Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΟΛΕΜΟΥ (ΑΔΙΣΠΟ) ΣΤΟ ΓΕΕΘΑ



Την 14 Απριλίου 2010, η Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) επισκέφτηκε το ΓΕΕΘΑ, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού ταξιδιού.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι σπουδαστές της Σχολής ενημερώθηκαν για θέματα που αφορούν στην οργάνωση και την αποστολή του ΓΕΕΘΑ και επιπλέον ξεναγήθηκαν στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ).
Την τρέχουσα περίοδο, στη Σχολή φοιτούν 117 Αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς, 35 του Πολεμικού Ναυτικού, 20 της Πολεμικής Αεροπορίας, 1 της Πυροσβεστικής, 1 της Αστυνομίας και 20 σπουδαστές από συμμαχικές χώρες.
Η ΑΔΙΣΠΟ έχει ως αποστολή να παρέχει σε ανώτερους αξιωματικούς των τριών Κλάδων των ΕΔ, διακλαδική εκπαίδευση επιχειρησιακού και στρατηγικού επιπέδου καθώς και επιμόρφωση σε βασικά θέματα γεωπολιτικής. Σκοπός της παρεχόμενης εκπαίδευσης είναι η προαγωγή της ικανότητάς των σπουδαστών στη σχεδίαση, διεύθυνση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων, για τη στελέχωση εθνικών και συμμαχικών διακλαδικών στρατηγείων.
Στην Σχολή φοιτούν ανώτεροι αξιωματικοί των τριών κλάδων των ΕΔ βαθμού Ταγματάρχη-Αντισυνταγματάρχη του Στρατού Ξηράς (ΣΞ), Πλωτάρχη- Αντιπλοιάρχου του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ) και Επισμηναγού- Αντισμηνάρχου, της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ). Επίσης φοιτούν ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, του ΠΣ και του ΛΣ, καθώς και ανώτεροι αξιωματικοί συμμαχικών και άλλων φίλιων κρατών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: