Σάββατο, 7 Μαΐου 2011

Μείωση τιμής μεριδίων ΜΤΑ και ΕΚΟΕΜΑ από 01-07-11!

Εντελώς αθόρυβα (και αναίμακτα...), αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Π.Α
Μέρισμα ΜΤΑ - Μείωση σε ποσοστό 6% (!!!)
Μέρισμα ΕΚΟΕΜΑ - Μείωση σε ποσοστό 10 % (!!!)

η απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας
(αναρτητέα στο Διαδίκτυο ΑΔΑ:4AΘ76-ΒΤ)

για τις ακόλουθες μειώσεις σε τιμές μερισμάτων ΜΤΑ και ΕΚΟΕΜΑ από 1/7/11

Μέρισμα ΜΤΑ - Μείωση σε ποσοστό 6% (!!!)
Μέρισμα ΕΚΟΕΜΑ - Μείωση σε ποσοστό 10 % (!!!)

Μήπως θα μπορούσε να μπει στον κόπο κάποιος υπεύθυνος να πληροφορήσει
τους μερισματούχους του ταμείου, για τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση ;
Για να διαβάσετε την απόφαση πατήστε εδώ

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΟΡΥΒΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΒΡΕ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ ??? ΤΙΠΟΤΑ ΤΡΑΚΑΤΡΟΥΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ???
ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΡΟΤΟΥΣ....... ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΠΡΩΤΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΕ ΚΟΥΦΑΙΝΕΙ Ο ΘΟΡΥΒΟΣ (ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΗΧΗΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ).

Ανώνυμος είπε...

Καραγκιόζηδες και πολιτικοί χειρίστου είδους κόψτε από τα 180 που παίρνω κάθε μήνα το 6% και κρατήστε τι δικές σας επικουρικές των 2000. Κατά τα άλλα είμαστε κάφροι όλοι μας γιατί όπως διάβασα σε άλλο άρθρο κάποιου αγανακτισμένου πριν 2 μέρες του έφταιγαν τα πρατήρια των συνταξιούχων και κάτι άλλες χαζομάρες, Μάλιστα κύριοι τέτοια αντιμετώπιση αξίζουμε.

Φίλιππος είπε...

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ

Ανώνυμος είπε...

Oι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια, οι οποίοι πέραν των 18 μισθών, απολαμβάνουν και 36 κατηγορίες παροχών, όπως πενθήμερες διακοπές σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων, δωρεάν σίτιση, επιδότηση 200 ευρώ ετησίως στο κυλικείο, κάλυψη δαπανών βρεφονηπιακού σταθμού ύψους 3.663 ευρώ ανά παιδί, βοηθήματα εκπαίδευσης στα παιδιά τους που σπουδάζουν στα πανεπιστήμια, χρηματικά βοηθήματα γάμου κ.λπ.


Σύμφωνα με στοιχεία της διοίκησης των Ελληνικών Πετρελαίων, ο βοηθός επόπτη στα διυλιστήρια παίρνει ετησίως 101.000 ευρώ μεικτά, όταν οι Γερμανοί, Ολλανδοί και Βέλγοι συνάδελφοί τους της ίδιας ειδικότητας εισπράττουν 68.000 ευρώ. Οι δε Ιταλοί και Ισπανοί αμείβονται με λιγότερα χρήματα 54.800 ευρώ.

Εν μέσω οικονομικής ύφεσης οι συνδικαλιστές του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στα ΕΛ.ΠΕ. δεν υποχωρούν, όπως υποστηρίζουν στελέχη της διοίκησης της εταιρείας, στις απαιτήσεις τους για αυξήσεις (μισθούς, επιδόματα κ.λπ.) που φτάνουν σωρευτικά στο 16%.
Για την ακρίβεια, στα μισθολογικά ζητούν αυξήσεις 5,5% με 6% (πληθωρισμός Ευρωζώνης και χρονοεπίδομα 3%).

Σύμφωνα επίσης με στοιχεία της διοίκησης των ΕΛ.ΠΕ., οι εργαζόμενοι στα διυλιστήρια δουλεύουν 197 μέρες τον χρόνο, στην Ισπανία 211, στην Ιταλία 232, στο Βέλγιο, την Ολλανδία και τη Γερμανία 244 και στην Ουγγαρία, τη Ρωσία και τη Ρουμανία 261 μέρες.
Η διοίκηση αντιτείνει πάγωμα αυξήσεων, να μη δίνεται από την αρχή το χρονοεπίδομα 3% και να αυξηθεί στις 40 από 38 ώρες η εβδομαδιαία απασχόληση, ώστε να μειωθούν οι υπερωρίες.

Μεικτές αποδοχές
Οι μεικτές αποδοχές σε ορισμένες ειδικότητες (χωρίς υπερωρίες, παροχές και εργοδοτικές εισφορές):
Οδηγός βάρδιας έως 76.727 ευρώ, φύλακας βάρδιας έως 71.795 ευρώ, χειριστής Α' βάρδιας έως 93.094 ευρώ, εργοδηγός βάρδιας έως 107.653 ευρώ, υπάλληλος γραμματέας έως 72.434 ευρώ, πυροσβέστης έως 77.675 ευρώ κ.ο.κ.

Το ετήσιο μεικτό κόστος υπερωριακής απασχόλησης ανά εργαζόμενο είναι 5.194 ευρώ, ενώ η εταιρεία παρέχει ασφαλιστικά προγράμματα (υγείας και συνταξιοδοτικά) συνολικού κόστους 13,2 εκατ. ευρώ για όλο το προσωπικό.

Ετησίως
Αύξηση 3% και πριμ σπουδών
Στους 18 ανέρχονται ετησίως οι μισθοί των εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια. Οι τρεις λογίζονται ως πριμ παραγωγικότητας και τους παίρνουν κάθε χρόνο. Επίσης, κάθε χρόνο εισπράττουν αύξηση 3%. Πρόκειται για το χρονοεπίδομα.

Ανάμεσα στις άλλες παροχές που παίρνουν είναι η οικονομική ενίσχυση 1.629 ευρώ ετησίως για εκμάθηση ξένης γλώσσας, χρηματικό βοήθημα γέννησης τέκνου 572 ευρώ, κάλυψη 100% των δαπανών για τις κατασκηνώσεις των παιδιών τους αλλά και στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια. Επίσης βραβεύονται με χρηματικά ποσά και οι αριστούχοι μαθητές και φοιτητές.

ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ...ΓΙΑ ΤΗ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΗΣ!

Ανώνυμος είπε...

Αδέλφια ενωθείτε άμεσα. (ισχύει και για ΠΝ κλπ)

Κάποιος από ΣΞ!!!

Ανώνυμος είπε...

Το αθόρυβα μάλλον θα έπρεπε να γραφεί ....

Α-βαζελίνωτα

αυτό προφανώς θα εννοεί ο αρθρογράφος (αγαπητέ φίλε των 9.46).
Σε άλλα επαγγέλματα, για μειώσεις της πλάκας γίνεται επανάσταση, αλλά είπαμε ο ελληνικός στρατός υπομένει και αντέχει αδιαμαρτύρητα.
Αλήθεια, για το ΜΤΣ (που ξέραμε οτι είναι προβληματικό) έγινε εισαγγελική παρέμβαση.
Για το ΜΤΑ (που υποτίθεται είναι υγιές) τί θα πρέπει να γίνει αγαπητέ ΣΥΣΜΕΔ ???

O ΠΛΗΡΩΣΑΣ είπε...

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΙΩΣΕΙΣ. ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΧΕΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΊ.
ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΜΥ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΜΤΑ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΗ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
http://et.diavgeia.gov.gr/f/all/ada/4%CE%911%CE%A946%CE%A8%CE%A7%CE%975-0
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (ΕΝΑΣ ΚΙ ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΑΝΑΘΡΕΜΜΕΝΟΙ) ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ ΤΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΑ ΚΙ ΑΠΌ ΤΙΣ 22:ΟΟ ΕΩς 06:00 ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ !!!! ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΟΙ ΑΕΡΟΠΟΡΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ? ΣΚΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΤΕ !!

Ανώνυμος είπε...

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΕ 10 Ή 15 ΧΡΟΝΙΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ Ή ΜΕΡΙΣΜΑ, ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΤΟ, ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ? ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΥΧΟΙ? ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ?