Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Συμμετοχή των ΕΔ στις πυρκαϊές


Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, οι μονάδες πυρασφάλειας και τα πυροσβεστικά μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν τεθεί σε βαθμό υψηλής ετοιμότητας. Σε ετοιμότητα αμέσου επεμβάσεως 30 λεπτών έχει τεθεί η Μονάδα Πυρόσβεσης Αττικής του Στρατού Ξηράς ενώ σε επιφυλακή είναι και δύο μονάδες Καταδρομών του Στρατού. Για τον συντονισμό των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Στρατό Ξηράς έχει δημιουργηθεί ειδική ομάδα με επικεφαλής υποστράτηγο και συντονιστές τρεις συνταγματάρχες. Ο Στρατός Ξηράς έχει διαθέσει περίπου τριάντα πυροσβεστικά οχήματα, υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα για συνδρομή των πυροσβεστικών δυνάμεων. Στην περιοχή Γραμματικού - Βαρνάβα επιχειρούν επίσης από αέρος δέκα πυροσβεστικά αεροσκάφη Καναντέρ της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ ομάδα 70 καταδρομέων διατέθηκαν για την συνδρομή στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Επίσης, καταδρομείς βρίσκονται σε ετοιμότητα δέκα λεπτών. Τέσσερα στρατιωτικά ασθενοφόρα ενισχύουν τα κέντρα υγείας της περιοχής, όπως και τέσσερα λεωφορεία μεταβαίνουν στα παραθεριστικά κέντρα του Αγ. Αντρέα. Ελικόπτερα Χιούι και Σινούκ βρίσκονται σε ετοιμότητα 30 λεπτών για την μεταφορά ατόμων που τυχόν κινδυνέψουν.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, το μέτωπο της φωτιάς πλησίασε το βορειοανατολικό άκρο της βάσης ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού στο Κοτρώνι Μαραθώνος. Περίπου στις πέντε το απόγευμα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, αφού πρώτα έκαψε χαμηλής έκτασης βλάστηση. Η πυρκαγιά δεν απείλησε ζωτικής σημασίας εγκαταστάσεις της μονάδας, ενώ το προσωπικό παραμένει σε ετοιμότητα.

NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: