Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Δ. Δρούτσας: Προϋπόθεση η απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων

Την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο έθεσε ως βασική προϋπόθεση για την επίλυση του Κυπριακού, κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας.

Δ. Δρούτσας: Η λύση του Κυπριακού προϋποθέτει απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής

«Η απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων είναι βασική προϋπόθεση για την επίλυση του Κυπριακού και αυτά ήταν τα μηνύματα που έστειλα στην Άγκυρα», είπε ο κ. Δρούτσας μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Κύπριο ΥΠΕΞ Μάρκο Κυπριανού, στην οποία παρίστατο και ο ίδιος.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η προετοιμασία της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Κύπρο τη Δευτέρα και ενώ απομένουν λίγες μόνο ημέρες πριν από τις εκλογές στα κατεχόμενα.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Δρούτσας επανέλαβε ότι «η στήριξη της Ελλάδας στην Κύπρο είναι δεδομένη, είναι αυτονόητη και ο συντονισμός μας απόλυτος».
Μ. Κυπριανού: Πολύ στενή συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου

Από την πλευρά του, ο κ. Κυπριανού έκανε λόγο για μια κρίσιμη συγκυρία, κατά την οποία χρειάζεται μια «πάρα πολύ στενή τη συνεργασία των δύο υπουργείων Εξωτερικών, αλλά και του Ελληνα πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο Χριστόφια».

Μάλιστα, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη στενή συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου, «όχι μόνον στο μεγάλο ζήτημα της επίλυσης του κυπριακού προβλήματος, αλλά και στις προκλήσεις που παρουσιάζονται ιδιαίτερα στον ευρωπαϊκό χώρο, όπου πάντα μαζί συνεργαζόμενοι πετυχαίνουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».

Ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης, τόνισε ότι η επίλυση του Κυπριακού απαιτεί να έχουμε λύση κυπριακή, ώστε Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να διαπραγματευτούν μόνοι τους το κοινό τους μέλλον στην ΕΕ και η Κυπριακή Δημοκρατία να μπορεί, μετά την επίτευξη λύσης, να λειτουργήσει αποτελεσματικά στην ΕΕ.

naftemporiki.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: