Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Επίσκεψη απόστρατων αξιωματικών του παραρτήματος Ροδόπης στο φυλάκιο Σμιγάδας



Είμαστε μοναδική χώρα της Ε.Ε. και της συμμαχίας ΝΑΤΟ που έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις απειλές κατά των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, διότι κανένα από τα ασφαλιστικά συστήματα δεν έχει πρόθεση για εγγύηση…
Μέσα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων των απόστρατων αξιωματικών στρατού του παραρτήματος Νομού Ροδόπης, πραγματοποίησαν επίσκεψη στους φρουρούς των συνόρων του φυλακίου Σμιγάδας, που πάνω εκεί στα ψηλά βουνά φυλάνε Θερμοπύλες μαζί με τις ευχές τους προσέφεραν διάφορα δώρα ανάγκης και ψυχαγωγίας.
Το δρομολόγιο που ακολούθησε ο οδηγός με ένα μικρό λεωφορείο της υπηρεσίας στρατού, ήταν Κομοτηνή, Κάλχας, Στυλάρι, Γρατινή, Καλυντήριο, Δρανιά, Δροσίνη, Οργάνη, Σμιγάδα, με πολλές στροφές και καιρικές συνθήκες δύσκολες, λόγω βροχής. Μετά από περίπου μιάμιση ώρα φτάσαμε στο φυλάκιο, όπου μας υποδέχτηκαν με πολύ συναδελφική αγάπη, ο Υποδιοικητής του Τάγματος, ο Διοικητής του Λόγου προκαλύψεως και ο Αρχιφύλακας με τους στρατιώτες.
Αφού τους ευχηθήκαμε για τις γιορτές και την έλευση του νέου έτους, μας είπανε τα κάλαντα, πάει ο παλιός ο χρόνος, ήρθε και καινούριος χρόνος με τα δώρα, με τραγούδια, με χαρά, καλή χρονιά…..
Στην συνέχεια ακολούθησε μικρή δεξίωση, τσουγκρίζοντας τα ποτήρια συνοδεία ευχών, «καλοί και χρήσιμοι πολίτες», που ως γνωστόν ο στρατός είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό σχολείο γιατί τους ατσαλώνει διότι δοκιμάζονται σε πολλές αποστολές και διαπιστώσαμε ότι είναι έτοιμοι να φέρουν εις πέρας οιανδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί στην ζωή τους.


Έπειτα δόθηκαν τα δώρα τους εις έκαστον, αποθανατίζοντας με φωτογραφία την στιγμή της προσφοράς που θα την θυμούνται στην ζωή τους, την αγάπη, το ενδιαφέρον των απόστρατων αξιωματικών που έζησαν πιο δύσκολες στιγμές στο στρατό, όπως διαπιστώσαμε οι φρουροί είναι υπερήφανοι που υπηρετούν την πατρίδα τους. Διότι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, από πολλά γεγονότα που τρέχουν με πρωτοφανή ταχύτητα, τόσο από το Βαλκανικό ηφαίστειο, όσο και από την τουρκική απειλή όπου δημιουργεί προσβάσεις για να μας
Είμαστε μοναδική χώρα της Ε.Ε. και της συμμαχίας ΝΑΤΟ που έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις απειλές κατά των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, διότι κανένα από τα ασφαλιστικά συστήματα δεν έχει πρόθεση για εγγύηση. Βαλλόμεθα ανέκαθεν από παντού, τώρα διανύουμε μια περίοδο βαθιάς κρίσης, τόσο οικονομικής αλλά και πολιτικοκοινωνικής, ηθικής. Σήμερα όλοι διερωτώνται που βαδίζουμε, ποιος φταίει, φταίμε και εμείς, φταίτε και εσείς και ελπίζουμε την σωτηρία τους οι Έλληνες, από τους πολιτικούς που κρατούν τα πρωτεία, αυτοί που κρατούν τα χαλινά, αυτοί κρατούν του κράτους τα ηνία. Όμως αυτοί σε άλλα ατομικά τους συμφέροντα διαβλέπουν.
Όμως γνωρίζουν οι νέοι μας ότι πρέπει να βαδίσουν με την δική τους αξία, και δύναμη και σε περίπτωση οιανδήποτε απειλής θα ανταποκριθούν και θα μιμηθούν τους προγόνους τους που θυσιάστηκαν για την διατήρηση της ελευθερίας στην Ελλάδα μας.
Ας το αντιληφθούν αυτοί που μόνο να πλουτίζουν θέλουν και ξεχνάνε ότι η πατρίδα μας με θυσίες κρατά την ύπαρξη της.
Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρις, δηλαδή «ένας είναι ο καλύτερος οιωνός να υπερασπίζεσαι την πατρίδα σου».
Ουδέν γλυκίον της πατρίδος, δηλαδή «τίποτε δεν υπάρχει γλυκύτερο από την πατρίδα».
Νικόλαος Κουρούδης
αντισυνταγματάρχης Ε.Α.
επίτιμος πρόεδρος

xronos

Δεν υπάρχουν σχόλια: