Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Με πίεζε να συναντηθούμε» (ΝΕΑ)

Ο 39χρονος στρατιωτικός είχε γνωρίσει την 11χρονη στο facebook
Ενας 39χρονος έλληνας στρατιωτικός συνελήφθη στην Κύπρο με την κατηγορία του βιασμού 11χρονης, την οποία είχε γνωρίσει στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης facebook.

O 39χρονος που υπηρετεί στην Εθνική Φρουρά της Κύπρου ως Εθελοντής Πενταετούς Υποχρέωσης (ΕΠΥ), στην κατάθεσή του παραδέχθηκε τη σεξουαλική του επαφή με την ανήλικη αλλά υποστήριξε πως η 11χρονη τού είχε δώσει ψεύτικα στοιχεία για την ηλικία της τα οποία τον ξεγέλασαν και πως οι μεταξύ τους σεξουαλικές επαφές έγιναν με τη συναίνεσή της.

Η μαθήτρια αποκάλυψε στους γονείς της τον βιασμό της στις 22 Μαρτίου, μια εβδομάδα ύστερα από την ημέρα που σύμφωνα με την καταγγελία της ο 39χρονος στρατιωτικός την οδήγησε σε πάρκο κοντά στη Λεμεσό και τη βίασε.

«Οι δυο τους γνωρίστηκαν πριν από 3 μήνες μέσω facebook και ανέπτυξαν στενή σχέση που οδήγησε στην ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων και τηλεφωνικών συνομιλιών», λέει στα «ΝΕΑ» ο εκπρόσωπος της Κυπριακής Αστυνομίας Μιχάλης Κουτσουνωτός. Η 11χρονη αποκάλυψε στην οικογένειά της πως ο 39χρονος δεν της είχε δώσει τα πραγματικά του στοιχεία, της είχε συστηθεί ως πολύ νεώτερος και ύστερα από τις πρώτες τους τηλεφωνικές επικοινωνίες την πίεζε πολύ για να συναντηθούν. Το ραντεβού τους τελικά κλείστηκε το απόγευμα της 15ης Μαρτίου σε περιοχή πολύ κοντά στο σπίτι της μαθήτριας όπου ο στρατιωτικός, σύμφωνα με την καταγγελία της 11χρονης, τη βίασε. Ο έλληνας στρατιωτικός είναι διαζευγμένος πατέρας 3 παιδιών, τα οποία μένουν με τη μητέρα τους στην Κύπρο. Στην Εθνική Φρουρά είχε ανανεώσει την πενταετή θητεία του για δεύτερη φορά. Η Αστυνομία τον συνέλαβε στη Λάρνακα και χθες οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο διέταξε αρχικά την πενθήμερη κράτησή του.

Είναι η δεύτερη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από ενηλίκους που γνωρίστηκαν μέσω του facebook. Πριν από μερικούς μήνες είχε συλληφθεί 51χρονος Κύπριος ο οποίος αποπλάνησε 2 κορίτσια ηλικίας 13 και 14 ετών αντίστοιχα. Στην Ελλάδα η υπόθεση αποπλάνησης ανηλίκου που έφτασε μέχρι το δικαστήριο ήταν αυτή της 14χρονης Αμερικανίδας Λίντσεϊ Σάμροκ από τον 35χρονο Γερμανό Φραντς Κονσταντίν Μπέρινγκ το 2001. Ο 35χρονος που έμενε στη Θεσσαλονίκη γνωρίστηκε σε chat room με την ανήλικη και την έπεισε να ταξιδέψει στη συμπρωτεύουσα. Τελικά η ανήλικη βρέθηκε από την Αστυνομία ύστερα από καταγγελία της οικογένειάς της. Πριν από μερικούς μήνες οδηγήθηκε στη φυλακή τριμελής σπείρα Ελλήνων που γνώριζαν μέσω facebook ομοφυλόφιλους άντρες σε περιοχές της Δυτικής Αττικής. Αφού κανόνιζαν ερωτικά ραντεβού, στη συνέχεια λήστευαν τα θύματά τους με την απειλή όπλων. Συνολικά καταγγέλθηκαν 9 περιστατικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: