Σάββατο 15 Μαΐου 2010

FLASHBACK!


Ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Άγκυρα την Τετάρτη 23 και Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2007.

Η επίσκεψη του κ. Καραμανλή θα είναι επίσημη, με άλλα λόγια θα συναντηθεί με όλη την τουρκική ηγεσία και θα καταθέσει επίσημο στεφάνι και στο Μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο της εθιμοτυπίας (η κατάθεση στεφάνου στο Μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ είναι υποχρεωτική για οποιονδήποτε ξένο ηγέτη επισκέπτεται την Άγκυρα). Αυτή η εθιμοτυπική υποχρέωση είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους έχει να πραγματοποιηθεί επίσημη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία από το 1959. Ο συμβολισμός είναι βαρύς για το συλλογικό υποσυνείδητο και η εικόνα αξεπέραστη ακόμη και για τους ψυχραιμότερους στην «ανάγνωση» της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Υπενθυμίζεται ότι στεφάνι στο Μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ κατέθεσε στις 20/01/2000 ο τότε Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου. Υπογράφοντας το βιβλίο των επισκεπτών, ο κ. Παπανδρέου έγραψε: "Είθε το θάρρος του οράματος και η φιλία των δύο ανδρών, Ελευθέριου Βενιζέλου και Κεμάλ Ατατούρκ, να μας οδηγεί στα βήματα που κάνουμε χτίζοντας μια νέα δημοκρατική Ευρώπη, μια Ευρώπη κοινή και ειρηνική για τους δυο λαούς".

Για να μη ξεχνάμε ότι και οι 2 δεν διαφέρουν σε τίποτα.

Έμενα μου έμαθαν όταν πάω επίσκεψη να σέβομαι το σπίτι που με φιλοξενεί, να πηγαίνω ένα γλαστράκι άντε ένα λουλούδι, τον Τούρκο Πρωθυπουργό μάλλον ξέχασαν να του το πουν οι γονείς του.

Υ.Γ ''παστουρμά έχουμε κι εδώ''
Σχόλιο αναγνώστη μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: