Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Δίωξη στον αρχηγό της Πυροσβεστικής για εμπρησμό από αμέλεια!!!!

Δίωξη εις βάρος του αρχηγού της Πυροσβεστικής, Στέλιου Στεφανίδη, καθώς και 15 ακόμα αξιωματικών, ασκήθηκε για εμπρησμό από αμέλεια.

Έτσι, ο Σ. Στεφανίδης θα οδηγηθεί σε δίκη για την καταστροφική πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής, το 2009, η οποία είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Δευτέρα.

Η άσκηση των ποινικών διώξεων βασίστηκε στο πόρισμα που συνέταξε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής ο κ. Στεφανίδης είναι ο μόνος από την τότε ηγεσία της Π.Υ. που αντιμετωπίζει δίωξη, διότι ήταν ο πρώτος ο οποίος μετέβη στο σημείο της πυρκαγιάς, τα ξημερώματα της 22 Αυγούστου στο Γραμματικό.

Επομένως, έφερε το κύριο βάρος για την λανθασμένη εκτίμηση της απειλής.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και για την πυρκαγιά του Βαρνάβα (17 Ιουλ 2010) πρέπει να περιμένουμε άλλα δύο χρόνια? Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι Πυροσβέστες ξέρουν πολύ καλά να σβήνουν τις φωτιές στα σπίτια αλλά δεν έχουν ΙΔΕΑ για στρατηγική εκτίμηση κατάστασης μετώπου πυρκαγιάς σε αστικό και ημιαστικό περιβάλλον. Δεν έχουν ΙΔΕΑ από βασικές αρχές επιχειρήσεων και δεν είναι δυνατόν ο Υποστράτηγος να είναι έξω από τα σπίτια που καίγονται και όχι στον διπλανό λόφο που καταφήγαμε ώστε να έχει πλήρη οπτική του μετώπου που έκαψε κατοικημένες περιοχές του Βαρνάβα για δεύτερη φορά σε δύο χρόνια. Τι θα γίνει άραγε το καλοκαίρι του 2011? - Ενας καμένος του Βαρνάβα...

Ανώνυμος είπε...

Αφού έβγαλαν τα Δασαρχεία και τους Δασολόγους από την κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών και την άφησαν αποκλειστικά στους πυροσβέστες που ξέρουν μόνο να σβήσουν πολυκατοικίες, αυτά είναι τα αποτελέσματα.