allios kai pernoun kai parapano) mprabo sas. Xari se kati efiestata kompleksikotata "stelexi" san esas exoume basiko mistho anthlgou 899 € kai auksiseis se kathe batmo mikrotero tou 10%. gia na min anafertho gia tous apo kato pou pairnoun akoma pio liga.

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΛΗΜΕΡΑ.
ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΩΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΤΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΥ. ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ: ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΣΤΕΛΕΧΩΝΟΥΝ ΜΑΧΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ "ΑΣΦΑΛΕΙΣ" ΘΕΣΕΙΣ; ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΕ ΑΚΡΙΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ, ΣΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΤΕΡΥΓΕΣ ΜΑΧΕΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ; ΔΕΝ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ; ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΒΑΘΜΟ ΕΥΘΥΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ, ΜΕ ΣΥΝΕΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ, ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΣΚΟΠΙΕΣ/ΒΑΡΔΙΕΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΕ ΜΑΧΙΜΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ 7-13 ΕΥΡΩ ΓΙΑ 24ΩΡΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙΣ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΕΚΤΕΘΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟ; ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΓΕΝΝΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΠΕΝΤΑΡΟΔΕΚΑΡΕΣ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ. ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΕΔ ΑΣ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΗ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ". Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΓΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΟΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΡΙΣΚΑΡΟΥΝ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ. ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΠΡΩΤΙΣΤΑ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ. ΔΩΣΤΕ 100 ΕΥΡΩ ΣΕ ΚΑΘΕ 24ΩΡΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΠΑΓΡΥΠΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΣΕ ΑΝΤΑΜΟΙΒΕΙ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ. ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ. ΜΕ ΨΥΧΟΥΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΑΞΙΟΜΑΧΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΛΛΕΓΕΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΒΗΝΕΙ ΦΩΤΙΕΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ Η ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.
ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΗΓΕΣΙΕΣ ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ. ΚΑΙ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΚΑΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΑΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ.
ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ Ε.Ε. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

Ανώνυμος είπε...

θα συμφωνησω με τους ανωνυμους γιατι οι εβροιτες κ οι νισιωτες να περνουν εκτος εδρας κ να μην παιρνουν ουτε μεταθεσεις?εχω 16 χρονια υπηρεσιας κ εχω παει στον τοπο μου μονο 3 χρονια κ ο εβριτης οπως κ ο νησιωτης με τα ιδια χρονια κ παραπανω ειναι μια ζωη εκει στο τοπο με το σπιτακι του κ τακτοποιημενος κ να εχει φυγει κανα 2 χρονια μακρια!ελεος δηλαδη ας με πανε κ μενα στο τοπο μου κ ας με δινουν 1000 ευρω!ποιος ο λογος τον μεταθεσεων κυριοι?