Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Στέλεχος της 34 Μ/Κ ΤΑΞ θέτει ερωτήματα για την μεταστάθμευσή της


Καλησπέρα σε όλους. Είμαι στέλεχος του ΕΣ και υπηρετώ στην 34 Μ/Κ ΤΑΞ.

Αλήθεια πόσοι έχουν αντιληφθεί τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει η επικείμενη μεταστάθμευση της 34 Μ/Κ ΤΑΞ στην Άσσηρο? Θα ήθελα να θέσω τα παρακάτω ερωτήματα:

1. Από εδώ και μπρος τα στελέχη που κατάγονται από τους νομούς Πέλλας και Ημαθίας πως θα υπηρετούν - κάποια στιγμή - στον τόπο τους?
2. Γιατί η 34 Μ/Κ ΤΑΞ να υπόκειται σε νέα μεταστάθμευση σε λιγότερο από 10 χρόνια, μόνο και μόνο για να ξαναγυρίσει στη περιοχή Θεσ/κης?
3. Αν η νέα μεταστάθμευση εξυπηρετεί οικονομικούς σκοπούς, γιατί τότε έφυγε - αρχικά - από το Στρδο "ΚΑΡΑΤΑΣΣΟΥ", όπου κι εκεί ήταν συγκεντρωμένη στο σύνολο της? Μήπως για να παραχωρηθεί από την τότε πολιτική ηγεσία το οικόπεδο -φιλέτο στο Δήμο?
4. Πέραν από τους οικονομικούς, ποιους στρατιωτικούς ή στρατηγικούς σκοπούς εξυπηρετεί αυτή η αλλαγή?
5. Με πιο δικαίωμα αφήνει η ηγεσία (πολιτική και στρατ/κη) τους ευαίσθητούς νομούς Πέλλας και Ημαθίας χωρίς Μονάδες, έρμαιο στις ορέξεις "Σλάβωνμακεδόνων" (και καλά) και λοιπών πρακτόρων και προδοτών?
6. Πως είναι δυνατόν νομοί που έχουν σύνορα με εχθρικά προς τη χώρα μας κράτη ή κρατίδια, να μένουν χωρίς στρατ/κη κάλυψη?
7. Αν γίνει κάτι στα ανατολικά σύνορα, πόσο χρόνο κερδίζει η 34 για να επέμβει? ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το πολύ 1 ώρα......
8. Γιατί θα πρέπει να μαραζώσουν οικονομικά οι περιοχές αυτές?
9. Οι νέοι που κατάγονται από αυτούς τους νομούς και υπηρετούν γιατί θα πρέπει να περάσουν όλοι τους τη θητεία μακριά από τα σπίτια τους, ενώ άλλοι δεν θα περάσουν καν τα όρια του νομού καταγωγής τους?
10. Γιατί θα πρέπει να εξυπηρετούνται ΠΑΛΙ οι Νομοί Θεσ/κης (εκεί ανήκει η Άσσηρος), Κιλκίς (30 χλμ από το Στρατ/δο), Σερρών (40 χλμ από το Στρατ/δο) με ότι αυτό συνεπάγεται, ενώ η Πέλλα και η Ημαθία να υποβαθμιστούν? Μήπως έχουν ΑΕΙ, ΤΕΙ, λοιπές σχολές? Οχι. Αλλά το Κιλκίς έχει, η Σέρρες το ίδιο (για τη Θεσ/κη δεν το συζητάω).

...και ένα τελευταίο, αλλά πολύ σημαντικό

11. Γιατί δεν υπήρχε έγκαιρη ενημέρωση, τουλάχιστον 6 μήνες πριν προς τα στελέχη της 34, ώστε να ετοιμαστούν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους για αυτή την αλλαγή, αλλά υπήρξε μυστικότητα και η ενημέρωση έγινε όταν ήταν πλεόν πολύ αργά? Γιατί εκβιάστηκαν στελέχη και πολιτικοί παράγοντες στο να μη μιλήσουν? Γνωρίζεται ότι τα στελέχη μιας μονάδας της Ταξιαρχίας έμαθαν για τη μεταστάθμευση κατά τη διάρκεια που επέστρεφαν από το Κόσοβο, κυριολεκτικά ενώ ήταν στο δρόμο?

Κύριοι, μιλάμε για σκάνδαλο είτε σας αρέσει, είτε όχι. Κανένας προϊδεασμός ή έγκαιρη ενημέρωση? Το 80 -90% των στελεχών κατάγονται ή έχουν συμφέροντα στην Πέλλα ή στην Ημαθία. Πολλοί αγόρασαν, έκτισαν ή έχουν σπίτια, χωράφια, περιουσίες. Άλλοι έχουν 1 ή 2 χρόνια που ήρθαν από Εβρο, νησία ή αλλού και τώρα τους λένε "μαζεύετε τα και φύγετε πάλι). Που είναι ο σχεδιασμός της ηγεσίας? Που είναι τα εργασιακά μας δικαιώματα? Ο ΥΦΕΘΑ μας χαρακτήρισε λειτουργούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Για ρωτήστε λοιπόν να μάθετε τι προβλέπεται για μεταστάθμευση ή μετεγκατάσταση δημόσιας υπηρεσίας.....Ψάξτε το λίγο και πείτε μου...

Αυτά...προς το παρόν και σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

επειδη καταγομαι και κατοικω στα
Γιαννιτσα,εχω να πω οτι ο κος
Βενιζελος τα καταφερε και παλι...

η κα Τζακρη....αθωωθηκε προσφατα,
μετα τα γεγονοτα στην Πελλα.....

δεν της παει να αντιδρασει(αν θελει)

ο κος δημαρχος περιμενει το
οικοπεδο..........

δεν ειναι τυχαιο οτι ο κος
Βενιζελος προσπαθησε να " περασει νυχτα ",στη βουλη παραχωρησεις
στρατοπεδων σε δημους.......

και οι υπολοιποι ταγοι(βουλευτες,
πολιτευτες) ΑΠΛΑ ΑΠΟΝΤΕΣ !!!!!!

να την χαιρονται την διακυβερνησή τους.........

ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ !!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Η Πέλλα και ειδικότερα τα Γιαννιτσά - λυπάμε που το λέω - αλλά "ΠΕΘΑΝΑΝ". Σίγουρα οικονομικά, αλλά και σε άλλους τομείς. Πχ: Μια οικογένεια δίνει περίπου 500 ευρώ στο Σούπερμαρκετ, μηνιαίως. Με 600 περίπου οικογένειες στρατ/κων ποτ μένουν στα Γιαννιτσά, αυτό μας κάνει 3000000 ευρώ το μήνα. Από που θα αναπληρωθούν αυτά τα χρήματα κύριοι του ΥΠΕΘΑ? Και χρησιμοποιώ μόνο ένα απλό παράδειγμα. Τα συμπεράσματα δικά σας....

Ανώνυμος είπε...

Ορθώς η 34 Μ/Κ ΤΑΞ μετασταθμεύει στην Άσσηρο.Προφανώς και δεν είναι δουλειά του Στρατού να καλύπτει το κενό του κράτους στον τομέα της ανάπτυξης της επαρχίας. Ωστόσο οι παράγοντες που οδήγησαν στην απόφαση της μεταστάθμευσης ήταν γνωστοί και 10 χρόνια πριν, όταν η 34 Μ/Κ ΤΑΞ έφευγε από την Θεσ/νικη. Πότε είχε δίκιο η πολιτεία? Τότε ή τώρα? Γιατί δεν μπορεί και στις δυο περιπτώσεις να έχει δίκιο. Αν 10 χρόνια πριν είχε άδικο, προφανώς υπάρχουν υπεύθυνοι οι οποίοι με τις αποφάσεις τους ζημίωσαν οικονομικά το δημόσιο, το οποίο υποχρεώθηκε τότε να πληρώσει μια άσκοπη μεταστάθμευση και να την ξαναπληρώσει τώρα για να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος.Ας μας πει ο τότε Α/ΓΕΣ γιατί συναίνεσε και ας πληρώσει από την τσέπη του τα έξοδα της μεταστάθμευσης. Ωστόσο θα πρέπει και η σημερινή ηγεσία να εξηγήσει τη σπουδή με την οποία επιδιώκει την μεταστάθμευση σε σημείο που στην πράξη να αναίρεί την έγγραφη δγη του νυν Α/ΓΕΣ.Τι συμβαίνει επιτέλους? Δεν εκτελούνται οι δγες του Α/ΓΕΣ ή ο ίδιος αλλάζει τόσο εύκολα γνώμη?Άραγε οι επικείμενες εκλογές το φθινόπωρο έχουν κάποια σχέση μετη σπυδή αυτή?Και τελικά ποιο είναι το συμπέρασμα? Είναι ότι όσοι υπηρετείτε στην 34 Μ/Κ ΤΑΞ είστε απλά πιόνια, για να μη πω σκουπίδια για κάποιους κυρίους που αποφασίζουν ότι σε μια νύχτα θα αλλάξει η ζωή σας, θα ταλαιπωρηθεί η οικογένειά σας και θα πληρώσετε για μια ακόμα φορά τα σπάσμένα , έυσι ώστε κάποιοι θα εξαργυρώσουν την ταλαιπωρία σας αργότερα με ένα-δυο αστέρια παραπάνω (με τις ανάλογες αποδοχές εννοείται) και γιατί όχι και με μια βουλευτική έδρα. Δες θα είναι η πρώτη φορά άλλωστε.Τελικά πόσοι απόφοιτοι των στρατιωτικών σχολών που γίνονται ανώτατοι διατηρούν μέχρι τέλους την ακαιραιότητά τους? Θα μη πείτε αν την διατηρούσαν θα γινόνταν ανώτατοι?Ειλικρινά δεν ξέρω.Δυσκολεύομαι όμως να πιστέψω ότι έχουμε σαπίσει τόσο πολύ.