Σάββατο 10 Απριλίου 2010

"Γερασμένες" οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις;


Προς army alert,
Βλέποντας την φωτογραφία του Αρχηγού της Βέλγικης Πολεμικής Αεροπορίας Υποπτέραρχου Claude Vande Voorde μου κίνησε την περιέργεια το νεαρό της ηλικίας του και θέλησα να το εξακριβώσω. Ανέτρεξα λοιπόν, που αλλού, στο διαδίκτυο και στην ηλεκτρονική διεύθυνση των Βελγικών Ενόπλων Δυνάμεων και διαπίστωσα πως είχα δίκιο για το νεαρό της ηλικίας του. Κατόπιν σύγκρινα το αποτέλεσμα με τις ηλικίες των αρχηγών των Ελληνικών Γενικών Επιτελείων. Προέκυψαν τα παρακάτω, τα οποία πιστεύω ότι από μόνα τους αποτελούν απάντηση σε όλους αυτούς οι οποίοι πιστεύουν ότι οι στρατιωτικοί στην Ελλάδα συνταξιοδοτούνται νέοι!
Αντιπτέραρχος (Ι) Βασίλειος Κλόκοζας: Γεννήθηκε στην Άμφισσα Φωκίδας το 1955. Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το 1973.

Αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευσινιώτης : Γεννήθηκε στη Σαλαμίνα το1955. Εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1973.

Αντιστράτηγος Φράγκος Φραγκούλης : Γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1951. Εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων 1ος το 1970.

Πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος: Γεννήθηκε το 1951 στα Τρίκαλα Θεσσαλίας. Εισήλθε στη σχολή Ικάρων το 1970.

Major-General Claude Van de Voorde, Air Component Commander : was born in Zelzate on 10 March 1962!!

Επτά(7) τάξεις(έτη) νεώτερος του Έλληνα Α/ΓΕΑ και δώδεκα(12) των Α/ΓΕΕΘΑ και Α/ΓΕΣ! Τα σχόλια δικά σας και των αναγνωστών σας.
Σπύρος Σταματόπουλος
Σχης (ΠΖ) ε.α.


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και καθίστε να δείτε τι έχει να γίνει σε λίγα χρόνια, τώρα που ο υπολοχαγός και οι αντίστοιχοι κάθονται 6 χρόνια στον βαθμό και μέχρι 8 οι λοχαγοί. Έχει να πέσει αρτηριοσκλήρωση και σκλύρυνση κατά πλάκας στην ηγεσία που θα πάει σύνεφο.

TAKIS είπε...

Αγαπητέ είσαι εξαιρετικά άδικος.
Και αυτό διότι αφενός λαμβάνεις ώς παράδειγμα τον Αρχηγό Αεροπορίας του Βελγίου (!!! Βέλγιο...εμπόλεμη ζώνη...!!!) και όχι άλλων χωρών (π.χ Τουρκίας, Ισραήλ, κ.λ.π) εφετέρου αναφέρεσαι ονομαστικά σε Έλληνες Αξκους μνημονεύοντας τις ηλικίες τους το οποίοο δενείναι και ιδιαίτερα ευγενικό. λες και αυτό είναι το πρόβλημα. Δηλαδή, για να καταλάβω θεωρείς, ότι το αξιόμαχο των Ε.Δ και δη της Αεροπορίας έχει πρόβλημα??? Διότι αυτό μας λες....Μήπως ο Βέλγος Αρχηγός έχει να αντιμετωπίσει καθημερινά τα προβλήματα που έχει ο εκάστοτε Αρχηγός της Ελληνικής Αεροπορίας? Νυσάφι πιά...Δεν είναι μόνο θέμα ευγένιας, είναι και θέμα αρχής.
Υ.Γ 1 μήοως να βάλουμε 20 χρονα Υπουργούς Άμυνας.
Υ.Γ 2: Μήπως να πετάμε στη θάλασσα όλους όσοι πατήξσαν τα 55....
ΝΥΣΑΦΙ

Σπ.Σταματόπουλος είπε...

Μάλλον εσύ αγαπητέ φίλε-συνάδελφε, γίνεσαι άδικος, ίσως να μην αντιλήφθηκες το πνεύμα της επιστολής η οποία επ'ουδενί έχει σκοπό να θίξει τους αρχηγούς ή να κάνει υπαινιγμούς για την ηλικία τους.. Οι ημερομηνίες γεννήσεως των αρχηγών είναι ανηρτημένες στις ιστοσελίδες τους. Δεν αποτελεί προσβολή, ούτε αυτό ήταν το ζητούμενο να αναδειχθεί από αυτή την παρατήρησή μου. Πραγματικά τους σέβομαι όλους προσωπικά τον καθένα και τον θεσμό τον οποίο εκπροσωπούν, πίστεψέ με. Βρέθηκα σε αποστολή στο εξωτερικό και διαπίστωσα ότι αξιωματικοί μεγαλυτέρου βαθμού από εμένα ήταν νεώτεροί μου. Σε συνθήκες μάλιστα δύσκολες, παρόμοιες με πολεμικές ή και σε περίοδο πολέμου, ο διοικητής μέχρι το επίπεδο μονάδος τουλάχιστον, γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να είναι νέος, ηλικιακά. Ασφαλώς και δεν αναφέρομαι στις ηλικίες καταδικάζοντας τους 50ρηδες, (ηλικία στην οποία βρίσκομαι), απλά τονίζω ότι ένα κράτος το οποίο όπως αναφέρεις δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο διατηρεί στρατό νέο ηλικιακά! Εκείνο πάντως το οποίο προέχει είναι να αντιληφθούν όλοι ότι πρώτον το στράτευμα δεν είναι χώρος για πολιτικά παιχνίδια, εις βάρος της μαχητικής ισχύος των ΕΔ, και δεύτερον να πάψουν να προσπαθούν να βρουν τρόπους για την κατάργηση της 25ετίας που επιδιώκεται με το νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί. Εύχομαι σε όλους καλό Σαββατοκύριακο.
Σπύρος Σταματόπουλος

TAKIS είπε...

Δεν ήταν επιδίωξή μου να φανώ άδικος. Απλά εκτιμώ ότι η σύγκριση των ηλικιών δεν άφησε να φανεί τι ακριβώς επιδίωκες στο άρθρο. Όχι πως δεν έγινε κατανοητό.
Οπως και να έχει αν έγινα άδικος συγνώμη. Δεν ήταν επιδιωξή μου.

Υ.Γ Δεν είμαι συνάδελφος. Καλημέρα.

Ανώνυμος είπε...

Κοίτα φίλε μου, οι βορειο-ευρωπαίοι έχουν σοβαρό σχεδιασμό και οργάνωση των ΕΔ...εμείς πίσω από το φόβο των γειτόνων μας, έχουμε "κόψει και ράψει" όπως θέλουμε τα πράγματα, υπάρχει και η νοοτροπία των πρωτοπαλίκαρων και του δημογέροντα...μας έχουν επιβάλει (απ' έξω προς τα μέσα...) τα τελευταία 15 χρόνια, να είναι "νέοι και ωραίοι" οι πολιτικοί μας...ας γίνει το ίδιο στις ΕΔ...τους παλιούς και έμπειρους στρατηγούς ας τους βάλουν σταδιακά συμβούλους των υπουργών...αν αξίζουν πραγματικά...αλλιώς σπίτι, παντόφλα και TV (και το NOVA πληρωμένο από την τσέπη τους!)