Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία

Γράφει ο
Ιωάννης Ασλανίδης
«Αρίστη Δημοκρατία είναι εκείνη στην οποία όλοι οι Πολίτες φοβούνται τον Νόμο, όπως τον Τύραννο» (ΒΙΑΣ, ο Πριηνεύς)

Είναι Αλήθεια περίεργο, η Κυβέρνηση εδώ και ενάμιση χρόνο στην εξουσία, δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι η Ελλάδα βαδίζει σε μόνιμη βάση από το κακό στο χειρότερο. Και! ότι το μίσος του Ελληνικού λαού προς Υπουργούς, Βουλευτές και γενικά Πολιτικούς επικίνδυνα αυξάνεται. Οι άνθρωποι αυτοί δεν διαβάζουν εφημερίδες, δεν ακούν δελτία ειδήσεων, δεν μαθαίνουν έστω αυτά που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, και ξεσηκώνουν τον κόσμο;

Η σημερινή Κυβέρνηση είναι σε λάθος δρόμο, διότι τα μέτρα που παίρνει και με τον τρόπο που τα παίρνει με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν στην διάλυση του Κράτους και στην πτώχευση που είναι στον προθάλαμο.

Με καμία δύναμη δεν επιτυγχάνουν ούτε τον βασικό κανόνα της Οικονομίας της Νοικοκυράς: «Πρέπει να ξοδεύω όσα βγάζω». Και τέλος! το απερίγραπτο ότι· «…Με σταματούν πολίτες και μου λένε ότι είναι έτοιμοι να βοηθήσουν με τον μισθό τους, για να αλλάξει η κατεστραμμένη από την Ν.Δ. οικονομία μας και ότι γλιτώσαμε την πατρίδα μας, με τις θυσίες του Ελληνικού Λαού, από την χρεοκοπία…» μόνο θυμηδία προκαλούν.

Για το πώς πρέπει να λειτουργήσει η Δημοκρατία μας σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές και έστω την τελευταία στιγμή ν’ αποφύγουμε σαν Κράτος τον διεθνή διασυρμόν, εξευτελισμόν και απεμπόληση της Εθνικής μας κυριαρχίας, τα έχουν γράψει πάμπολλοι καταξιωμένοι Έλληνες πολίτες μέχρι σήμερα, τα γράφω κι εγώ η ταπεινότης μου, με την ελπίδα ίσως κάποιος τα διαβάσει και έστω τουλάχιστον να προβληματισθεί τι θέλει να πει αυτός ο άνθρωπος. Τα μέτρα που μπορούν να αποδώσουν και να αποκατασταθεί το γόητρο της Ελλάδας διεθνώς είναι:

Η εφαρμογή του γενικού κανόνα περί «ΗΓΕΣΙΑΣ» που έχει τρεις βασικούς πόδες που την στηρίζουν: ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Εάν η οποιαδήποτε Κυβέρνηση σε ένα Δημοκρατικό Πολίτευμα δεν εφαρμόζει αυτές τις αρχές, διοικεί με παράνομο τρόπο και το μόνο που επιτυγχάνει είναι να δημιουργεί λωποδύτες στα θυλάκια του κρατικού Κορβανά. Αυτές ήταν δυστυχώς, άλλες λίγο άλλες πολύ, οι Κυβερνήσεις της χώρας μας μετά την Μεταπολίτευση.

Στοιχειωδώς παραθέτω παρακάτω τις σκέψεις μου, για ποια μέτρα πρέπει πρώτα να ληφθούν που βασίζονται στους κανόνες της Ηγεσίας και βάσει των οποίων είναι βέβαιο, ο Ελληνικός Λαός θα συμπαρασταθεί στην Κυβέρνησή του, από πάσης πλευράς:

• Άμεσος περιορισμός των Βουλευτών σε 150 ή έστω 200 και κατάργηση όλων των προνομίων (παράδειγμα).
• Μείωση των αποδοχών των Βουλευτών τουλάχιστον κατά 10% περισσότερο, από την μείωση του εισοδήματος έκαστου Έλληνα πολίτη (παράδειγμα).
• Παραδειγματική τιμωρία, των υπευθύνων και των λωποδυτών που έφεραν την χώρα σ’ αυτήν την κατάσταση (δικαιοσύνη).
Λέει ο Αριστοφάνης «…Όσοι πλουτίζουν από την διαχείριση των κοινών, γίνονται αμέσως άδικοι, επιβουλεύονται τον λαό και πολεμούν εναντίον του».
• Εφαρμογή των Νόμων προς πάσαν κατεύθυνση.
• Μείωση του κόστους λειτουργίας του Κράτους π.χ. κατά 50% και οργάνωση ιεραρχικά αυτού, ώστε ο κάθε προϊστάμενος ανερχόμενος Ιεραρχικά στο δημόσιο, να έχει δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Πρέπει να καταλάβουν αυτοί οι ανίδεοι από Ηγεσία Πολιτικοί ότι, ο Υπουργός δεν διοικεί και δεν λύνει προβλήματα, σχεδιάζει με το επιτελείο του την γενική γραμμή των αρχών του και το Κράτος διοικείται και επιλύονται τα διάφορα προβλήματα, από τις κατά κλάδους και φορείς εξουσίες του.

Εάν δεν ανέλθει στην εξουσία Κυβέρνηση, η οποία θα πιστέψει, θα ενστερνισθεί και θα εφαρμόσει τις ανωτέρω βασικές αρχές λειτουργίας ενός Δημοκρατικού Κράτους, η Ελλάς δεν έχει μέλλον σαν οντότητα, σαν Ιστορία, σαν Έθνος και σαν Ελληνικόν Κράτος, διότι ο πραγματικός εχθρός δεν είναι πλέον προ των πυλών αλλά εντός αυτών.

Επειδή η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, ας ευχηθούμε στα δύσκολα αυτά χρόνια που περνάει η πατρίδα μας, θα έλθει η γενιά εκείνη των πολιτικών της Ελλάδος που θα πιστέψει στην ομοψυχία, θ’ απαλλάξει τους Έλληνες από την κατάρα της διχόνοιας και θα κάμει το δένδρο του γένους να παραμείνει παντοτινά Αειθαλές και Ζείδωρο…
http://www.elzoni.gr/html/ent/091/ent.9091.asp

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναι! Αλλά στόχος της δημοκρατίας δεν είναι μόνο η καταπολέμηση των κλεπτών. Δε φτάνει αυτό! Ο Χίτλερ δεν ήταν κλέπτης... Είναι επίσης η διασφάλιση του λαού από κάθε είδους επιβήτορες, της εξουσίας ,δικτάτορες, δικτατορίσκους, συνομοτες, τυχάρπαστους συνταγματάρχες και φυγόδικους. Τα πράγματα είναι κατά τι πιο δύσκολα! Χρειάζεται νομιμότητα και ελευθερια.

Ανώνυμος είπε...

κ. Ασλανίδη
Θα πρέπει να διαβάσετε και μερικά γενικότερου ενδιαφέροντος βιβλία ή "εν πάσει περιπτώσει" να ενημερώνεστε καλύτερα, για να μπορείτε να εκφράζετε δημόσια τη γνώμη σας, για ένα τόσο σοβαρό θέμα περί Δημοκρατίας...και να μη προκαλείτε γέλωτα συμπαθείας, έστω !!!
Απ' τα τρία στοιχεία που επικαλείστε.... για να σωθεί η Ελλάδα, τα δύο θυμίζουν ΣΚ 20-1,το δε τρίτο, περί Δικαιοσύνης, βρίσκεται θλιβερά έωλο,...μπροστά στις συνταρακτικές πραγματικότητες του 21ου αιώνα !
Αν έχετε καταλάβει,που δεν το πιστεύω, η Δημοκρατία... των "αντιπροσώπων" του λαού, η λεγόμενη "αντιπροσωπευτική δημοκρατία" βρίσκεται ήδη σε "κωματώδη" κατάσταση, σε παγκόσμιο πλέον επίπεδο και συνακόλουθα η εφαρμογή των "νόμων" της, που ζητάτε "μετ' επιτάσεως",...απλά θα παρέτεινε τη κατάσταση του "κώματος", με τα σκάνδαλα να συνεχίζονται, επί του οιονεί "πτώματός" της !
Ο 21ος αιώνας, με τα επαναστατικά δεδομένα των νέων τεχνολογιών, ο αιώνας της πληροφορίας και της γνώσης, ζητάει επειγόντως, πέραν των άλλων, το αντίστοιχο είδος Δημοκρατικής λειτουργίας, μιας περιεκτικής και ουσιώδους Δημοκρατίας με ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών της στον έλεγχο και στο γίγνεσθαι του Δημόσιου βίου ! Και αυτό μας το επιτρέπουν, αν όχι επιβάλλουν, οι νέες τεχνολογίες(γιαυτό εξάλλου προέκυψαν... και όχι για να παίζουν τα εγγόνια σας πλέυ στέισον), για να προχωρήσουμε, ως δημοκρατικός κόσμος και πολιτεία και να μη βαλτώσουμε στα βρωμερά πλέον δεδομένα της "αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας", που μας έφερε μέχρι εδώ,...με το καπιταλιστικό της όχημα... σε κατάσταση ΠΕΕ ! Και όλα δείχνουν,... δυστυχώς για σας, ότι το "όχημα" αυτό χρειάζεται επειγόντως ριζική ανακατασκευή, στη βάση των τεράστιων και ποικίλων κοινωνικών προβλημάτων, αλλά και των νέων δεδομένων στη συνείδηση του πολίτη, που σήμερα οι νέες τεχνολογίες φέρνουν συνεχώς στην επιφάνεια, προκαλώντας σύγχυση, φόβο και τάσεις φυγής προς τα πίσω,σε όλους αυτούς τους γνωστούς γραφικούς και μη(...επωφελούμενους) "τύπους", που κραυγάζουν έντρομοι "οπισθοχώρηση" ....
Φροντίστε λοιπόν, έστω και στην ηλικία σας, να ενημερώνεστε ευρύτερα, πληρέστερα και τακτικώτερα, ώστε ο λόγος σας να είναι ουσιώδης στα δεδομένα μας και να μη προκαλεί θυμηδία συμπάθειας, τουλάχιστον....

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΕΣ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ......ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ!!!! ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ!!!ΚΛΠ,ΚΛΠ

ΑΡΑ ΜΗ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΤΥΧΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ Μια ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΣΟΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΣΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΕΔΩΣΕΤΕ ΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!, ΕΠΕΙΔΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΝΙΩΘΕΙ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΤΟΥ ΤΗ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ρε μεγάλε των 11.56 τα είπες όλα !!!
Που κρυβόσουν ρε άπαιχτο ταλέντο