Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Αρτέμιδα: Επανασφραγίστηκαν οι αδελφικοί δεσμοί Κύπρου - Ελλάδας


Όταν είχε επισκεφτεί την Αρτέμιδα τον Ιανουάριο του 2008 ο αείμνηστος τέως Πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος είχε δηλώσει:
«Εμείς οι Κύπριοι ξέρουμε καλά τι περάσατε και τι περνάτε. Εμείς στην Κύπρο ξέρουμε καλά τι σημαίνει να χάνει κάποιος τα αγαπημένα του πρόσωπα, το σπίτι του, την περιουσία του, τα ζωντανά του, την πηγή του εισοδήματός του. Εμείς ξέρουμε από προσφυγιά και καταστροφή. Τα ζήσαμε και τα ζούμε ακόμα στην Κύπρο. Γι αυτό ζήσαμε μαζί σας κάθε στιγμή της καταστροφής και του πόνου που ακολούθησε. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να απαλύνουμε τη ζημιά που έχετε υποστεί, έστω και αν δεν μπορούμε να απαλύνουμε τον πόνο για τον χαμό των αγαπημένων σας προσώπων»
Στο νέο οικισμό της πυρόπληκτης Αρτέμιδας βρέθηκε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος, με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών ανοικοδόμησης του συνοικισμού που έγινε με κονδύλια της Κυπριακής Δημοκρατίας, μαζί με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου εγκαινίασε το έργο ανοικοδόμησης και ανασυγκρότησης της πολύπαθης κοινότητας.
Το έργο πραγματοποιήθηκε με αποκλειστική δαπάνη ύψους 14 εκ. ευρώ της Κυπριακής Δημοκρατίας, ύστερα από απόφαση του τότε Υπουργικού Συμβουλίου υπό τον τέως Πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο.
Μιλώντας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων παρά την κεντρική πλατεία του χωριού, η οποία ονομάστηκε σε «Πλατεία Κύπρου», για να προστεθεί στο σύνολο των πολλών άλλων πλατειών που υπάρχουν στον ελλαδικό χώρο με αυτό το όνομα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας εξέφρασε τη βαθιά του συγκίνηση για το γεγονός ότι βρίσκεται στην Αρτέμιδα.
Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε πως «όπως η Ελλάδα στις δύσκολες στιγμές της Κύπρου προστρέχει να βοηθήσει και στέκεται αλληλέγγυα, θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητο ότι και η Κύπρος, μέσα από τις δυνάμεις που διαθέτει, θα προσερχόταν να βοηθήσει τους αδελφούς Έλληνες»
πληροφορίες από "Εμπροσθοφύλακα","Νοητική Αντίσταση"

Δεν υπάρχουν σχόλια: