Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

"Κλυδωνίζεται" η γαλάζια πολυκατοικία

Μεϊμαράκης και Καρατζαφέρης είναι πολύ πιθανόν να λύσουν ένα μέρος από τις διαφορές τους στα δικαστήρια
Μ. Τζίμας κατηγόρησε ευθέως τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ ότι στη βουλή κινήθηκε με μοναδικό γνώμονα να συγκαλύψει την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλο λειτουργώντας, όπως και στο μνημόνιο, σαν «μαξιλάρι του ΠΑΣΟΚ»
Μάκης Βορίδης σε ηπιότερους τόνους έφτασε στο σημείο να δικαιολογήσει, εν μέρει, την ενόχληση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη

Στα δυο έχουν χωριστεί ΝΔ και ΛΑΟΣ με αφορμή την οξύτατη και πέραν των εσκαμμένων πολιτική σύγκρουση ανάμεσα στον Β. Μεϊμαράκη και τον Γ. Καρατζαφέρη.

Πολλά επεισόδια θα έχει ακόμη το σίριαλ αυτής της σύγκρουσης που πλέον λαμβάνει χαρακτηριστικά πολιτικής βεντέτας καθώς οι κύριοι Μεϊμαράκης και Καρατζαφέρης είναι πολύ πιθανόν να λύσουν ένα μέρος από τις διαφορές τους στα δικαστήρια, εάν φυσικά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κάνει πράξη την απειλή του ότι θα καταθέσει αγωγή εναντίον του πρώην υπουργού και η βουλή κάνει δεκτό το αίτημα του τελευταίου για άρση της ασυλίας και των δυο προκειμένου να αντιπαρατεθούν ενώπιον της τακτικής δικαιοσύνης.

Η σύγκρουση, όμως, που ξέσπασε στις παρυφές του σκανδάλου των υποβρυχίων έχει ήδη προκαλέσει τις πρώτες αναταράξεις στη «γαλάζια» πολυκατοικία.

Στη ΝΔ, στελέχη εκφράζουν φόβους ότι η σύγκρουση με τον κ. Καρατζαφέρη θα στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας από τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τις ευθύνες των «πράσινων» υπουργών, ενώ, ταυτόχρονα, θα δώσει, όπως λένε, μία μεγάλη ανάσα στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που άκουσαν με μεγάλη αμηχανία τις προειδοποιητικές βολές του πρώην υπουργού.

Προς την ίδια κατεύθυνση, τα ίδια στελέχη σημειώνουν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να συνεχιστεί αυτή η κόντρα όσο πλησιάζει η παρουσίαση της οικονομικής πρότασης από τον Αντώνη Σαμαρά, για λόγους πολιτικούς αλλά και επικοινωνιακούς, όπως σημειώνουν.

Από την άλλη, στελέχη που βρίσκονται κοντά στον κ. Σαμαρά πιστεύουν ότι θα πρέπει να μπει ένα οριστικό τέλος στην «ασυλία Καρατζαφέρη» και εκτιμούν ότι η «γλώσσα» που χρησιμοποίησε ο κ. Μεϊμαράκης αλλά και η ουσία των όσων είπε ανάγκασαν για πρώτη φορά τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ να μείνει στα μετόπισθεν και να αποφύγει κάθε τηλεοπτική εμφάνιση προκειμένου να απαντήσει στις σοβαρές καταγγελίες του πρώην «γαλάζιου» υπουργού.

Χθες, ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Μ. Τζίμας κατηγόρησε ευθέως τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ ότι στη βουλή κινήθηκε με μοναδικό γνώμονα να συγκαλύψει την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλο λειτουργώντας, όπως και στο μνημόνιο, σαν «μαξιλάρι του ΠΑΣΟΚ» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Και στο ΛΑΟΣ, όμως, δεν φαίνεται να υπάρχει κοινή γραμμή ως προς την αντιμετώπιση της περίπτωσης Μεϊμαράκη. Από την Καλλιρρόης δόθηκε στη δημοσιότητα μία ερώτηση που είχε καταθέσει προς τον πρώην υπουργό Άμυνας ο Κυριάκος Βελοπούλας το 2007 για το θέμα των «υποβρυχίων που γέρνουν»¨και η οποία, όπως σημειώνεται, δεν απαντήθηκε ποτέ από τον ίδιο.

Την ίδια ώρα στελέχη του κόμματος, όπως οι κύριοι Πλεύρης και Γεωργιάδης, ανέλαβαν να σηκώσουν το βάρος της εκπροσώπησης του κόμματος στα τηλεπαράθυρα όλες τις προηγούμενες ημέρες, εξαπολύοντας μύδρους κατά της ΝΔ.

Στον αντίποδα, ο Μάκης Βορίδης σε ηπιότερους τόνους έφτασε στο σημείο να δικαιολογήσει, εν μέρει, την ενόχληση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και αποφεύγοντας τις κορώνες δικαιολόγησε τη στάση και των δυο (Καρατζαφέρη και Μεϊμαράκη) στο πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης, χωρίς, όμως, να πάρει σαφή θέση υπέρ του προέδρου του ΛΑΟΣ...
/www.real.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: