Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Κάθε ναύτης θα εκτελεί 3 υπηρεσίες την εβδομάδα

Μέσω ηλεκτρονικού συστήματος θα βλέπει η ηγεσία ποιοι ναύτες απουσιάζουν από τις μονάδες τους
Τρεις εικοσιτετράωρες υπηρεσίες την εβδομάδα θα κάνουν υποχρεωτικά όλοι οι ναύτες που υπηρετούν στο Πολεμικό Ναυτικό.
Την απόφαση έλαβε ο Ευ. Βενιζέλος μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από τη σκανδαλωδώς ευνοϊκή μεταχείριση που είχαν τους δύο πρώτους μήνες της θητείας τους ο Πάρις Κασιδόκωστας, γιος του δημάρχου Βουλιαγμένης και της Μ. Λάτση, καθώς και ο «επιχειρηματίας» Χ. Ψωμόπουλος.

Γι’ αυτόν τον σκοπό πραγματοποιείται σήμερα ευρεία σύσκεψη στο ΓΕΝ υπό την προεδρία του υπαρχηγού, υποναυάρχου Ν. Κρυονερίτη, και τη συμμετοχή όλων των διοικητών μονάδων. Σύμφωνα με τη Διαταγή Βενιζέλου - Ελευσινιώτη: Ολες οι μονάδες - υπομονάδες - τμήματα και υπηρεσίες θα κάνουν κάθε πρωί προσκλητήριο, όπου θα καταγράφονται παρουσίες και απουσίες μέσω ηλεκτρονικού συστήματος, στο οποίο θα έχει πρόσβαση η ηγεσία.

Η καθημερινή παρουσία των κληρωτών στην πρωινή αναφορά των μονάδων τους κρίνεται υποχρεωτική, όπως και η εκτέλεση εικοσιτετράωρων υπηρεσιών απ’ όλους. Χωρίς καμία εξαίρεση κάθε ναύτης θα εκτελεί εικοσιτετράωρη υπηρεσία κάθε τρεις μέρες.

Με το μέτρο αυτό θεωρείται ότι θα επιτευχθεί η ισονομία, καθώς εξαλείφεται ένα απαράδεκτο φαινόμενο που επικρατούσε εδώ και δεκαετίες στο Πολεμικό Ναυτικό. Δηλαδή οι επώνυμοι ναύτες να υπηρετούν στα... σπίτια τους και καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας τους να είναι εξαφανισμένοι από τις μονάδες που ήταν καταγεγραμμένοι!

Μάλιστα αρκετοί από αυτούς λάμβαναν το απολυτήριο στα σπίτια τους με courier (αγγελιαφόρο).

Το μέτρο αυτό που περιορίζει δραστικά τη «λούφα και παραλλαγή» στο Πολεμικό Ναυτικό έρχεται να προστεθεί στην προηγούμενη απόφαση για κατάργηση των μετατάξεων από τον Στρατό Ξηράς στο Πολεμικό Ναυτικό που είχε λάβει ο Ευ. Μεϊμαράκης και τήρησε με θρησκευτική ευλάβεια ο Ευ. Βενιζέλος.

Παρ’ όλα αυτά παραμένει η ανισότητα μεταξύ των κληρωτών του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού. Οι μεν στρατιώτες που υπηρετούν στην παραμεθόριο εκτελούν μηνιαίως 20 υπηρεσίες κατά μέσον όρο, ενώ οι ναύτες δεν θα υπερβαίνουν τις 12 υπηρεσίες...

Στην άγονη γραμμή του Αιγαίου για τη μεταφορά του προσωπικού στα σκληροτράχηλα σημεία που βρίσκονται τα ραντάρ του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και για τη ρυμούλκηση των λέμβων για να προσεγγίζουν οι τεχνίτες του ΠΝ τους φάρους που είναι διάσπαρτοι σε ολόκληρη τη νησιωτική Ελλάδα θα διατεθούν τα τέσσερα υπερπολυτελή ναυαρχικά Jeep που αγοράστηκαν από την προηγούμενη ηγεσία αντί 140.000 ευρώ και τα οποία αποσύρθηκαν έπειτα από σχετική κυβερνητική οδηγία.

Δήμος Βερύκιος....ο γνωστός...



Τρέμουν οι Τούρκοι!Δόθηκε επιτέλους τέρμα στην προκλητικότητά τους! 
Τέλος οι "αβλαβείς" διελεύσεις μεμέτια!
Θα φυλάνε σκοπιά οι επώνυμοι ναύτες!
Λίγη σοβαρότητα κύριοι δεν βλάπτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: