Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ Ν.Δ. ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΦΟΡΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ )

«Κομματικές επαναφορές από ένα ΠΑΣΟΚ κολλημένο σε πρακτικές του χθες»
Την αντίδραση του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ και Υπευθύνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Αμύνης, Κώστα Τασούλα προκάλεσε η αλλαγή φρουράς στο Πολεμικό Ναυτικό.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, σε ανακοίνωσή του, «το κομματικό φάντασμα του ΠΑΣΟΚ επανήλθε δριμύτερο στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης επανήλθαν στην ενέργεια ανώτατοι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού που είχαν αποστρατευτεί και κατά σύμπτωση (!) έχουν υπηρετήσει στο παρελθόν ως υπασπιστές Υπουργών του ΠΑΣΟΚ.»

κάνοντας λόγο για «παλαιολιθική τακτική της επαναφοράς αποστράτων, που παραπέμπει στην περίοδο του πασοκικού κομματικού οργίου του 1993 και συνιστά βάναυση παρέμβαση στην ιεραρχία, καλλιεργεί αισθήματα αδικίας στις τάξεις των στελεχών και πλήττει ευθέως κάθε έννοια αξιοκρατίας».

Ο κ. Τασούλας, δεν παραλείπει να επικρίνει παράλληλα, τους χειρισμούς της ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν δημιουργήσει ένα γενικευμένο κλίμα αβεβαιότητας και ανησυχίας εξαιτίας «αντιφατικών και ανεύθυνων διαρροών και δηλώσεων».

«Ειδικά αυτή την περίοδο, που η προκλητικότητα της Τουρκίας εκφράζεται σε πολλά μέτωπα στο Αιγαίο και στον Έβρο όπου σημειώνονται πρωτοφανείς απειλές κατά πτήσεων επιτηρήσεως των συνόρων του κοινοτικού οργανισμού FRONTEX, η ανάγκη για υψηλό και αδιατάρακτο φρόνημα στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι ιδιαίτερα επιτακτική» σημειώνει ο κ. Τασούλας καλώντας την κυβέρνηση να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να αντιμετωπίσει τις Ένοπλες Δυνάμεις «με τρόπο που να είναι αντάξιος της αποστολής και του κύρους τους».



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥΣ
ΚΡΥΟΝΕΡΙΤΗΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ
ΖΩΤΟΣ
ΚΑΤΣΑΡΗΣ

ΕΡΕ ΦΑΠΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΟΤΑΝ ΠΕΣΟΥΝ....