Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Στιγμές αγωνίας για τους Έλληνες της ISAF!

Οκτώ στρατιώτες της δύναμης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν και ένας υπεργολάβος σκοτώθηκαν σήμερα όταν πιλότος της Αφγανικής Πολεμικής Αεροπορίας άνοιξε πυρ εναντίον ξένων εκπαιδευτών του στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καμπούλ

Στο αεροδρόμιο της αφγανικής πρωτεύουσας υπηρετούν τρεις Έλληνες αεροπόροι και στρατοπεδεύουν και οι 20 στρατιωτικοί σύμβουλοι, αξιωματικοί των ελληνικών ΕΔ. Όλοι τους είναι καλά στην υγεία τους, όπως διαβεβαιώνει το ΓΕΕΘΑ. Μοναδικός νεκρός της επίθεσης είναι ένας αμερικανός στρατιώτης, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο της επίθεσης.

Εκ των έσω η επίθεση

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οκτώ στρατιώτες της δύναμης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν και ένας υπεργολάβος σκοτώθηκαν σήμερα όταν πιλότος της Αφγανικής Πολεμικής Αεροπορίας άνοιξε πυρ εναντίον ξένων εκπαιδευτών του στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καμπούλ, ανακοίνωσε η αποστολή εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν (ΝΤΜ-Α).

Εκπρόσωπος της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής στην Ασφάλεια (ISAF) δήλωσε ότι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στο κέντρο εκπαίδευσης της αφγανικής πολεμικής αεροπορίας που βρίσκεται στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καμπούλ, ενώ δεν διευκρίνισε την εθνικότητα των θυμάτων.

Σύμφωνα με το αφγανικό υπουργείο Άμυνας, οι πυροβολισμοί άρχισαν ύστερα από φιλονικία μεταξύ ενός αφγανού στρατιώτη και ξένων στρατιωτών. Το υπουργείο δεν ανακοίνωσε τον απολογισμό των θυμάτων και απέκλεισε την εκδοχή της επίθεσης ανταρτών.

Εκπρόσωπος του στρατού, ο στρατηγός Ζαχίτ Αζίμι, είπε ότι ο επιτιθέμενος, ένας βετεράνος πιλότος του αφγανικού στρατού, σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή πυρών και πρόσθεσε ότι υπάρχουν αρκετοί νεκροί και τραυματίες.

"Επί του παρόντος υπάρχουν αναφορές για απώλειες του ΝΑΤΟ", ανακοινώθηκε από το κέντρο εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ.

Έξι από αυτούς που σκοτώθηκαν είναι αμερικανοί στρατιώτες, σύμφωνα με την αγγλόφωνη ειδησεογραφική υπηρεσία του δορυφορικού δικτύου Αλ Τζαζίρα που επικαλείται ανώνυμη πηγή.

Οι Ταλιμπάν δήλωσαν από την πλευρά τους ότι ένας από τους μαχητές τους που "εργαζόταν" στη βάση πραγματοποίησε την επίθεση αυτοκτονίας. Ο εκπρόσωπός τους, Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, σε ανακοίνωση που έστειλε στα μέσα ενημέρωσης.

Σε αυτήν αναφέρει ότι αυτός που πυροβόλησε ήταν ένας πράκτοράς τους εν υπνώσει που φορούσε στολή του αφγανικού στρατού και εισήλθε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο με τη συνεργασία ενός "προσώπου από μέσα". Πρόσθεσε ότι εννέα άνδρες του ΝΑΤΟ και πέντε αφγανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτοκτονίας, ενώ ο μαχητής τους τον οποίο ονομάζει Αζιζουλάχ, σκοτώθηκε μόλις πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος.

Τις τελευταίες εβδομάδες κύμα επιθέσεων, μεταξύ τους αρκετές επιθέσεις αυτοκτονίας, από μέλη των Ταλιμπάν που φορούν στολές του αφγανικού στρατού, πλήττει τη χώρα.
www.paraskhnio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: