Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Στο Ecofin το πρόγραμμα σταθερότητας



Η μάχη αξιοπιστίας της ελληνικής οικονομίας συνεχίζεται σήμερα στις Βρυξέλλες, καθώς ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, παρουσιάζει στο ECOFIN το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης. Σε δηλώσεις του σήμερα ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι παρουσιάστηκε ένα πολύ σοβαρό και αξιόπιστο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης σημειώνοντας ότι οι πρώτες αντιδράσεις ήταν θετικές. "Τώρα βαίνουμε προς την εφαρμογή του" πρόσθεσε. Από την πλευρά του, ο Φινλανδός ομόλογός του Yurki Katainen ανέφερε, ότι χρειάζεται να αξιολογηθεί εάν τα μέτρα είναι ουσιαστικά. Υποστήριξε ωστόσο ότι "χρειάζονται στατιστικά που να μπορούμε να εμπιστευθούμε και ουσιαστικά μέτρα για την εξυγίανση του προϋπολογισμού". Δηλώσεις υπουργών Οικονομικών
Ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών, ξεκαθάρισε ακόμα ότι "Κανένας άλλος δεν μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα παρά μόνο η ίδια τον εαυτό της. Δεν υπάρχει περίπτωση να περιμένουν εξωτερική βοήθεια".
Την ίδια ώρα, ο Σουηδός υπ. Οικονομικών Anders Borg, υποστήριξε ότι "η κατάσταση με τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία είναι βασικά ανακριβής"
Ερωτηθείσα για το αν ανησυχεί για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να αδυνατήσει να εξυπηρετήσει το χρέος της
η Ισπανίδα υπουργός Οικονομικών Έλενα Σαλγάδο τόνισε ότι δεν ανησυχεί για αυτό.
"Νομίζω ότι η Ελλάδα θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο" είπε χαρακτηριστικά.
Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια: