Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΩΣΕΩΣ AΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞIΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συγχαρητήρια στην ΕAΑΣ Παραρτήματος Ν. Θεσσαλονίκης

Κατά την συγκέντρωση της ΕAΑΣ Παραρτήματος Ν. Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα ημέρα Τρίτη της 18 Μαΐου 2010 και ώρα 19:00 στο κέντρο πολιτισμού Νομαρχίας «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους εν αποστρατεία Αξιωματικούς.
Οι παρευρισκόμενοι, αφού άκουσαν την εισήγηση του Προέδρου και αφού αντάλλαξαν απόψεις, σχόλια και προτάσεις, κατέληξαν στο εξής ψήφισμα.

ΨΗΦΙΣΜΑ 18 Μαΐου 2010
ΕΝΩΣΕΩΣ AΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ
ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Οι συμμετέχοντες στην προαναφερόμενη συγκέντρωση, όλοι Έλληνες Αξιωματικοί που υπηρετήσαμε την πατρίδα μας σε κάθε ακριτική της περιοχή, με αγάπη και με ανιδιοτέλεια, ανησυχώντας έντονα για τα εθνικά θέματα, τις επικίνδυνες επιπτώσεις αφειδούς χορήγησης της ελληνικής ιθαγένειας σε μετανάστες, την προσφυγή της Ελλάδος στο ΔΝΤ και την επιβολή σκληρών οικονομικών μέτρων, τα χρόνια και ανεπίλυτα προβλήματα των ε.ε και ε.α αξιωματικών, καταλήξαμε στους εξής προβληματισμούς, συμπεράσματα και αιτήματα:

1. Το θέμα της Κύπρου, κράτους μέλους της ΕΕ, παραμένει στάσιμο επί δεκαετίες, με το 40 % του εδάφους της να ευρίσκεται υπό κατοχή του Τουρκικού Στρατού. Αποτελεί όνειδος η απραξία του ΟΗΕ και οι συνεχιζόμενες συνομιλίες της ΕΕ για ενταξιακές προοπτικές της Τουρκίας. Μίας χώρας που ευθύνεται για την γενοκτονία Χριστιανικών λαών (Αρμενίων, Ποντίων, Μικράς Ασίας, Ασυρίων κλπ) και την εξολόθρευση του Ελληνισμού της Κωνσταντινουπόλεως, Ίμβρου και Τενέδου, κατά παράβαση της συνθήκης της Λωζάννης.

2. Είναι ανησυχητική η Toυρκική προκλητικότητα, με συνεχείς παραβιάσεις και παραβάσεις του εναερίου και θαλασσίου χώρου της Πατρίδος μας. Η γκριζοποίηση νήσων και νησίδων στο Αιγαίο και η μεθοδευμένη προώθηση χιλιάδων λαθρομεταναστών από Τούρκους λαθρεμπόρους, επιβάλουν στην χώρα μας διαρκή επαγρύπνηση και την ύπαρξη ισχυρών Ενόπλων Δυνάμεων, με θητεία κληρωτών που να εγγυάται το αξιόμαχο τους.

3. Τι Ελληνοτουρκική φιλία να οικοδομήσουμε, κάτω από στρατεύματα εισβολής και παρανόμου κατοχής στην Κύπρο, τις παραβιάσεις του εναερίου και θαλασσίου χώρου στο Αιγαίο, τις βλέψεις της Τουρκίας στην Θράκη, τις απειλές kazoys mpeli. Όταν τα αγάλματα του Μουσταφά Κεμάλ (που ευρίσκονται στις πλατείες της Τουρκίας) θα πάψουν να δείχνουν την Ελλάδα, τότε είναι δυνατόν να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την εμπέδωση πραγματικής ειρήνης και φιλίας μεταξύ των δύο λαών.

4. Το θέμα του ονόματος της FYROM παραμένει άλυτο, με συνεχιζόμενη σε ένταση ανθελληνική προπαγάνδα. Εκφράζουμε την πλήρη μας αντίθεση στη υιοθέτηση σύνθετης ονομασίας, με παράγωγο ή γεωγραφικό προσδιορισμό του ονόματος της Μακεδονίας, για την ελευθερία της οποίας χύθηκε αίμα χιλιάδων στρατιωτικών. Η Ελληνική ιστορία δεν πλαστογραφείται ούτε πωλείται.

5. Ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου, παραμένει απροστάτευτος σε συνεχιζόμενες Αλβανικές διώξεις, με σιωπή των Ελληνικών Μ.Μ.Ε. Τα ανθρώπινα δικαιώματα όταν παραβιάζονται πρέπει να καταγγέλλονται, και ιδιαίτερα όταν αφορούν την Ελληνική ομογένεια.

6. Προβληματιζόμαστε έντονα και εκφράζουμε την αντίθεσή μας για την εσπευσμένη ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου περί χορήγησης ιθαγένειας σε μετανάστες. Εκτιμούμε ότι η άκριτη και μαζική χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας, ειδικά υπό τις παρούσες συνθήκες κρίσης, θα έχει καταλυτικά αρνητικές επιδράσεις στην ελληνική κοινωνία, με συνέπειες απρόβλεπτες και ίσως μη αναστρέψιμες για την πατρίδα μας. Είναι θλιβερό να ακούγονται φωνές για ανέγερση τζαμιών, όταν το σύμβολο της Ορθοδοξίας η «Αγία Σοφία» καταπατείται από το Ισλάμ.

7. Τα τελευταίες δεκαετίες η Ελληνική κοινωνία, δέχθηκε το μεγαλύτερο ψυχικό βιασμό της που επέφερε την ηθική κατάπτωση. Όλοι μας το αντιλαμβανόμαστε, λίγοι έχουν το θάρρος να το παραδεχθούν και ακόμη λιγότεροι να αντισταθούν. Πολεμήθηκαν οι ιδέες του Ελληνισμού και τους έθνους, σε σημείο να ντρέπεται κάποιος να πει ότι είναι πατριώτης. Σήμερα δεν υπάρχει όνειρο, δεν υπάρχει ελπίδα. Δεν υπάρχει τίποτα και κανείς που να μπορεί να ανάψει την φλόγα στις καρδιές των Ελλήνων.

8. Μας προβληματίζει ο ευτελισμός των Ελλήνων αξιωματικών και η απαξίωση τους, οι οποίοι δέχονται απαράδεκτες επιθέσεις για το μέγεθος της προσφοράς τους και το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι επιθέσεις αυτοί απευθύνονται και σε μάς, οι οποίοι ζήσαμε σ’ αυτό το περιβάλλον τα περισσότερα χρόνια της ζωής μας και προσφέραμε τον εαυτό μας, την υγεία μας, την οικογενειακή μας γαλήνη, μη υπολογίζοντας ωράρια, αργίες και εορτές. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας έχουν παραδόσεις, τιμή και υπερηφάνεια, και κανένας δεν έχει δικαίωμα να τις καταπατεί. Εκφραστές τους είναι η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία. Η Στρατιωτική Ηγεσία είναι καιρός να ορθώσει ανάστημα και να μεταφέρει θαρραλέα, αποφασιστικά και τεκμηριωμένα τα προβλήματα των Στελεχών στην Πολιτική Ηγεσία και να εμμένει για την επίλυση τους, εάν δεν επιθυμεί φαινόμενα συνδικαλισμού. Απαιτούμε να μπει ένα τέλος στη ρουσφετολογική αντίληψη, που επικρατεί σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής.

9. Οι Έλληνες Αξιωματικοί δεν μάχονται για χρήματα, αλλά για ιδέες. Σαν αυτές που έκαναν τον Παύλο Μελά να χύσει δάκρυ και το αίμα του. Έχουν και αυτοί οικογένειες να ζήσουν, παιδιά να μορφώσουν, αλλά βάζουν την Ελλάδα πάνω από όλα. Την Πατρίδα που πτώχευσαν και κατέκλεψαν ορισμένοι τις τελευταίες δεκαετίες, ζητώντας σήμερα θυσίες χωρίς αντίκρισμα. Απαιτούμε πλέον ως Έλληνες πολίτες, να φύγουν οι μειωμένης συνειδήσεως Έλληνες από όλες τις θέσεις κλειδιά και οι καταχραστές να οδηγηθούν στις φυλακές.

10. Συναισθανόμενοι την δυσχερή οικονομική κατάσταση της χώρας, ζητάμε να συνεκτιμηθεί η προσφορά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, ανάλογα με το έργο που προσφέρουν, τις ιδιαίτερες συνθήκες που εργάζονται και τις προσπάθειες που καταβάλλουν για την εκτέλεση της αποστολής τους. Χωρίς προσωπικό αφοσιωμένο στα καθήκοντα του και την αποστολή του, με πειθαρχία και υψηλό ηθικό, δεν μπορεί να υπάρξουν αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις.

11. Προβληματιζόμαστε έντονα, για την αδυναμία χορηγήσεως των επικουρικών μερισμάτων ΜΤΣ, και την χρονοβόρα διάθεση του Βοηθήματος Επαγγελματικής Αυτοτέλειας (ΒΕΑ) στα τέκνα μας.

12. Απαιτούμε την εφαρμογή του Νόμου 2745/99 που ψηφίστηκε για την τύχη των εκτάσεων των εκκενωθέντων Στρατοπέδων. Οι ψηφοθηρικές απαιτήσεις των Δήμων, που ενίοτε συνοδεύονται και από ατυχείς χαρακτηρισμούς σε βάρος των Ενόπλων Δυνάμεων, πρέπει να λάβουν τέλος. Κάποτε πρέπει να επιλυθεί, έστω και μερικώς, το στεγαστικό πρόβλημα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
13. Μας ανησυχεί η κατάργηση του «Ελληνικού γένους» των εισακτέων στις Στρατιωτικές Σχολές. Μας θλίβει η κατάργηση εισακτέων ποσοστού των παιδιών μας σε αυτές, που ήταν η ελάχιστη ανταμοιβή, για τη μαρτυρική ζωή που κάνουν εξ αιτίας του επαγγέλματός μας, αλλάζοντας τουλάχιστον τρία Δημοτικά και τρία Γυμνάσια - Λύκεια, αλλάζοντας περιβάλλον, φίλους κ.λ.π. Είναι καιρός η επίσημη Πολιτεία να επανεξετάσει τη λανθασμένη αυτή απόφαση και να σταθεί δίπλα στους Έλληνες αξιωματικούς.

14. Σήμερα η Πατρίδα μας πτωχευμένη ευρίσκεται υπό κατοχή του ΔΝΤ. Το επί σειρά ετών συσσωρευόμενο αλόγιστο χρέος, έπνιξε το μέλλον των παιδιών μας, με τη ανεργία να καλπάζει. Στην σημερινή Ελλάδα που πεθαίνει, οι ε.α, αξιωματικοί έχουν δικαίωμα να φωνάξουν:

« Φτάνει πια. Ως εδώ η διαφθορά, η ακρίβεια και η ασυδοσία.
Στην φυλακή οι καταχραστές του ιδρώτα και των ονείρων μας.
Μας αξίζει μια καλλίτερη Ελλάδα. Αυτή που οφείλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας.
Μια Ελλάδα με αξίες, ιδανικά και υπερηφάνεια.
Μια Ελλάδα που να ανήκει τους Έλληνες » .
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Της ΕΑΑΣ Ν. Θες/νίκης
- Ο –
Πρόεδρος
Θεμιστοκλής Βογιατζόγλου
Αντγος ε.α

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό έστω και αργά αντέδρασε η ένωση αποστράτων Θεσ/νίκης.
Βέβαια αυτό δεν αρκεί διότι το συγκεκριμένο BLOG έχει αναγνωσιμώτητα μόνο στον χώρο των ενστόλων.
θα πρότεινα το συγκεκριμένο άρθρο να αναδημοσειευθεί και σε άλλα blogs μεγάλης αναγνωσιμώτητας και οι παρεμβάσεις της ενώσεως να είναι ποιό τακτικές και ποιό δυναμικές. Η συγκεκριμένη κυβέρνηση μας έχει στοχοποιήσει και έχω την εντύπωση ότι μας μισεί! Σε λιγο θα πούν ότι για την οικονομική κατάντια της χώρας μα φταίμε εμείς! Πρέπει να τους απαντούμε και εμείς να μας βρίσκουν απέναντι τους! γιατί αυτά τα κοπρόσκυλα που κυβερνούν αυτόν τον ταλαίπωρο τόπο είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ. ΘΑ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ.