Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ ΣΤΟ ΚΕΤΘ



Την 25η Αυγ 2009, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος (Ι) Ιωάννης Γιάγκος, o Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Σωτήριος Κορομάτζος, επισκέφθηκαν το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ), για να μιλήσουν στο προσωπικό του ΚΕΤΘ, της 71 Α/Μ Ταξιαρχίας και του 575 ΤΠ/Ν.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ υπογράμμισε τη συμβολή του προσωπικού του ΚΕΤΘ και του 575 ΤΠ/Ν στην κατάσβεση των πρόσφατων πυρκαγιών, ενώ παράλληλα καλωσόρισε το Τάγμα της 71 Α/Μ Ταξιαρχίας που μετακινήθηκε στην Αττική, με σκοπό τη συμμετοχή του στην επιχείρηση αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών.

Από την πρώτη στιγμή, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αρχηγός, οι Ένοπλες Δυνάμεις παρουσιάστηκαν οργανωμένες και προετοιμασμένες. Απόδειξη αυτού αποτελεί η άμεση εμπλοκή των τμημάτων των ΕΔ από το πρωί του Σαββάτου, με τη συμμετοχή τους στις επιχειρήσεις κατάσβεσης, αεροπυρόσβεσης και επιτήρησης. Επιπλέον υπήρξε άμεση ικανοποίηση όλων των αιτήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΓΓΠΠ, ενώ το προσωπικό των ΕΔ ανταποκρίθηκε επιτυχώς σε όλες τις υποχρεώσεις και τις αποστολές που ανέλαβε.

Τέλος ο κ. Αρχηγός επεσήμανε ότι «αν και οι πυρκαγιές έχουν ήδη τεθεί υπό έλεγχο, ακολουθεί η δύσκολη περίοδος της επόμενης μέρας, όπου απαιτείται η άμεση ανάληψη εργασιών για την αποκατάσταση των ζημιών, με τη συνδρομή του Τάγματος της 71 Α/Μ Ταξιαρχίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: