Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

30 Ιουν 2010 , 19.00
Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Παπάγου



ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ
Αθήνα 23 Ιουν. 2010
ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Τα γεγονότα τρέχουν με μεθόδευση και ταχύτητα που δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε με τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Στα χρονίζοντα προβλήματα τόσο των ε.ε όσο και των ε.α στελεχών, όχι μόνο δεν δίνονται λύσεις, αλλά στα ήδη υφιστάμενα προστίθενται νεότερα και οξύτερα. Η τάση απαξίωσης και αμφισβήτησης του ρόλου και του έργου του Στρατού είναι περισσότερο από φανερή. Διάφοροι κύκλοι που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη, προσπαθούν να μειώσουν το κύρος και την αξιοπρέπεια των στελεχών. Τα υφιστάμενα θεσμικά όργανα αποδείχθηκε ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο ρόλο και στην αποστολή, που προβλέπονται από τα καταστατικά τους και ιδιαίτερα υπό τις σημερινές αυξημένες απαιτήσεις. Τα στελέχη έχουν αφεθεί στην τύχη τους, λόγω μη ύπαρξης δυναμικού φορέα διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους.
Μπροστά στη σημερινή κατάσταση στις 26/5/2010 στη Λέσχη Παπάγου συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι συνδέσμων τάξεων και φορέων αποστράτων για να συζητήσουν επί της ανάγκης ίδρυσης νέου φορέα που να είναι διεκδικητικός και μαχητικός. Για την διερεύνηση αυτής της αναγκαιότητας με απόφαση των παρευρεθέντων συγκροτήθηκε Συντονιστική Επιτροπή, με σκοπό να προβεί στην ανάλυση της όλης κατάστασης, να συναντηθεί με εκπροσώπους υπαρχόντων φορέων (ενώσεων και συνδέσμων) και να προβεί στη σύνταξη σχετικής έκθεσης, στην οποία να αιτιολογείται η ανάγκη ή όχι σύστασης νέου φορέα.
Η συντονιστική επιτροπή μετά τις συναντήσεις συνέταξε τη συνημμένη έκθεση, με την οποία διαπιστώνει την επιτακτική ανάγκη και εισηγείται την άμεση σύσταση ενιαίου φορέα προβολής και υποστήριξης των αξιών, ανησυχιών και δικαιωμάτων ΟΛΩΝ των στελεχών του στρατού, χωρίς ακρότητες και συνδικαλιστικές υπερβολές, με πλήρη συναίσθηση της υπάρχουσας κρίσιμης για την χώρα οικονομικής κατάστασης.
Κατόπιν των παραπάνω,
Η συντονιστική επιτροπή κινητοποίησης στελεχών
Καλεί τους προέδρους ή εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους των συνδέσμων τάξεων, όπλων , σωμάτων και λεσχών καθώς και τους προέδρους ή εκπροσώπους φορέων ενώσεων και συνδέσμων αποστράτων, όπως παρευρεθούν την 30 Ιουν. 2010 και ώρα 19.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Παπάγου (Βενιζέλου 1, πρόσβαση από το μετρό στάση Εθνική Άμυνα, οδός Κύπρου, έναντι ΥΕΘΑ), για να τοποθετηθούν επί των προτάσεων της έκθεσης και να συμβάλλουν με τις θέσεις και απόψεις τους στην ανάγκη δημιουργίας του νέου φορέα.
Η συντονιστική επιτροπή καλεί επίσης όλους τους συναδέλφους, όπως παρευρεθούν στην παραπάνω συγκέντρωση για να ακούσουν και ενημερωθούν.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Είναι επιτακτική ανάγκη να κινητοποιηθούμε και να συσπειρωθούμε. Είναι ανάγκη να ξεφύγουμε και να δείξουμε την παρουσία μας και τη δύναμη του λόγου και των επιχειρημάτων μας προς όλους όσους συστηματικά μας αγνοούν και μας περιπαίζουν. Είναι ανάγκη να δηλώσουμε προς όσους δεν το υπολογίζουν ότι τα στελέχη του στρατού ήταν, είναι και θα είναι οι θεματοφύλακες των Ιδανικών και Αξιών του Έθνους των Ελλήνων και του Ελληνισμού. Είναι ανάγκη να σταματήσουμε να θεωρούμαστε δεδομένοι από το όποιο σύστημα εξουσίας. Είναι ανάγκη να σταματήσουμε να γινόμαστε αντικείμενα εκμετάλλευσης των όποιων πολιτικών και κομμάτων. Είναι ανάγκη να απαιτήσουμε από την πολιτεία και τους πολιτικούς να μας θεωρούν αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ που δηλώνει η Ιδιότητά μας και να μας αντιμετωπίζουν ανάλογα στους όποιους λογαριασμούς και νομοσχέδια. Είναι ανάγκη να πούμε σε όλους τους τόνους ότι ο Έλληνας Αξιωματικός και Υπαξιωματικός ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ, το λειτούργημά του να καταταγεί στα βαρέα και ανθυγιεινά, διότι αναλώνει τη ζωή του στην ιδέα της Ασφάλειας, της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας της Πατρίδας και θλίβεται όταν βλέπει ότι η πολιτεία θεωρεί το λειτούργημά του ως κάτι το ανθυγιεινό .
Αγαπητέ Συνάδελφε,
Η παρουσία σου είναι επιτακτική και θα δώσει απάντηση προς πολλές κατευθύνσεις.
Σε περιμένουμε.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Η Συντονιστική Επιτροπή Κινητοποίησης Στελεχών
Αντγος ε.α. Χαντζής Δημήτριος Ταξχος ε.α. Τσιλινίκος Δημήτριος
Αντγος ε.α. Παπαδόπουλος Γεώργιος Ταξχος ε.α. Νικολόπουλος Βασίλειος
Αντγος ε.α. Καστραντάς Στυλιανός Σχης ε.α. Σταματόπουλος Σπυρίδων
Ταξχος ε.α. Γεωργίου Αχιλλέας

Για επικοινωνία e-mail: synepsj@gmail.com

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

AΓΑΠΗΤΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΛΗ Η ΠΡΟΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΑΣ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΛΑ...ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΛΈΧΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ...ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ,ΠΟΙΟΣ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΡΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΑΝΑ ΜΗΝΑ,ΠΟΙΑ ΜΕΡΙΜΝΑ ΕΧΕΙ ΛΗΦΘΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ΚΑΘΕ 3-4 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 25-30 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ,ΠΟΙΑ Η ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ...ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΛΑΒΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΚΥΡΙΟΙ Ε.Α ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ...ΓΙΑΤΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΞΑΦΝΙΚΑ,ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΕΙ Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΡΑΞΑΝ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΣΕ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΓΡΑΦΕΙΑ...

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΒΡΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΜΗΛΟΒΑΘΜΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΟΤΑΝ ΗΣΑΣΤΑΝ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΕ;ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΣ ΣΑΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΤΕΨΕΤΕ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ,ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΣΕΤΕ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΑΡΕΣ ΣΑΣ!!ΟΥΔΟΛΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΕΣ ΥΠΞΚΟΥΣ-ΚΑΤ.ΑΞΚΟΥΣ-ΑΝΘΣΤΕΣ!!ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ!!!
ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΓΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΤΕ!!ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΕΙΑ ΑΥΤΗ!!!ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΛΑΜΤΕ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΑΡΓΗΣΑΤΕ. ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΙΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΩΣ Ε.Ε. ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΤΑ ΚΑΤΩΤΕΡΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΑΝ ΕΝΑΝ ΔΙΑΡΚΗ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ. ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΑΤΕ ΩΣ "ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ". ΣΗΜΕΡΑ ΕΡΧΟΣΑΣΤΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΡΩΓΗ ΤΟΥΣ. ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ??? ΟΤΑΝ ΕΠΙΤΡΕΠΑΤΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟ ΝΑ ΣΟΥΛΑΤΣΑΡΕΙ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΦΕΟΥΔΑΡΧΗΣ, ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΑΣ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΘΕΩΡΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ??? ΟΤΑΝ ΕΠΙΤΡΕΠΑΤΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗ ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ STATUS ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΜΑΡΑΜΑΡΟ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ???? ΟΤΑΝ ΕΠΙΤΡΕΠΑΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΦΑΝΤΑΡΑΚΟ ΝΑ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΜΕ ΤΟ "ΜΕΣΟ" ΤΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ, ΔΙΑΤΑΓΕΣ, ΚΑΝΟΝΕΣ ΗΘΙΚΗΣ, ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΗΨΗ??? ΟΤΑΝ ΕΚΔΙΔΑΤΕ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΑΔΙΑΦΟΡΏΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΑΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ??? ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!! ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ. ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΟΡΑ. ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ. ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΝΥΘΕΥΘΥΝΟΙ!!!!

Ανώνυμος είπε...

http://www.army.gr/files/Image/imerisiosfiles/20100707/17.jpg
ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΡΑΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρουσα η προσκληση σας προς" του Έλληνες Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς" , ε.α & ε.ε. , εγώ προσωπικά όμως θα την έβρισκα περισσότερη αξιόλογη και ειλικρινή εάν μεσα στην συντονιστική επιτροπή κινητοποίησης υπήρχαν και: α) τουλάχιστον ένας Αξκός ε.α. εξ υπαξκών, π.χ. Ανχης, (υπάρχουν χιλιάδες... δεν βρήκατε ούτε έναν "κατάλληλο" να συμπεριλάβετε?) και β) ένα εν ενεργεία στέλεχος.

Εαν λοιπόν θέλετε να ομιλείτε "εξ ονόματος όλων" , καλό είναι ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ στη συντονιστική επιτροπή, και όχι μόνο μόνο "γαλαζοαίματους" απόστρατους, οι οποίοι σε τελική ανάλυση τον καιρό που μπορούσαν κι έπρεπε να μιλήσουν ή να απαιτήσουν, αυτοί... "ποιούσαν τη νήσσαν"!

@rmy @lert είπε...

ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΟΛΙΣ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΜΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΟΡΙΣΕΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ, ΟΠΟΤΕ Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΧΩΡΕΙ.