Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Τα «30 ΑΡΓΥΡΙΑ»…… των Υπηρεσιών Χειραγώγησης του ΓΕΑ

Λυπηρά φαινόμενα τα οποία μέχρι σήμερα ίσως να αποτελούσαν εξαιρέσεις, με το νέο νομοσχέδιο πολύ φοβούμαι ότι θα αποτελέσουν κανόνα!

Συνεχίζοντας αδέλφια αεροπόροι προηγούμενες αναρτήσεις, και προκειμένου να μην υπάρχουν αμφιβολίες για τα αγνά και συνάμα πατριωτικά κίνητρα αυτών που τόσο πιστά υπηρέτησαν τις επαγγελίες για την αποκατάσταση της αξιοκρατίας και της δικαιοσύνης (όπως αυτές ερμηνεύονται από το Ταξίαρχο Παπανικολάου, Διευθυντή του κ. ΥΕΘΑ), παραθέτουμε στον κάθε καλόπιστο αλλά και προβληματισμένο αναγνώστη τα παρακάτω στοιχεία και σχόλια για τα παλικάρια της ΓΕΑ/Β4, που αποτέλεσαν και τους θλιβερούς πρωταγωνιστές αυτής της πολύκροτης υπόθεσης (είναι ευπρόσδεκτα οποιαδήποτε σχόλια για την αντικειμενικότητα ή μη των στοιχείων):

· No 1: Ο διακριτικά πονηρός-λιγομίλητος Ταξίαρχος που βιαζόταν να γίνει Υποπτέραρχος. 

Η προαγωγή του στη τελευταία θέση Υποπτεράρχου, αφήνει υπόνοιες για την αντικειμενικότητα των αποστρατειών των αρχαιότερών του Πτεράρχων και Ταξιάρχων. Ωστόσο, πρόκειται για αξιόλογο επαγγελματία (με προσφορά), που απλά «ισορρόπησε!!» σε όλες τις καταστάσεις. Με τα προσόντα του, θα μπορούσε να εξελιχθεί στην ιεραρχία (μέχρι ένα βαθμό φυσικά) και χωρίς σπρώξιμο. Δυστυχώς τελικά προτίμησε τη σιγουριά τα δεκανίκια του κουμπάρου του Ταξίαρχου Παπανικολάου.
· Νο 2: Ο πικραμένος εκδικητής-τιμωρός, Σμήναρχος που ήθελε να αποκατασταθεί –μάλλον δικαίως- σε Ταξίαρχο!! 

Πρόκειται για επαγγελματικά επαρκές στέλεχος που δυστυχώς σε ένα βαθμό πραγματικά αδικήθηκε από τη ΝΔ (προφανώς λόγω της ανεξήγητης πολιτικής του επιθετικότητας). Η αδικία αυτή δεν του έγινε μάθημα για μετριοπάθεια και ορθολογισμό. Έτσι, από τη θέση του ανέλαβε την ΚΑΘΑΡΣΗ (έτσι λέγονται σήμερα και οι παράλογες διώξεις στελεχών), καθώς και την ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ της αξιοκρατίας (μάλλον περί αναξιοκρατίας πρόκειται), με τον τρόπο που την αντιλαμβάνονται οι καθοδηγητές του. Όπου όμως έχει περιθώριο, ξεκαθαρίζει και προσωπικούς λογαριασμούς….. Το τι πραγματικά διεκδικεί για τον εαυτό του ο κ. Ταξίαρχος, αποτελεί θέμα προς διερεύνηση (ίσως και εξειδικευμένης ψυχολογικής ομάδας……)! Το γεγονός ότι, στα περιθώρια που του δίνονται από το κ. Παπανικολάου, ασκεί προσωπική πολιτική αναξιοκρατικών εξυπηρετήσεων (κυρίως, προς πολιτικούς και άλλους μεγαλοσχήμονες), μας βάζει σε κακές σκέψεις για προσωπική υστεροβουλία και υπέρμετρη φιλοδοξία!!
· Νο 3: Ο ανασφαλής (δι)εκδικητικός Σμήναρχος που ονειρευόταν να γίνει Διοικητής (τέως μέλος της TASK FORCE). 

Μέτριο επαγγελματικά – κατά κοινή ομολογία –στέλεχος, με αρκετή ωστόσο προσφορά εργασίας. Σαφέστατα, με βάση τα προσόντα του, σε καμία περίπτωση ή πολιτική περίοδο, δεν αδικήθηκε. Προφανώς όμως διατηρούσε αρκετά απωθημένα και υπέρμετρες φιλοδοξίες. Έτσι, συνεργάστηκε πειθήνια με το σύστημα του κ. Παπανικολάου, μη διστάζοντας να αδικήσει (ίσως και να πουλήσει) συναδέλφους και φίλους (;;;). Στη περίπτωσή του, τα ΤΡΙΑΚΟΝΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ (σε πρώτη και πρόωρη δόση) ήταν η επιλογή του σε θέση Διοικητού Πτέρυγας Μάχης (προφανώς όχι ευγενής φιλοδοξία, αλλά παιδικό απωθημένο κοινωνικής και επαγγελματικής καταξίωσης). Έτσι, με λιγότερο από 6μηνη παροχή υπηρεσιών προς τους προστάτες και καθοδηγητές του, ανταμείβεται τοποθετούμενος Διοικητής στην 111 Πτέρυγα Μάχης (Βόλος)!!! Και η ανταμοιβή αυτή είναι πράγματι υπερτιμημένη, εάν πέρα της όποιας αξιολόγησης των προσόντων του κ. Σμηνάρχου, λάβουμε υπόψη πόσοι αξιότεροι και αρχαιότεροι συνάδελφοί του, με αντικειμενική προτεραιότητα για την θέση αυτή, παρακάμφθηκαν και αδικήθηκαν τεχνηέντως!!! Φυσικά, όπως προαναφέρθηκε, η ανταμοιβή αυτή αποτελεί μόνο τη πρώτη δόση. Γιατί η θητεία στη θέση Διοικητή Πτέρυγας Μάχης – εάν κριθεί πετυχημένη, ή ακόμη και εάν δε παρουσιάσει σοβαρά προβλήματα – εξασφαλίζει συνήθως και τη προαγωγή στους επόμενους βαθμούς (φιλοδοξία ή υστεροβουλία…..Σίγουρα όχι σωστή κίνηση κ. Σμήναρχε!!). Οι γνωρίζοντες….. - παρ’ όλες τις ενστάσεις μας - ευχόμαστε ειλικρινά κάθε επιτυχία στα καθήκοντα του Διοικητού της 111 ΠΜ, γιατί οι επιπολαιότητες και οι διαπλοκές της παραεξουσίας δεν πρέπει να επηρεάζουν τα κύτταρα της αεροπορίας, που είναι οι επιχειρησιακές της Μονάδες. Ακόμη και όσοι πικράθηκαν ή αδικήθηκαν ή εξοργίστηκαν, οφείλουν να συμπαρασταθούν σε αυτό το σκοπό.
· Νο 4 & 5: Και τέλος τα δύο νεώτερα παλικάρια-επιτελείς της «τέως» πρώτης και έμπιστης ομάδας κρούσης της ΓΕΑ/Β4. Αυτοί που διάλεξαν τη μαύρη μοίρα της ξενιτιάς…….Αν και νεώτεροι αποδείχθηκαν πονηρότεροι, αφού εξασφάλισαν άμεσα τα ΤΡΙΑΚΟΝΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ των 9μηνων εντατικών υπηρεσιών που προσέφεραν (αποκαταστάσεις – εκκαθαρίσεις) στους ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ της χειραγώγησης, με τη τοποθέτησή τους σε θέσεις εξωτερικού!! Μέτριοι και οι δύο στο επιχειρησιακό τους βιογραφικό και χωρίς θητεία σε επιχειρησιακές θέσεις ευθύνης Μονάδων αεροσκαφών. Ο πρώτος, ιδιαίτερα έξυπνος, πονηρός και βιοποριστής, κατάλαβε έγκαιρα ότι ήταν ευκολότερο, πιο ανώδυνο και σίγουρα πιο ασφαλές να διαπρέψει σε άλλους τομείς (όπως οι Η/Υ, οι δημόσιες σχέσεις, η παροχή κομματικών και μη υπηρεσιών), από ότι στους τομείς-προκλήσεις για τους οποίους εκπαιδεύτηκε με ιδιαίτερα υψηλό κόστος (π.χ. γραμμή πτήσεων, θέσεις ευθύνης ιπταμένων). Για το καλό της υπηρεσίας πάντα, οδεύει για την ευαίσθητη και προσοδοφόρα θέση του αεροπορικού ακολούθου στις ΗΠΑ (δεύτερη, επιλεκτική τοποθέτηση εξωτερικού). Ο δεύτερος, σαφώς χαμηλότερων τόνων, αποτελεί προσωπικότητα για περαιτέρω διερεύνηση….. και απλώς βολεύτηκε με μια θέση στη Βουλγαρία. Για τον πρώτο, που θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο στη σταδιοδρομία του, λέμε κρίμα. Για τον δεύτερο, απλώς θα δείξουμε συγκρατημένη κατανόηση (ότι μπορούσε…. έκανε).

Για όσους δυσκολεύονται να ταυτοποιήσουν τα πρόσωπα που περιγράψαμε, ή να αποδεχθούν τη θλιβερή ακρίβεια των γεγονότων, απλά ας προβληματιστούν και ας ρωτήσουν τους γύρω τους. Δυστυχώς είναι βέβαιο, ότι οι απόψεις της αεροπορικής κοινής γνώμης ταυτίζονται σε σχεδόν απόλυτο βαθμό!! Για να επιβεβαιωθεί δυστυχώς και πάλι (ενάντια στις προσδοκίες περί αξιοκρατίας) ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται, αυτή τη φορά σε ξεθωριασμένο πράσινο φόντο, αλλά και με αρκετό από γαλάζιο….!!!!

Για όσους αναρωτιούνται για το ρόλο του «δικομματικού» κ. Αρχηγού ΓΕΑ στην όλη υπόθεση, θα λέγαμε ότι μάλλον απολαμβάνει την ισορροπία και την επιβίωσή του, μέσα στη πράσινη παρακμή!!! Και στο Ζωτικό Χώρο που του παρέχεται από τις πράσινες συμπληγάδες του κ. Παπανικολάου και της ΓΕΑ/Β4, επιβιώνει και ασκεί και τη δική του θλιβερή πολιτική, ξοφλώντας όπου και όποτε μπορεί και κάποιες γαλάζιες υποχρεώσεις….. (ποιος να το πίστευε άραγε ότι θα βλέπαμε τέτοιες θλιβερές και ύποπτες ισορροπίες;;;)

Για τους λοιπούς συνοδοιπόρους και δευτεραγωνιστές αυτής της παρέας……έπεται συνέχεια. ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟ ΥΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ…..ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ!!!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κ. Α/ΓΕΑ
Τα πτητικά επιδόματα που θα πάρετε το επόμενο εξάμηνο εσείς και όλοι οι ανώτατοι να δοθούν ως επίδομα στους υπαξιωματικούς της Π.Α, αφού δεν πετάτε. Πόσοι ανώτατοι έχουν να δουν αεροσκάφος εδώ και χρόνια; και παίρνουν πτητικό επίδομα. Ο κ. Παπανικολάου τον οποίο εσείς και το ΑΑΣ επαναφέρατε θα πάρει πτητικό επίδομα; εάν ναι, να δούμε τον φάκελο εκπαίδευσης στον τύπο του αεροσκάφους διαφορετικά θα προστεθεί ένας ακόμα ανώτατος στο mega kolpo grosso των ανωτάτων της Π.Α με τα πτητικά επιδόματα.

Ανώνυμος είπε...

-ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΗΣ Π.Α. ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΠΙ ΠΕΝΤΕΜΙΣΥ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΜΥΝΑΣ, ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΚΕ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΑΟΤΙΑ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ, ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ, ΝΑ ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΜΑΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΟΠΩΣ ΡΗΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΕΙΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ????.

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΣΤΗΝ 111ΠΜ Ο ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΜΧΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΑ/Β4 μεταθέσεις ΜΕΤΕΤΕΘΗ Ο ΑΞΙΟΤΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΤΑΤΟΣ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΑΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΥΚΝΥΕΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΟΥΣ.ΑΥΤΑ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ.

Ανώνυμος είπε...

Προς τον 07 Ιουλίου 2010 5:56 μ.μ.

Ρε φίλε για το δεύτερο σχόλιο παραπάνω έχει να μας πης κάτι η το έκανες γαργάρα.

Ανώνυμος είπε...

ΣΧΟΛΙΑ ΚΟΣΜΙΑ ΠΡΟ ΔΥΟ - ΤΡΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΔΕΝ ΣΧΟΥΝ ΔΗΜΙΣΙΕΥΘΕΙ. !!!

ΤΥΧΑΙΟ????. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.

@rmy @lert είπε...

ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΦΙΛΕ,ΑΛΛΟΥ ΑΥΤΑ.ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΟ ΠΕΣΤΟ,ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ .

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ army alert

ΤΕΛΙΚΩΣ ΦΙΛΕ ΤΟΥ army alert ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΩ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΩ 4 ΗΜΕΡΕΣ ΝΑ ΔΩ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΔΕΧΤΗΚΑ.

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΩ ΑΚΟΜΑ!