Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

ΕΔΙΩΞΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟ

Ο Ευ. Βενιζέλος επιμένει πως η παρουσίαση της αναμόρφωσης των παραγωγικών σχολών από τον διευθυντή Πόρων του ΓΕΕΘΑ ήταν «παιδαριώδης» και «ερασιτεχνική», γι’ αυτό έκανε δεκτή την παραίτηση του αντιναυάρχου
Δεκτή έκανε την παραίτηση του διευθυντή Πόρων του ΓΕΕΘΑ ο Ευ. Βενιζέλος. Ο υπουργός Αμυνας άσκησε από το βήμα της Βουλής κριτική στους πιλότους για τη «λευκή απεργία»

Η οικονομική κρίση μετά τις «αναταράξεις» που προκάλεσε στην Πολεμική Αεροπορία, εξαιτίας της φορολόγησης του επιδόματος των πιλότων, ξεσήκωσε «φουρτούνα» στο Ναυτικό, καθώς υπέβαλε την παραίτησή του ο υποναύαρχος Στ. Φενέκος, διευθυντής Πόρων στο ΓΕΕΘΑ, μετά τη δυσαρέσκεια που εξέφρασε ο Ευ. Βενιζέλος ως προς την παρουσίαση που του έκανε για την ενοποίηση των παραγωγικών σχολών με στόχο τη δραστική περικοπή των λειτουργικών εξόδων. Σε ό,τι αφορά τους πιλότους μαχητικών αεροσκαφών να προβούν σε «λευκή απεργία», ο Ευ. Βενιζέλος συνέχισε και χθες να χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα για τη συγκεκριμένη πράξη του, ενώ παράλληλα επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης να βρει τρόπο ώστε να μη μειωθούν οι αποδοχές της συγκεκριμένης κατηγορίας αξιωματικών.

Ο υπουργός Αμυνας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Ι. Κοραντή στη Βουλή, άσκησε κριτική στους πιλότους λέγοντας ότι με αυτήν την πράξη (λευκή απεργία) «αδίκησαν τον εαυτό τους και τη λαμπρή παράδοση του όπλου τους. Διότι στις Ενοπλες Δυνάμεις δεν νοείται ούτε συνδικαλισμός, ούτε απεργία, ούτε στάση εργασίας, ούτε «λευκή απεργία». Και δεν επιτρέπεται να συνεννοούνται οι μονάδες της ΠΑ μεταξύ τους, ώστε 700 πιλότοι να δηλώνουν ψυχολογική αδυναμία εκτέλεσης πτήσεων».

Ο Ευ. Βενιζέλος εξέφρασε τον φόβο ότι « κάποιοι, ελάχιστοι, παρέσυραν τους πολλούς οι οποίοι αδίκησαν τον εαυτό τους και έστειλαν λάθος μήνυμα στην ελληνική κοινωνία».

Στο μεταξύ, ο υπουργός Αμυνας εξήγησε ότι οι πιλότοι μέχρι στιγμής δεν έχουν υποστεί καμία οικονομική βλάβη διότι: «Ο μόλις ψηφισθείς φορολογικός νόμος ισχύει επί των εισοδημάτων του 2010 και θα εφαρμοστεί με τις φορολογικές δηλώσεις του 2011. Αρα εάν υπάρχει φορολογική υποχρέωση, αυτή αφορά το δεύτερο εξάμηνο του 2011». Ο Ευ. Βενιζέλος αναρωτήθηκε: «Δεν το ήξεραν αυτό οι ενδιαφερόμενοι; Δεν πήραν στα χέρια τους την προκαταβολή του πρώτου εξαμήνου του πτητικού επιδόματος του 2010 χωρίς καμία περαιτέρω κράτηση; Το ίδιο θα συμβεί και με το επίδομα του επομένου εξαμήνου. Αρα τι ήταν η βιασύνη και γιατί θα έπρεπε να γίνει «λευκή απεργία»»;

Επιπλέον, ο υπουργός Αμυνας αναφέρθηκε στην ευνοϊκή ρύθμιση του συνταξιοδοτικού για τους ιπταμένους, όπου σε ηλικία 37,5 ετών έχουν συμπληρώσει 35 χρόνια συντάξιμης υπηρεσίας και ανά πάσα στιγμή μπορεί να βγουν σε σύνταξη!!

Σε ό,τι αφορά την παραίτηση του υποναυάρχου Φενέκου, ο Ευ. Βενιζέλος την έκανε αμέσως αποδεκτή, επιμένοντας στην αρχική άποψή του ότι η παρουσίαση που του έγινε για την αναμόρφωση των παραγωγικών σχολών ήταν «παιδαριώδη», «ερασιτεχνική» και άκρως «γραφειοκρατική», χωρίς να βρίσκεται στο πνεύμα δραστικής περιστολής των λειτουργικών δαπανών, που δεν έχει καμία σχέση με τη σύγχρονη ακαδημαϊκή νοοτροπία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: