Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Μείωση 8% στο µέρισµα του Μετοχικού Ταµείου Αεροπορίας αλλά τις υπερωρίες της αποσπασμένης υπαλλήλου στο γραφείο βουλευτού τις πληρώνει!

Αναδρομικά από 1-1-2011!
Λεφτά για τους μερισματούχους δεν υπάρχουν..
Υπάρχουν όμως για τις υπερωρίες της αποσπασμένης σε γραφείο βουλευτού υπαλλήλου!


ΣΕ ΜΕΙΩΣΗ κατά περίπου 8% του µερίσµατος των δικαιούχων του προχωρά από 1ης Ιουλίου 2011 και το Μετοχικό Ταµείο Αεροπορίας (ΜΤΑ)προκειµένου,όπως λένε πηγές από τη διοίκησή του, να εξασφαλιστεί για ικανοποιητικό χρονικό διάστηµα η επιβίωση του επικουρικού ταµείου των αξιωµατικών της Πολεµικής Αεροπορίας.

Η απόφαση ελήφθηκατά πλειοψηφία (6-1)και επιµερίζεται σε µείωση 6% της τιµής του µεριδίου του Μετοχικού Ταµείου και σε µείωση 10%της τιµής του µεριδίου του ΕΚΟΕΜΑ.

Η απόφαση αυτή έρχεται µετά την επιβολήµείωσης κατά 25% των µερισµάτωντου Μετοχικού Ταµείου Στρατού (ΜΤΣ) για τους αποστράτους Στρατού και Αστυνοµίας, καθώςκαι 8% τωνµερισµάτων του Μετοχικού Ταµείου Ναυτικού (ΜΤΝ) απότις αρχές του έτους. Να σηµειωθεί ότι έχει γίνει επίσηςαύξηση της κράτησης υπέρτων Ταµείων και των τριώνκλάδων από 4%σε 5% επί των µισθώντων εν ενεργεία αξιωµατικών.

Σύµφωνα µε πηγές του υπουργείου Αµυνας,τα µέτρα αυτά αποσκοπούν στην επιβίωση και τον εξορθολογισµό των οικονοµικών των Ταµείων.

Στόχος του υπουργείου είναι, λένε οι ίδιες πηγές, µετά τη σταθεροποίηση της άσχηµης κατάστασης στην οποία βρέθηκαν τα τελευταία χρόνια τα επικουρικού χαρακτήραΤαµεία,να προχωρήσει η ενοποίησή τους. Υπάρχουν επίσης σκέψειςνα καθιερωθεί καιπόρος απόεργοδοτική εισφορά.

∆ΙΚΑΣΤΙΚΗ ∆ΙΕΡΕΥΝΗΣΗ. Στο µεταξύ, σύµφωνα µε ανακοίνωση του ΣυνδέσµουΣυνεργασίας Μελών Ενόπλων ∆υνάµεων (ΣΥΣΜΕ∆), από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και άρχισε ήδη από Πταισµατοδίκη σχετικά µε τη διερεύνηση αναζήτησης τυχόνποινικών ευθυνών φυσικώνπροσώπων που µε άµεσο ή έµµεσο τρόπο ενεπλάκησαν στην κατάρρευση ή σε φερόµενη κακοδιαχείρισητων εισφορών των µετόχων του Μετοχικού Ταµείου Στρατού.

Αφορµή υπήρξαν ερωτήσεις στη Βουλή και δηµοσιεύµατα που διαβίβασε ο ΣΥΣΜΕ∆ στη ∆ικαιοσύνη.
www.tanea.gr/

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να ήταν η μοναδική!!!!!
Η αδελφή του Γεν. Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ που έχει υπηρετήσει μέχρι σήμερα????
Για ρωτήστε τον υπουργό ΑΜΥΝΑΣ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

θα μπορουσε το ΜΤΑ να ζητησει τη μεταθεση της υπαλληλου πχ στο ΓΕΑ , στο ΓΕΕΘΑ κι απο εκεί να ειναι αποσπασμένη στο γραφείο της βουλευτή. Όμως ετσι θα εχανε τα προνόμια η εν λογω κυρια που της παρέχονται ως υπαλληλου εργαζόμενης στο ΤΑμείου. Και ποιος θα το ζητούσε αυτό? Από τα μέλη του ΔΣ που βλέπουμε οτι μετείχαν στη συνεδρίαση , τυγχάνουν????? όλοι δοιρισμενοι ''εργάτες'' του κομματικού μηχανισμού.

Ανώνυμος είπε...

Ρε τι νκοροιδια πέφτει και τι πληρώνουμε. Νυχτερινή υπερωριαριακή απσχόληση ως τις 06:00 το πρωί για γραμματειακή υποστήριξη της βουλευτού!! Σιγά μην πάθει υπερκόπωση !! ΠΛηρώστε κορόιδα μερισματούχοι της αεροπορίας. Για τις δικές σας πραγματικές νυχτερινές το πολύ πολύ να πέρετε καποιο οFF! Που είναι οι ιθύνοντες της ενωσης αποστράτων κι άλλοι υποτιθέμνοι σύλλογοι της ΠΑ (ΣΑΣ, ΣΑΣΥΔΑ). Μόνο βραδι΄ες ταβερνας ξερουν να διοργανώνουν, αντι να κατασκηνώσουν εξω απότο ΜΤΑ για διαμρτυρίαγια τα αίσχη που γίνονται!

Ανώνυμος είπε...

Όταν δρν μπορείς να κάνεισ μια σωστή οικονομική διαχείρηση πως μπορείς να διαχειρισθείς σωστά μιά κρίση; Ανίκανη η πολιτική ηγεσία ανίκανη και η στρατιωτική.