Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Σύμβαση 43 εκατ. δολαρίων της ΕΑΒ με Σαουδική Αραβία



Σύμβαση, συνολικού ύψους 43 εκατ. δολαρίων υπέγραψε η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) με την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, με την οποία ανέλαβε για την επόμενη τριετία την επισκευή και συντήρηση όλων των κινητήρων T-56 των μεταφορικών αεροσκαφών C-130 Hercules του αεροπορικού της στόλου, που, σημειωτέον, είναι ένας από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως. Στη σύμβαση αυτή, που επικυρώθηκε στην ΕΑΒ μετά τη διεξαγωγή διεθνούς διαγωνισμού, στον οποίο συμμετείχαν και όλα τα άλλα εξουσιοδοτημένα κέντρα συντήρησης κινητήρων Τ56, που λειτουργούν παγκοσμίως, η ελληνική εταιρεία θα συνεργάζεται με τη σαουδαραβική εταιρεία «Middle East Propulsion Company» (MEPC). Λόγω της μεγαλύτερης των 30 ετών εμπειρίας της ΕΑΒ στο συγκεκριμένο τύπο κινητήρων, η εταιρεία έχει εξασφαλίσει από την κατασκευάστρια Rolls Royce την εξουσιοδότησή της, ως ένα (από τα επτά παγκοσμίως) «Κέντρο Επισκευής Κινητήρων Τ56» (AMC).
Click here to find out more!
Από σαουδαραβικής πλευράς τη σύμβαση υπέγραψε ο ίδιος ο διάδοχος του Θρόνου και υπουργός Άμυνας Σουλτάν Μπιν Αμπτούλ Αζίζ, ενώ από ελληνικής, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΒ, Τάσος Φιλιππάκος (φωτογραφία), ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «είναι μία σημαντική επιτυχία της ΕΑΒ στη διεθνή αγορά των κινητήρων Τ56 και θέτει τις βάσεις για μία στρατηγικά σημαντική συνεργασία με την MEPC καθώς και με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας, αποτελεί δε, ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα της επιτυχούς προσπάθειας της ΕΑΒ προς μια εξωστρεφή δυναμική εμπορική στρατηγική. Τόσο για την ΕΑΒ όσο και για τη MEPC η σύμβαση αποτελεί το σημαντικό πρώτο βήμα προς τη δημιουργία μιας σταθερής και μακροχρόνιας εμπορικής σχέσης που να δραστηριοποιείται όχι μόνο στη Σαουδική Αραβία αλλά και στην ευρύτερη περιοχή».
Αξίζει να σημειωθεί ότι τo έργο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ΕΑΒ, κυρίως γιατί αποτελεί θετική εξέλιξη σε τρεις βασικές στρατηγικές της επιδιώξεις. Την επιτυχή στρατηγική εξωστρέφειας, που εφαρμόζει την τελευταία πενταετία και με την οποία έχει επιτύχει την αύξηση των συμβάσεων εξωτερικού που υπογράφτηκαν και την εξισορρόπηση της αναλογίας σύναψης συμβάσεων εσωτερικού/εξωτερικού στο 50/50, παράλληλα δε αναγνωρίζεται διεθνώς η ΕΑΒ ως σημαντικό επισκευαστικό κέντρο παροχής άριστων υπηρεσιών.
Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: