Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Σε αποκλεισμό η 133 Σμηναρχία Μάχης !

Τελικά σε αυτή τη χώρα ζούμε την απόλυτη δημοκρατία. Ο καθένας ότι του καπνίσει κάνει. Ούτε την Εθνική Άμυνα δεν σέβονται.

Αξιωματικοί και μεταξύ αυτών οι ιπτάμενοι και οι τεχνικοί που υποστηρίζουν τις πτήσεις αεροσκαφών που ΑΝΑΧΑΙΤΙΖΟΥΝ τα τουρκικά καθημερινά στο Αιγαίο παραμένουν αποκλεισμένοι και μάλιστα απειλούμενοι ότι μέσα στο βράδυ θα εισβάλουν και θα τους καταλάβουν συμπολίτες τους. Σκηνές απείρου κάλους στην πρώτη τη τάξη σμηναρχία της Ελλάδας 133 Σμηναρχία Μάχης η οποία τελεί υπό ομηρία για τέταρτο συνεχόμενο βράδυ από πολίτες του καστελιου.
Οι διαμαρτυρόμενοι για τον Καλλικράτη κάτοικοι του Καστελλίου, έχουν αποκλείσει όλες τις πύλες, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να μπει ή να βγει ο οποιοσδήποτε εργαζόμενος στη μονάδα. Υπάρχουν ελλείψεις λόγω μη τροφοδοσίας σε τρόφιμα και νερό με 39 βαθμούς στην Κρήτη. Έλεος.. Ο καθένας μπορεί να κάνει κατάληψη στρατιωτικού αεροδρομίου μάχιμου, με τόσες παραβιάσεις καθημερινά στο Αιγαίο???"
Κύριε Υπουργέ ΥΠΕΘΑ γιατί δεν παρεμβαίνετε να σώσετε την υπόληψη των αξιωματικών ? Κύριε Εισαγγελέα γιατί δεν διατάζεται την σύλληψη όλων των υποκινητών μια και με αυτό που κάνουν επηρεάζουν άμεσα την ασφάλεια των πτήσεων και τον ανεφοδιασμό της μονάδας."

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραία, σ' αυτό τον τόπο ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ότι θέλει. Αυτό λέγετε Ελευθερία, που είναι βασική αρχή και θεμέλιο του τόπου αυτού. Μήπως όμως τα όρια της ελευθερίας είναι πολύ εύθραυστα και αυτό τα κάνει τόσο εύκολα προσπελάσιμα με αποτέλεσμα να φτάνουμε στην ασυδοσία, καταπίεση. Μήπως αυτοί οι άνθρωποι που είναι αποκλεισμένοι σ' αυτή τη Μονάδα δεν έχουν ίδια και ίσα δικαιώματα με τους διαδηλωτές; Γιατί κάποιοι για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους πρέπει να δημιουργούν πρόβλημα σε άλλους Έλληνες. Οι αποκλεισμένοι δεν έχουν οικογένειες, παιδιά, γυναίκα ή άντρα, γονείς; Ντροπή λοιπόν στους κατοίκους του Καστελλίου που συμμετέχουν σ' αυτή την κινητοποίηση, να δημιουργούν τέτοια προβλήματα και να κάνουν τους συνανθρώπους τους να υποφέρουν.

heraklis είπε...

Οι κάτοικοι, που δικαίως απέκλεισαν τους δρόμους προς την 133ΣΜ αφού εκεί πρόκειται να γίνει το «νέο διεθνές αεροδρόμιο Κρήτης», δεν επηρεάζουν και άμεσα μάλιστα την ασφάλεια των πτήσεων. Απλά διαμαρτύρονται για την κατάφορη αδικία και κοροϊδία που έγινε σε βάρος της περιοχής και των κατοίκων της με την ψήφιση προχθές του σχεδίου Καλλικράτης. Άλλα προέβλεπε το σχέδιο και άλλα τελικά βγήκαν με τη ... νυκτερινή τροποποίηση του σχεδίου. Δεν επελέγη καμία από τις 2 περιπτώσεις που το αρχικό σχέδιο προέβλεπε(!), (κοροιδία?, υποκρισία?, εξαπάτηση?). Αφήστε που με βάση το σχέδιο έγιναν, ως έπρεπε και προβλεπόταν, από την Τοπική αυτοδιοίκηση οι προβλεπόμενες διαβουλεύσεις και « λαός με τοπικούς άρχοντες» συμφώνησαν στη μία από τις δύο προτάσεις, αλλά ... άλλες οι βουλές αυτές και άλλες των «κυβερνώντων τη χώρα» με αποτέλεσμα να βγεί από το πουθενά μια νέα τρίτη λύση που κανείς δεν την θέλει.

Με την νέα απερίσκεπτη συγχώνευση δήμων, έγινε μια προσπάθεια να υποτιμηθεί ακόμη περισσότερο η περιοχή του Καστελλίου με την προσάρτησή του σε άλλους δήμους, αντίθετα με τη θέληση και το συμφέρον των κατοίκων. Το Καστέλλι Πεδιάδος και οι κάτοικοι του στηρίζουν την ιδέα του Καλλικράτη αλλά θέλουν να αποτελέσουν ένα δήμο όχι με τους Δήμους που κάποιοι επέλεξαν, χωρίς να λάβουν υπόψη την ιστορία, τη γεωγραφία, τις γεωοικονομικές, τις κοινωνικές και τις συγκοινωνιακές συνθήκες αλλά με τους Δήμους της πρώην επαρχίας Πεδιάδος που είναι βόρεια του Καστελλίου.

Είναι συνταγματικό δικαίωμα των κατοίκων (Άρθρο 101 παρ. 2), είναι απαίτησή τους αλλά είναι και υποχρέωση της κυβέρνησης να επανορθώσει την αδικία που συντελείται εις βάρος της περιοχής.

Γιαυτό διαμαρτύρονται και θα πράξουν ότι μπορούν. Δεν προβαίνουν σε βανδαλισμούςή βία και δεν παίζουν με την ασφάλεια των πτήσεων ή του προσωπικού του στρατιωτικού αεροδρομίου, που σύντομα θα γίνει "Διεθνές".

Ανώνυμος είπε...

Τελικά, τι συμβαίνει; Λειτουργεί η βάση κανονικά; Το σχόλιο του Ηρακλή αναιρεί την αρχική ανάρτηση.

kostas1331 είπε...

Κύριοι είμαι στην 133ΣΜ πάνω από 14 χρόνια από τα 25 της καριέρας μου και τα μάτια μου έχουν δει πολλά.
Σέβομαι το δικαίωμα του καθένα να δείχνει την πικρία του για κάτι που τον ενόχλησε και μπορεί να έχει και δίκιο.
Αρκεί και αυτός να σέβεται το δικαίωμα των παιδιών μου να βλέπουν το πατέρα τους.
Ίσως όμως να μην φταίνε απόλυτα που βρίσκονται έξω από τις πύλες του Στρατοπέδου.
Φταίνε μόνο που επέτρεψαν σε έναν αχαρακτήριστο Δήμαρχο, που αν δεν τον πρότεινε το κόμμα για Δήμαρχο, στον δήμο δεν θα τον έπαιρναν ούτε για να μαζεύει σκουπίδια.
Ίσως τα "δίκαια αιτήματα" τους να τους δίνουν το δικαίωμα να προσβάλουν εκτός τον Στρατό , τους ανθρώπους που υπηρετούν, και αφήνουν τα χρήματα τους στην περιοχή.
Χρήματα που αν δεν υπήρχαν το Καστέλι θα είχε σβήσει από το Χάρτη προ πολλού.
Τέλος μην ξεχάσω να χαιρετήσω το δημοκρατικό Διοικητικό συμβούλιο , τους Δημοκράτες Καστελιανούς φίλους που βλέπω έξω από την Πύλη, και βέβαια τον ΑΜΕΑ Δήμαρχο.
Τέτοια Δημοκρατία… 36 χρόνια είχαμε να δούμε.

@rmy @lert είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΩΣΤΑ ΚΡΑΤΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΑΤΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΔΕΝ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ.
ΘΑ ΤΟ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ,ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.

kostas1331 είπε...

Και για τον Φίλο μου τον Ηρακλή...
Γιατί δεν έκλειναν τους δύο δρόμους του καστελίου από Ηράκλειο και Αρκαλοχώρι και εστίασαν στο Αεροδρόμιο?
Γιατί Αφού ήθελαν να ακουστούν απείλησαν τους Δημοσιογράφους οτι αν έρθουν θα τους λυντσάρουν?
Γιατί κανένας στο ηράκλειο δεν γνωρίζει τίποτα για τις κινητοποιήσεις τους.
Γιατί το Καστέλι δεν πρόσεξε πριν για να έχει τώρα?
Ποιος τους έπιασε κοροΐδα.
Και τελικά πες μας φίλε Ηρακλή...
Τελικά το Αεροδρόμιο το θέλει το καστέλι ή όχι ?
Και τέλος πές μας μια πόλη στον Κόσμο ολόκληρο που δίπλα της έγινε διεθνές πολιτικό αεροδρόμιο και υποβαθμιστικέ.

kostas1331 είπε...

Παιδιά .. η Μονάδα είναι σε κατάσταση πολιορκίας από την περασμένη Πέμπτη.
Από την Τετάρτη το βράδυ οι Δημοκράτες καστελίου με γεννήτρια ηλεκτροκολούσαν τα λουκέτα σε όλες τις υπηρεσίες καστελίου για να μην μπορεί να πάει κανείς στην δουλειά του την επόμενη ημέρα...
Ακόμα με εντολή του Δημάρχου ... έκλεισαν τα σχολεία για να μπορούν τα παιδιά να συμμετάσχουν στον αποκλεισμό της 133.

kostas1331 είπε...

Και κάτι ακόμα για να τα λέμε όλα.
Να ευχαριστήσουμε την Αστυνομία της περιοχής που έλαμψε δια της απουσίας της.. και πως θα μπορούσε να γίνει αλλιώς αφού 3 Αστυνομικοί είναι στο Δημοτικό συμβούλιο .
Να ευχαριστήσουμε τις Αρχές και τον Ταξίαρχο στο Ηράκλειο που σφυρίζουν αδιάφορα .
Και τέλος την υπόλοιπη αεροπορία που μας στέλνει απλόχερα … Κουράγιο και Υπομονή