Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΣΑΜΑΡΑΣ: Η εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές εκτός πανελλαδικών!

Ο αρχηγός της Ν.Δ. ζήτησε αποκατάσταση του κύρους των Ενόπλων Δυνάμεων και απόλυτη διαφάνεια στις προμήθειες όπλων
«Όσα Μνημόνια και αν επιβάλουν, εκπτώσεις στο αξιόμαχο των Ενόπλων μας Δυνάμεων δεν κάνουμε. Τελεία και παύλα!» 
τόνισε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς καταχειροκροτούμενος από... τους αποστράτους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι οποίοι είχαν κατακλύσει χθες την αίθουσα στα νέα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ίδιος λίγο νωρίτερα είχε αποκαλύψει ότι 3.100 μόνιμα στελέχη και των τριών κλάδων το 2010 «έχασαν την εμπιστοσύνη τους προς την πολιτική ηγεσία και παραιτήθηκαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις», ενώ δεν παρέλειψε να καταφερθεί - χωρίς να τον κατονομάσει- εναντίον του Θ. Πάγκαλου για όσα πρωτόγνωρα έχει πει εναντίον των στρατιωτικών.

Ο κ. Σαμαράς, αφού αρχικά υπογράμμισε ότι «αναγκαίος και απαραίτητος παράγοντας είναι η διασφάλιση κλίματος σταθερότητας και ασφάλειας. Και να το πετύχει αυτό οφείλει να διατηρεί Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας με υψηλό ηθικό», αναφέρθηκε επιγραμματικά σε όσα έχει προκαλέσει η 18μηνη διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ στους εθνικά ευαίσθητους χώρους των Ε.Δ. και των Σ.Α.

O ίδιος επανέλαβε τους έξι βασικούς πυλώνες με τις θέσεις της Ν.Δ. για την Άμυνα, που αρχικά είχε παρουσιάσει στη Βουλή τον περασμένο Ιανουάριο και είναι οι ακόλουθοι:

1 Αποκατάσταση του κύρους των Ε.Δ. ως εργαλείου εθνικής άμυνας και στήριξης της διπλωματίας.

2 Σεβασμός στην ιστορία τους και τα στελέχη τους (εν ενεργεία και εν αποστρατεία).

3 Αναθεώρηση του νόμου περί ιεραρχίας και προαγωγών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα αποκατασταθούν οι άδικα και κομματικά διωχθέντες. «Γιατί το έχετε ξανακούσει πολλές φορές και δεν τηρήθηκε. Διαχρονικά δεν τηρήθηκε» είπε.

4 Απόλυτη (και το τόνισε αυτό) διαφάνεια στις συμβάσεις των Ε.Δ. «Περίεργες» και «λεόντειες» συμβάσεις, σαν και αυτές της περιόδου ΠΑΣΟΚ, που τώρα απασχολούν τη Δικαιοσύνη και τη Βουλή, δεν πρόκειται να υπάρξουν ποτέ στο μέλλον.

5 Αναθεώρηση του τρόπου εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές επαναφέροντας το παλαιό σύστημα, καθώς οι υποψήφιοι θα εισάγονται όχι μέσα από πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά με εξετάσεις στις σχολές, κάτι που θα γίνει και στις αστυνομικές σχολές. «Διότι, για μένα, δεν μπορείς να γίνεις παπάς, στρατιωτικός ή αστυνομικός από τύχη ή καραμπόλα» όπως σημείωσε.

6 Επανεξέταση της οργάνωσης των Ε.Δ.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τους ένστολους και αφορούν τα μετοχικά τους ταμεία, την υγειονομική τους περίθαλψη, τη στέγαση και τις ενώσεις αποστράτων. Στον «χείμαρρο» Σαμαρά υποχρεώθηκε χθες το απόγευμα να απαντήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος με μια μάλλον τυπική ανακοίνωση, περισσότερο για την τιμή των όπλων παρά για την ουσία. Ο υπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι είναι «θεσμικά προβληματικό να χρησιμοποιείται μια κομματική συγκέντρωση αποστράτων ως μέσο για να απευθύνεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα εν ενεργεία στελέχη των Ε.Δ.» -κάτι βεβαίως που δεν συνέβη-, καθώς και για «ολική επαναφορά των παλαιοκομματικών πρακτικών της παράταξής του στον χώρο των Ε.Δ., τον οποίον η Ν.Δ., από αδράνεια, θεωρεί προνομιακό της χώρο».

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 06/05/2011 - ΛΕΩΝΙΔΑΣ Σ. ΜΠΛΑΒΕΡΗΣ)

ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ

20 σχόλια:

Σπ@ρτι@της είπε...

Τέλεια τα είπε!!!
Εγώ γιατί δεν τον πιστεύω;
Κάπου τα έχω ξανακούσει όλα αυτά παλιότερα.
Αδέλφια στρατιωτικοί μην πιστεύετε κανέναν.
Μόνοι μας θα βελτιωθούμε,μόνοι μας θα προσπαθούμε για το δικό μας καλό και φυσικά για το καλό της Πατρίδας μας.
Όλα τα άλλα είναι μόνο λόγια και μάλλιστα "παχειά".
Ψεύτης και όλόιδιος με όλους τους άλλους είναι κι' αυτός.
Σας γνωρίσαμε,σας είχαμε πιστέψει,μας προδώσατε,το καταλάβαμε έστω και αργά και τώρα νομίζετε ότι μπορείτε να μας ξανασερβίρετε το παραμυθι σας.
Λάθος,λάθος μεγάλο.Σας περιμένουμε(όλοι οι πραγματικοί συνάδελφοι στρατιωτικόι)την κατάλληλη στιγμή να σας αντιμετωπίσουμε.Τότε "θα δείτε την διαφορά του πλυμένου από του πραγματικά καθαρού"και θα είναι αργά για εσάς.
*ΤΟ ΠΛΑΝΑΣΘΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΝ* . Δηλαδή το να κάνουμε λάθη ή να πέφτουμε σε πλάνη είναι ανθρώπινο,
αλλά και *ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ ΟΥΚ ΑΝΔΡΟΣ ΣΟΦΟΥ* . Δηλαδή δεύτερη φορά το ίδιο σφάλμα από τον ίδιο άνθρωπο δεν είναι είναι γνώρισμα σώφρονα ανθρώπου . και εμείς βέβαια δεν θα ξανακ΄ανουμε το ίδιο λάθος.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ Ε.Δ. ΤΗΣ 10ΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 80.ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΓΙΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥ ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΙΑΚΑΗ ΠΟΘΟ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΩΣ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΩΝ Ε.Δ.,ΠΑΡΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ 19,8, ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΑΠ'ΤΗΝ ΑΠ'ΕΞΩ????????.
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΠΕΡΙ ΑΞΙΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ. ΕΥΓΕ!

Ανώνυμος είπε...

Αν από το 2004 μέχρι και το 2009 είχαν κάνει μόνο αυτά που είχαν προαναγγείλει και γράψει στο πρόγραμμα τους προεκλογικά, αν είχαν φρενάρει τον κάθε τυχάρπαστο "ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΙΔΗ" στο να παίζει τα χρήματα των ΤΑΜΕΙΩΝ στα τοξικά ΟΜΟΛΟΓΑ, τώρα δεν θα χρειαζόταν να μαζέψει τους κάθε φορά νοσταλγούς του παρελθόντος και να λέει όπως ο μπαμπάς Βαρβιτσιώτης το 1993 MEA CULPA, μου έμειναν τα νομοσχέδια στο συρτάρι από το 1990!!!!!
Άσε Μεγάλε Αντώνη μας τα έχουν πει πριν από σένα Ο ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ, Ο ΣΠΗΛΙΟΤΟΠΟΥΛΟΣ κι Ο ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ μέσω ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ και ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.... Ευχαριστούμε δεν θα ξαναπάρουμε...

Ανώνυμος είπε...

Πάλι δηλαδή να μπαίνουν στα σώματα ασφαλείας με έναν τενεκέ φέτα, όπως γινόταν επί χρόνια; Ε, αρκετά δεν φάγαμε στη μάπα τον κάθε αμόρφωτο βισματία που χωνόταν σε μία θεσούλα στο δημόσιο (στρατό, αστυνομία);

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους ένας άνθρωπος που μας καταλαβαίνει και δε μας χαϊδεύει απλώς τα αυτιά! Εγώ χόρτασα ήδη δηλαδή, και τίποτα από αυτά να μην κάνει, φτάνει που τα είπε! Γιατί πρώτη φορά που τα ακούω από πολιτικό αυτά τα πράματα!

Όσοι για τον τρόπο εισαγωγής, με τιμά αφάνταστα σα στρατιωτικό η τοποθέτησή μου στην ίδια κατηγορία με τους παπάδες! Πίστευε και μη ερεύνα και ευλόγησον!
Από τύχη και καραμπόλα μπαίνει κανείς στο στρατό όταν ενώ δεν κάνει για τίποτα άλλο, έχει μπάρμπα στρατηγό που του εξασφαλίζει το βιοποριστικό. Μέσω πανελληνίων, αν δε δηλώσεις τη στρατιωτική σχολή δε σε παίρνουν με το ζόρι.
Υπάρχει βέβαια και η κατηγορία των στρατοκ**λων, αλλά το να επιλέγεις για στρατιωτικούς τέτοιους, είναι σα να επιλέγεις παιδεραστές για νηπιαγωγούς.

Μάριος Κ. είπε...

Επειδή έχω την τύχη να δραστηριοποιούμαι στο χώρο της εκπαίδευσης (γιατί περί τύχης πρόκειται να κάνεις ένα επάγγελμα που λόγω της αλληλεπίδρασης με νέους ανθρώπους λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά) και έχοντας επαφή με μαθητές της Γ’ Λυκείου, πράγματι διαπιστώνω ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που επιλέγουν στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές το κάνουν για την εξασφάλιση της μόνιμης θέσης του δημοσίου υπαλλήλου, και όχι από διάθεση προσφοράς στην κοινωνία. Και αυτό φαίνεται από την μεγάλη απογοήτευση που νιώθουν όταν βλέπουν πια το επάγγελμα από μέσα.
Όμως και το να πάμε πάλι στο παλαιότερο σύστημα των εξετάσεων από τις σχολές, είναι σαν να γυρνάμε πάλι στις εποχές των ρουσφετολογικών εισαγωγών στις σχολές αυτές. Στην Ελλάδα του βύσματος, του λαδώματος και της διαπλοκής οτιδήποτε εκτός ΑΣΕΠ και Πανελλαδικών εξετάσεων, είναι εν δυνάμει διαβλητό. Και εν τέλει πως επικαλείται ό κ. Σαμαράς ότι από καραμπόλα μπαίνει κάποιος στις σχολές αυτές όταν αφενός περνά ειδικές δοκιμασίες και αφετέρου έχουν πια πολύ υψηλές βάσεις (λόγω της επαγγελματικής αποκατάστασης που προσφέρουν προφανώς); Άρα μόνο ψηφοθηρικές είναι οι υποσχέσεις του, αφού πολλοί θα βλέπουν σε αυτές τρύπες για να χωθούν στο δημόσιο.

Ανώνυμος είπε...

οι πανελλαδικές είναι ότι πρέπει. αν ξαναγυρίσουμε στον παλιό τρόπο εισαγωγής, θα μπαίνουν μόνο όσοι έχουν μέσο και άι κιου ραδικιού!

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ. ΕΝΑΣ ΤΕΝΕΚΕΣ ΛΑΔΙ, ΕΛΕΓΧΟΣ ΦΡΟΝΙΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΘΕΙΟΣ ΔΙΚΤΥΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΑΡΑ. ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ 17 ΓΙΑ ΣΣΕ Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΣΧΟΛΕΣ.

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΣΕΠ! ΕΧΩ ΕΝΑ ΤΕΜΠΕΛΗ ΞΑΔΕΡΦΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ. ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΧΡΥΣΗ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ.

ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΣΠΟΝΤΑ ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΑΡΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΠΟ. ΠΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΝ 40-60 ΑΤΟΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΡΗΣΚΑΝΕ ΣΚΟΥΡΑ??? ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟΟΟΟΣΟ ΒΑΡΑΒΑΡΟ.ΜΟΝΟ ΤΟ ΛΑΠΤΟΠ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ....
ΚΑΙ ΑΝ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΧΟΛΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι αξιωματικός του Ναυτικού εν ενεργεία και λυπάμαι για τις δηλώσεις του κυρίου Σαμαρά (και του κυρίου Γκίκα). Πριν τις κάνει ο κύριος Σαμαράς γιατί δεν αναρωτήθηκε ποιος ήταν ο λόγος που η εισαγωγή στις παραγωγικές σχολές αποφασίσθηκε πλέον να γίνεται μέσω "Πανελληνίων", "Πανελλαδικών" κλπ; Δεν θα επιθυμούσα κατά κανένα τρόπο να επανέλθουμε στο σύστημα αναξιοκρατίας που επικρατούσε στο παρελθόν. Δεν είμαι γιος ναυάρχου και μπήκα στο ΠΝ με το ισχύον σύστημα. Αυτό τι σημαίνει; Ότι μπήκα κατά λάθος; Η ΣΝΔ δεν ήταν πρώτη μου επιλογή. Ήταν τρίτη. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπήκα τυχαία. Την επέλεξα να είναι μέσα στο μηχανογραφικό μου. Ένας από τους λόγους που την επέλεξα ήταν και το ότι θα εξασφάλιζε μελλοντικά εμένα και την οικογένεια μου (διαψεύσθηκα βέβαια). Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αγαπώ το επάγγελμά μου ή ότι δεν είμαι επαγγελματίας. Λυπήθηκα βέβαια και για τις δηλώσεις των ανωτάτων (Ναυάρχων Λαγάρα, Δεμέστιχα κλπ) οι οποίοι στήριξαν τις δηλώσεις του κυρίου Σαμαρά λες και αυτό είναι το πρόβλημα των ΕΔ επί του παρόντος. Βέβαια, η θέση τους είναι απόλυτα κατανοητή (ο ένας γιος του Ναυάρχου Λαγάρα εισήλθε στη ΣΝΔ με τις ειδικές κατηγορίες λόγω πατρός. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι τώρα δεν είναι καλός αξιωματικός). Μπορώ να αναφέρω στους κυρίους Ναυάρχους παραδείγματα υιών παλαιών Ναυάρχων οι οποίοι μπήκαν στη ΣΝΔ και στη συνέχεια πέταγαν το όπλο τους στην προπαίδευση λέγοντας ότι θέλουν να φύγουν και είναι ακόμα στο ΠΝ λόγω του πατρός τους. Στη θέση των κυρίων Ναυάρχων θα κοίταζα τον καθρέφτη και θα έκανα αυτοκριτική διότι κάθε ένας από αυτούς φέρει μέρος της ευθύνης για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΠΝ. Επίσης αντί να στηρίζω τέτοιου είδους δηλώσεις θα ρωτούσα τον κύριο Σαμαρά πως θα συγκεκριμενοποιούσε τις εξαγγελίες του (αυτά που είπε είναι λόγια του αέρα που λένε όλοι οι πολιτικοί διαχρονικά) αλλά ιδιαίτερα θα ρωτούσα εάν ο κύριος Σαμαράς επρόκειτο, ως πρωθυπουργός μελλοντικά, να διώξει την στρατιά των αποστράτων οι οποίοι έχουν επανέλθει και τους πληρώνουμε όλοι μας λες και δεν έχουμε εν ενεργεία στελέχη να συμπληρώσουν τις θέσεις αυτές. Επίσης θα τον ρωτούσα εάν θα δεσμευόταν ότι θα καταργούσε το σύστημα της επαναφοράς των αδίκως "διωχθέντων" αξιωματικών που η κάθε αντιπολίτευση χρησιμοποιεί όταν έρχεται στην εξουσία. Βέβαια νομίζω ότι έμεσα απάντησε ότι δεν θα το κάνει. Δυστυχώς όσα ανέφερα παραπάνω είναι μερικά από αυτά που δεν μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε ως ΠΝ αλλά και ως κοινωνία γενικότερα. Πολύ θα ήθελα την γνώμη τους σε αυτά που γράφει ένας εν ενεργεία αξιωματικός ο οποίος στεναχωριέται για την κατάσταση του ΠΝ στις μέρες μας. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

ΗΘΙΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Επειδή ως γονιός έχω την τύχη να δραστηριοποιούμαι στο χώρο της παιδευτικής και έχοντας επαφή με μαθητές της Γ’ Λυκείου,τα παιδιά μου,πράγματι διαπιστώνω ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που επιλέγουν τις παιδαγωγικές σχολές το κάνουν α)για την εξασφάλιση της μόνιμης θέσης του δημοσίου υπαλλήλου και β)για τους 5 μήνες διακοπών και όχι από διάθεση προσφοράς στην κοινωνία.

ΜΑΡΙΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕ, ΓΙΑ ΔΕΣ ΑΝ ΕΡΧΟΜΑΙ ΑΠ΄ ΤΗ ΓΩΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ, ΠΟΥ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΠΚ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΦΥΛΛΑ ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΟΥΡΗΜΑ, ΑΝΤΕ ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ,

ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ Ή ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΑΣ ΚΟΠΙΑΣΟΥΝ, "ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΟΥΔΕΝ ΛΑΘΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ".

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ, ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΥΛΗ, ΚΑΙ...ΕΞΕΤΑΣΤΕΣ, ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ "ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ".

Ανώνυμος είπε...

Όχι εκτός Πανελληνίων οι Στρκες Σχολές. Αν θέλουν, όποιοι θέλουν και μπορούν ή μπορέσουν, να μην εισέρχονται νέοι από "σπόντα" στις Στρκες σχολές, ας καθιερωθεί επιπλέον αλλά ξεχωριστό, των υπολοίπων πανεπιστημιακών και λοιπών σχολών, μηχανογραφικό και να υπάρχει μία μόνο εκ των δύο επιλογών: ή μηχανογραφικό Στρωκν Σχολών ή μηχανογαρφικό πολιτικών. Σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να σταματήσει η ισχύουσα διαφανής διαδικασία εισαγωγής σπουδαστών στις Στρκες Σχολές. Είναι κλρίμα από το θεό και θα γυρίσει τις Ε.Δ χρόνια φωτός πίσω. Θα είναι το "εκπαιδευτικό ΔΝΤ" των Ε.Δ...
Καλύτερα από "σπόντα" Αξκος ή Υπξκος παρά από "γλύψιμο"..... πιστέψτε με....

Ανώνυμος είπε...

Ο πιο σωστός τρόπος είναι να δημιουργηθεί μία δέσμη μόνο με στρατιωτικές σχολές και σώματα ασφαλείας. Εκεί όσοι επιλέγουν αυτή την δέσμη, να μην έχουν το δικαίωμα να δώσουν σε άλλη κατηγορία (ιατρική, νομική κτλπ) για εκείνη την χρονιά. Έτσι θα δίνουν και εξετάσεις πανελλήνιες και μόνο όσοι επιθυμούν τις Στρατιωτικές σχολές και Σώματα Ασφαλείας θα μπαίνουν να σταδιοδρομούν.

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΤΑΡΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΡΕ ΦΙΛΑΡΑΚΟ.ΑΛΛΟΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΣΕΤΖΗΔΕΣ- ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ-ΔΕΗΤΖΙΔΕΣ-ΟΤΕΤΖΙΔΕΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΗΠΩΣ?

Μάριος Κ. είπε...

@10.51
Tώρα υποτίθεται μου την είπες φίλε; Καταρχάς απλά ως γονιός δεν μπορείς να έχει την γενικότερη εικόνα των μαθητών που έχω εγώ ως εκπαιδευτικός. Και ποιός σου είπε ότι και δάσκαλοι δεν γίνονται πολλοί για να μπουν στο δημόσιο; Φυσικά και γίνονται. Όπου βλέπετε υψηλά μόρια σε σχολή είναι γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις συνδέεται με άμεση δουλειά στο δημόσιο, μην κρυβόμαστε πίσω από το δαχτυλό μας.
Τώρα ότι τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά μέσα στη σχολή και πολλοί από αυτούς που μπήκαν απογοητεύονται, επίσης το ανέφερα.
Για να τελειώνουμε δεν μπορείς να γίνεσαι εκπαδευτικός, στρατιωτικός, αστυνομικός ή γιατρός μόνο για λόγους επαγγελματικής αποκαταστασης και όχι γιατί θες να προσφέρεις. Γιατί αλλιώς και εσύ θα δυστυχήσεις, και κακός επαγγλματίας θα γίνεις, και κόσμο πολύ θα ταλαιπωρήσεις.

Όσο για το πως θα γίνονται οι εξετάσεις, ακόμα και αν γίνονται από τα Πανεπιστήμια όπως στο εξωτερικό, πάντα θα υπάρχει η εποπτεία και ο έλεγχος του Υπουργείου Παιδείας για την διασφάλιση της διαδικασίας.

Ανώνυμος είπε...

Τι σημαίνει για τα κόμματα οι στρατιωτικές σχολές εκτός Πανελληνίων: Όταν πλέον το Δημόσιο δεν θα προσλαμβάνει για αρκετά χρόνια κανέναν, κάπως θα πρέπει οι πολιτικοί να κάνουν ρουσφέτια. Πως; Το πιο απλό και εύκολο για αυτούς, ο ΣΤΡΑΤΟΣ.
Άρα εφόσον η εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές θα γίνεται εκτός Πανελληνίων θα έχουμε ανάγκη τους πολιτικούς να μας βάζουν στις Σχολές αυτές (βλέπε σύστημα πριν το 1983)!
Εξάλλου, κατ' αυτό τον τρόπο θα χτίσουν έναν στρατό βυσματούχων, γιών στρατηγών (σημειωτέον οι τωρινοί Ταξίαρχοι-Στρατηγοί είναι προ του 1983!),ανάξιων, κλπ. Δηλαδή αυτό που αξίζει στην ΕΛΛΑΔΑ και στους ΕΛΛΗΝΕΣ κύριε ΣΑΜΑΡΑ και κύριοι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί άραγε να θέλει κάποιος να γυρίσει σε ένα τέτοιο σύστημα ? Μήπως γιατί έτσι απομονώνονται οι Στρατιωτικές Σχολές και κατά συνέπεια απομακρύνεται η δυνατότητα σύγκρισης των πτυχίων τους με τα πτυχία των λοιπών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων .. και άρα ευνοείται η μισθολογική απομόνωση των στρατιωτικών? Αν το συνδυάσει κανείς και με το "ειδικό" μισθολόγιο των ΕΔ που τόσο περίτεχνα πλασσάρεται... δείχνει ύποπτο...
Πέρα από αυτό ..νομίζω οτι αδικούμε τα παιδιά μας όταν θεωρούμε de facto οτι οι επιλογές τους είναι λανθασμένες .. στο κάτω κάτω ας κριθούν απο το αποτέλεσμα .. μήπως οι πολιτικοί μας είναι όλοι κατάλληλοι??? Ξεφύγαμε από την εποχή του ντενεκέ με τη φέτα με πολύ κόπο ..ειναι κρίμα , αντι να πηγαίνουμε μπροστά να γυρίζουμε πίσω ..

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ?
ΠΑΛΙ ΠΙΣΩ ΝΑ ΠΑΜΕ ?
ΣΤΑ ΣΟΓΙΑ ,ΤΟΥΣ ΜΠΑΡΜΠΑΔΕΣ,ΤΟΥΣ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ?......ΕΛΕΟΣ !!
ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟ ΑΤΟΜΟ!

Ανώνυμος είπε...

Αφού -τά παιδιά τής άρχουσας ταξης δέν υπηρέτησαν ούτε στρατιώτες...
-τά παιδιά της άρχουσας τάξης δέν πρόκειται νά "σταδιοδρομήσουν" στό Στρατό..
-Αφού έχει εξευτεληστεί η Φύση τής Γυνάικας, Μάνας, Αδελφής,Ερωμένης,Συζύγου,Θυγατέρας, από τόν τότε κόμη Αβέρωφ καί τούς συν αυτώ (1978)...μέ τήν καταταξή τουςκαί στό στράτευμα..
-Αφού υπάρχουν ακόμα οστέα νεκρών ηρώων κάτασπρα καί περιμένουν δικαίωση,τεταπεινομένα από τό 1940-41 άταφα.. στήν Πίνδο!!! έχεις μούτρα καί μιλάς κύριε Σά μαρά!!!.Είσαι μέρος τού προβλήματος κάι γρανάζι τού διεφθαρμένου καταρέοντος συστήματός σας.-ΠΣΞΝ

Ανώνυμος είπε...

Πάλι ρε καραβανόσκυλα τρέχεται σε εκδηλώσεις απο τα κόμματα δεν καταλαβαίνεται ότι μας επαίζουνε, τι περιμένεται άλλο ,καταλαβα πάντως σας αξίζει που είσται μέχρι εδω και χειρότερα σας εύχομαι και τα χειρότερα να πάθεται αλλά ξέρεται πέρνει και οι μπάλα και εμάς
Ενας αντιπαραγωγικός κοπρίτης της ΠΑ Σέφης Μέλ

Ανώνυμος είπε...

Εγώ να ρωτήσω τώρα από περιέργεια :

Τελικά κατάφεραν τα ΑΣΕΙ να βγάλουν Οργανισμούς ή όχι ακόμα;;;

(ένας τυχαίος περαστικός!!)