Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011

Αγωγή ΑΝΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτη κατά blog


Αγωγή και μήνυση σε βάρος blog της Κορίνθου με το όνομα Korinthix κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, μετά την ανάρτηση δημοσιεύματος, που σύμφωνα με τον ίδιο, είναι συκοφαντικό και αφήνει υπονοούμενα σε βάρος του σχετικά με τους αμυντικούς εξοπλισμούς.


Ο Π. Μπεγλίτης ενημέρωσε τον εισαγγελέα Κορίνθου, ώστε να ασκήσει τις εκ του νόμου προβλεπόμενες αρμοδιότητές του, ενώ έστειλε το δημοσίευμα στον αρχηγό της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο Λ. Οικονόμου, για τις δικές του ενέργειες. "Στην πολιτική μου διαδρομή σέβομαι τους δημοσιογράφους και τα Μέσα Ενημέρωσης στον δημοκρατικά κατοχυρωμένο ελεγκτικό και κριτικό τους λόγο και ρόλο. Είτε ως απλός βουλευτής, είτε με τη θεσμική μου ιδιότητα ως Υπουργός, ουδέποτε επιζήτησα να βρεθώ εκτός του ελέγχου και της κριτικής, στο πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης και των δημοκρατικών κανόνων της πολιτικής μας ζωής" σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Π. Μπεγλίτης.

Προσθέτει δε:"Αυτή, όμως, τη συνειδητή πολιτική μου στάση και συμπεριφορά ορισμένοι 'ανώνυμοι' κύκλοι του διαδικτύου, την εξέλαβαν, προφανώς, ως αδυναμία, ώστε να διαβούν τα όρια της δημοσιογραφικής και πολιτικής δεοντολογίας και ελευθερίας και να προχωρήσουν στις αναρτημένες αθλιότητες και συκοφαντίες τους, εις βάρος μου. Θέλω να τους διαμηνύσω, όπως το έχω κάνει μέχρι τώρα με την πολιτική μου δράση, ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Ότι στην κυβέρνησή μας, στην οποία έχω την τιμή να είμαι μέλος, υπερασπιζόμαστε με συνέπεια και αποφασιστικότητα το δημόσιο συμφέρον, κάτω από τον καθημερινό δημοκρατικό έλεγχο της Βουλής, με θεσμούς που για πρώτη φορά κατοχυρώνουν τη διαφάνεια, τη λογοδοσία και τα συμφέροντα της πατρίδας μας".
Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, αύριο στις 9 το πρωί, θα βρίσκεται στα δικαστήρια της Κορίνθου, προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση.

Για την ιστορία να πούμε ότι πρόκειται για ένα τοπικό blog (www.korinthinx.blogspot.com) το οποίο είναι σαφές ότι δεν πολυσυμπαθεί τον Π.Μπεγλίτη, τον οποίο μάλιστα τον προσφωνεί ως "Παναή". Το δημοσίευμα αναφέρεται σε επίσκεψη του ΑΝΥΕΘΑ σε αμυντική βιομηχανία για την οποία ο συντάκτης θεωρεί ότι αφήνει περιθώρια για "παρερμηνείες". Επειδή ψάξαμε το θέμα, είναι σαφές ότι:

Το μεν blog το "παρακάνει" και προσπαθεί να βγάλει κάτι που αντικειμενικά "είναι τραβηγμένο από τα μαλλιά" και δεν υπάρχει ούτε καν υπόνοια για κάτι το μεμπτό από την πλευρά του Π.Μπεγλίτη. Ο δε υπουργός είναι σαφές ότι βρήκε απλά μια αφορμή για να κάνει αγωγή σε ένα blog το οποίο τον έχει ταλαιπωρήσει αρκετά...

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: